Boerenactiegroepen in gesprek om het eens te worden met elkaar

Boerenactiegroepen gaan woensdagavond met elkaar om te tafel om het te hebben over een gesprek met stikstofbemiddelaar Johan Remkes en het kabinet. Volgens de voorzitter van Farmers Defence Force (FDF) Mark van den Oever zijn alle boerenclubs aanwezig, waaronder LTO Nederland en Agractie.

Deel dit topic

Reacties

+2
Frans Z.
Zou daar ook wel eens een livestream op willen hebben.
Volgens mij vechten ze mekaar de keet uit.
+1
Melkveehouder.
@Frans Z. Ik vind dit niet zo’n fijne opmerking van je. Het helpt ons boeren niet elkaar op te jutten.
Frans Z.
@Melkveehouder. Waarom is het eerste collectief dan geklapt?
Melkveehouder.
@Frans Z. Vanwege ego’s als ik het goed begrepen heb. Maar een ezel stoot zich (hopelijk) geen tweede keer aan dezelfde steen.
Daarom is het van belang geen olie op het vuur te gooien.

Of jij wel of geen gelijk hebt in je eerste reactie, daar heb ik verder geen mening over. Wat ik van belang vind is dat het NIET gebeurt en de overheid er dus geen garen bij kan spinnen en partijen uit elkaar drijven zodat alleen LTO aan tafel komt te zitten. Want dan komt het niet goed.
Frans Z.
@Melkveehouder. Ik hoop ook dat het deze keer goedgaat.
Todi
@Frans Z. Dus morgen de slappelingen met bont en blauwe ogen voor de camera s. Dat kan.
+2
Weidezicht
Druk erop hpuden bij kabinet, alleen ff geen afval e.d storten op de snelweg, dat heeft waarschijnlijk net ff de druk gegeven dat Rutte nasr Tak ging bellen, maar nu niet meer doen, spreek veel teveel mensen die aan onze kant stonden, en dit afschuwelijk vonden.
Klussera
Papier fabriek word nu geblokkeerd
t zal wel
Goed idee. en stel dan gelijk iemand aan als aalt dijkhuizen,elbert dijkgraaf , of van dat kaliber die naar remkes gaat samen met evt jeroen v manen die is met afstand de beste in het helder verwoorden en samenvatten,en die kunnen dan rapport uitbrengen aan de groep belangen behartigers. zo voorkom je dat een sjaak vd tak weer allerlei beloftes gaat doen en heb je tijd en mogelijk om goed afgewogen met een helder antwoord te komen of gewoon te zeggen prima bedankt op deze wijze gaan wij niet discusseren, sjaak zal het wel goed bedoelen maar heeft bewezen dat ie steeds weer voor de troepen uit gaat lopen wat fout uitpakte. die kan gewoon zn woord niet houden. net als dat rutte en consorten zich ook niet aan hun woord houden. dus verwacht er maar niet veel van. tis nog te vroeg voor overleg.....
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @t zal wel:
sjaak zal het wel goed bedoelen

Nou...dat denk ik niet.
+1
Frans Z.
@t zal wel Inderdaad,niet met zn alle naar Rutte. Een goede woordvoerder namens de boeren die terug moet komen voor overleg en zelf niks beslist,soort makelaar zeg maar.
+1
BertK
@Frans Z. Als je ziet wat er uitgenodigd wordt, wordt er met iedereen gesproken, mal en dwaas inbegrepen. Helaas gaat het waarschijnlijk nergens over als je ziet wie er als eersten aan tafel zitten.

Zeker elf boerenorganisaties gaan met Remkes om tafel - nos.nl/l/2439278/

Er waren toch voorwaarden gesteld?
stefanus
@BertK Ik denk niet er over inhoud gesproken gaat worden maar meer over hoe het beleid uit gevoerd gaat worden en ik ben bang dat Sjaak er maar al te graag bij wil zijn.
+2
hypotheekboer
@BertK lees net in een artikel dat Rutte, Van der Wal en Staghouwer vrijdag met ongeveer 10 individuele boeren in gesprek gaan die geen organisatie vertegenwoordigen maar op persoonlijke titel (door Remkes) zijn uitgenodigd. Deze zijn geselecteerd omdat ze het afgelopen jaar met `interessante ideeën en verhalen` in de media zijn verschenen.

Je mag je weer ernstig afvragen wat we hier nu weer van mogen verwachten..... Ga ervanuit dat dit een clubje wensdenkers is die het kabinet naar de mond praat. Met alle respect voor deze useful idiots, maar de meeste kunnen alleen bestaan bij de gratie van de diversiteit. Als ik zie hoe Remkes het proces insteekt en wie allemaal uitgenodigd zijn, krijg ik alweer een vieze voorsmaak. Net als bij de roadshow van Rutte bij een aantal boeren langs compleet geregisseerd om een tegengeluid te laten verstommen. Naar mijn mening horen @John Spithoven en @jan-cees en bv Lubbert ook aan tafel. Hoop wel dat @Agractie NL en @Farmers Defence Force vanavond LTO wel even goed bij de les houden. Zoals ik nu tegen het proces aankijk moet de druk met acties er wel opblijven.
+1
hans1980
@hypotheekboer allemaal bio , of natuur inclusief boeren die graag willen vertellen dat ze het zo goed doen en collega's zo slecht
hypotheekboer
@hans1980 die vergeten dat ze de gangbare sector nodig hebben om hun verdienmodel in stand te houden. (en straks zichzelf lelijk bij de poot hebben door nu aan te schuiven)
+1
Jan S
Quote Reactie van @hans1980:
allemaal bio , of natuur inclusief boeren die graag willen vertellen dat ze het zo goed doen en collega's zo slecht

Volgens mij is het maar een klein gedeelte van de bioboeren die achter dit beleid staat. Veelal van die Groenlinksers.
Ik ken binnen de bioboeren voornamelijk mensen die falikant tegen zijn. Zij kennen de Agenda 2030 al voor stikstof de boeren van de kaart moet vegen en bovendien kennen ze veel meer aspecten van deze agenda (de zogenaamde 18 SDG) dan de gemiddelde boer. (b.v. de massa immigratie, genderpolitiek, klimaatpolitiek(zwendel), voeldseltransitie (kweekvlees, meelwormen, krekels, afschaffen van vlees etc.) de megacities en ontvolking platteland, groene energie zwendel om ons afhankelijk van stroom te maken, financiering van organisaties (NGO's ) en actie groepen die door politiek en media gepromoot worden, multinationals die eendrachtig deze SGDoelen promoten en tot beleid verheffen, de gezondheidszwendel (lees vaccinatiehoax), afschaffen van contantant geld, invoeren central bank digital currency, transhumanisme, etc. etc.)
+2
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Volgens mij is het maar een klein gedeelte van de bioboeren die achter dit beleid staat. Veelal van die Groenlinksers.Ik ken binnen de bioboeren voornamelijk mensen die falikant tegen zijn. Zij kennen de Agenda 2030 al voor stikstof de boeren van de kaart moet vegen en bovendien kennen ze veel meer aspecten van deze agenda (de zogenaamde 18 SDG) dan de gemiddelde boer. (b.v. de massa immigratie, genderpolitiek, klimaatpolitiek(zwendel), voeldseltransitie (kweekvlees, meelwormen, krekels, afschaffen van vlees etc.) de megacities en ontvolking platteland, groene energie zwendel om ons afhankelijk van stroom te maken, financiering van organisaties (NGO's ) en actie groepen die door politiek en media gepromoot worden, multinationals die eendrachtig deze SGDoelen promoten en tot beleid verheffen, de gezondheidszwendel (lees vaccinatiehoax), transhumanisme, etc. etc.)

Afgezien van alle onzin, waar we het toch niet over eens worden.
Is Frankrijk i met belangrijk meer stroom als energie, en daarvan 70% door kernenergie, op dit moment en waarschijnlijk ook de toekomst veel beter af dan bv. Duitsland.
Jan S
Quote Reactie van @arie.j:
Afgezien van alle onzin, waar we het toch niet over eens worden.

Ach jij hebt wel van meer dingen beweerd dat het onzin was, wat nu werkelijkheid dreigt worden. BV het boerenoprotbeleid.
ambu954
@hypotheekboer Nou Rutten heeft weer zijn zin We gaan hem weer zijn zin geven vermoedelijk ! Opzouten moet dit kabinet
hypotheekboer
@ambu954 zult het uiteindelijk wel aan tafel uit moeten vechten. LTO zal hem geen vinger moeten geven maar Rutte´s hand afnemen. LTO is aan zet en zal een exitstrategie moeten hebben mocht Rutte zich er middels Remkes onderuit proberen te wurmen dat doelen en KDW´s bespreekbaar zijn.
Jannus
@hypotheekboer Als LTO in het bijzijn van de rest toezeggingen gaat doen dan reken er maar op dat er iets op gang komt waar ze niet op gerekend hebben
+1
hypotheekboer
@Jannus zeker weten dat ze dan ook in eigen gelederen gedonder in de tent hebben.
+1
Jannus
@hypotheekboer Ze gaan niet maar spreken met 1 stem
hypotheekboer
@Jannus netjes opgelost
BertK
@Jannus Letterlijk en figuurlijk. Best wel sterk eigenlijk. De boodschap van de boeren is eenvoudig en al lang bekend, waarom zou je allemaal opdraven als er vooraf al gezegd is dat er niks te onderhandelen valt. Het eisenlijstje is bekend.
Jannus
Quote Reactie van @BertK:
Het eisenlijstje is bekend.

Wie denk je dat voor de grootste uitdaging staat??
Van de hak op de Tak
BertK
@Jannus Als de boodschap duidelijk en helder is, is het niet zo heel moeilijk. Lto wil vertrouwen onder de boeren terug winnen.
+1
ambu954
@hypotheekboer Weet ik wel maar op een of ander manier krijgt die glade aal altijd zijn zin

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , farmers defence force , agractie , boerenprotest , remkes en fdf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!