Boeren ergeren zich aan 'beroepsdemonstranten': 'Als wij dit wisten, waren we niet gegaan’

Een publieksvriendelijke boerenmanifestatie in Almelo liep maandagmiddag uit de hand, nadat ‘beroepsdemonstranten’ zich ermee bemoeiden. Niet voor het eerst zagen boeren hoe een actie gekaapt werd, door mensen die er vooral voor hun eigen agenda zijn. Het frustreert. „Als we wisten dat zij zouden komen, waren wij er niet gaan staan.”

Deel dit topic

Reacties

+1
Bennie Stevelink
Er waren maandag drie groepen aanwezig.
Als eerste de Trotse Twentse Boeren. Die hielden een publieksvriendelijke actie. Ze hadden met de burgemeester afgesproken dat er maximaal twee trekkers zouden zijn als blikvanger.
De tweede groep waren dertig trekkers die buiten de afspraken om de stad in wilden. Ze negeerden stoptekens van de politie en werden uiteindelijk klemgereden.
De derde groep was van Willem Engel die een bus vol bajes volk had meegebracht.

Rond twaalf uur was de publieksvriendelijke actie afgelopen en ging deze groep boeren en boerinnen naar huis. De tweede groep boeren met de dertig trekkers bleef, evenals het bajes volk van Willem Engel. De aanvoerder van de dertig trekkers zocht de confrontatie met de politie. Dat was voor het bajes volk het signaal om te gaan rellen.

Ik heb sterk het vermoeden dat de aanvoerders van die dertig trekkers vooraf contact hebben gehad met mensen uit de omgeving van Willem Engel. De actie van die dertig trekkers en de actie van het bajes volk van Willem Engel lijkt op elkaar afgestemd.

Het laat zien hoe een demonstratie gekaapt wordt: deels van binnenuit door andere boeren en deels van buitenaf.
+2
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ik heb sterk het vermoeden dat de aanvoerders van die dertig trekkers vooraf contact hebben gehad met mensen uit de omgeving van Willem Engel. De actie van die dertig trekkers en de actie van het bajes volk van Willem Engel lijkt op elkaar afgestemd.

Vind het een zware aantijging richting Willem Engel en die bajes volk . Daarnaast zeg je al , ik heb sterk .........
Ken je deze man persoonlijk en waar komt jou haat richting deze mensen weg .

Ik als niet gevaccineerde en dus wappie zou eigenlijk niet moeten reageren en toch doe ik dat . Kom met bewijzen dat zij dat zijn , het zou ook kunnen zijn , dat jij mij beschuldigd hiervan , was er niet bij ,bij deze demonstratie , maar val we in dezelfde categorie mensen .

Ik zou zeggen , blijf bij de les en laat je niets wijs maken door de (R)overheid , niet over de stikstof en niet over de Covid politiek . Alles is gebaseerd op leugens en macht . Follow the money .

Kijk een naar de laatste video met Reiner Fuelmich de misdaden blootgeleggen .
https//videowaarheid.nl/video/reiner-fuelmich-de-daden-blootleggen/
Grasbaal
@Hans is Hobby boer t zijn in ieder geval relschoppers

(klik om te vergroten)

+2
walker1
@Grasbaal Ja, wat heeft Willem Engel op een boerenprotest te zoeken. Die mislukte dansleraar weet het verschil tussen een varken en een koe niet eens. Is gewoon een vervelende onruststoker en opruier.
Zag op de beelden van Almelo ook de nodige vaste klanten van de legerdump. Diezelfde types zag je ook bij die coronaprotesten opduiken en doen zich voor als veteranen.
+4
Bennie Stevelink
@Hans is Hobby boer ik heb mijn vorige reactie vooral geschreven om te laten zien hoe het kapen van een demonstratie in zijn werk gaat. Dat gebeurd niet alleen van buitenaf maar ook van binnenuit door andere boeren. Daarom moeten demonstrerende boeren goed opletten of de aanvoerders wel het boerenbelang dienen of ongemerkt het extreem rechtse belang. Zodra de confrontatie wordt gezocht met de politie of lokale overheden gaat het niet meer om het boerenbelang maar om het belang van extreem rechts en corona-activisten. Dan doen demonstrerende boeren er goed aan de trekker om te keren en naar huis te gaan.
+2
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
corona-activisten.

Zijn er die nog steeds dan? Waarom zou ik over corona moeten gaan demonstreren nu? Ik heb laatst oproep gehad om weer een spuit te halen en ik ben ongehoorzaam geweest want ik heb m niet gehaald. Maar ze zijn me niet komen opladen om me vast te zetten dus valt het allemaal wel mee. 😀
Jannus
@George Heb willem engel gezien in Almelo van viruswaanzin
George
@Jannus Nee ik kom eigenlijk nooit in Almelo en verkeer ook niet in die kringen. Bovendien heb ik niet zoveel tijd om te demonstreren , daar gaat me teveel vrije tijd inzitten die ik liever aan andere dingen besteedt.
Jannus
+2
George
@Jannus Het viel gelukkig nog mee , ik ben ook niet van dat ge-rel maar vind het wel leuk dat de burgerij ook achter de boeren staat en zelfs een PVDA raadslid is niet negatief.
groeier
Quote Reactie van @George:
ik ben ook niet van dat ge-rel maar vind het wel leuk dat de burgerij ook achter de boeren staat en zelfs een PVDA raadslid is niet negatief.

Ja die hebben geheel politiek Den Haag ook af zien glijden vanaf voorjaar 2020.
+2
Melkboer16
@George iedereen weet dat er in Almelo niet het beste volk woont! Dat Willem Engel daar volgelingen heeft verbaasd me niks.
Trouwens @Bennie Stevelink heeft gelijk dat die lui via boeren infiltreren. De grootste raddraaiers van boerenacties hebben vaak weinig met boeren te maken en waren ook tegen de Corona maatregelen.
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
edereen weet dat er in Almelo niet het beste volk woont! Dat Willem Engel daar volgelingen heeft verbaasd me niks.Trouwens @Bennie Stevelink heeft gelijk dat die lui via boeren infiltreren. De grootste raddraaiers van boerenacties hebben vaak weinig met boeren te maken en waren ook tegen de Corona maatregelen.

Nee dat vooroordeel van Almelo kende ik nog niet en over infiltreren gesproken dat gebeurde bij jouw favoriete clubjes en zuivelondernemingen ook. Van dat Linkse soort die van binnenuit de sector naar de klote hielpen. Ik ben helemaal geen raddraaier maar ik was ook tegen die coronawaanzin.
stefanus
@Bennie Stevelink Je kan er ook voordeel uithalen, laat hun voor ophef zorgen dan blijft het stikstofgeneuzel onder de aandacht, gaat uiteindelijk toch wie het langst volhoudt.
+2
Twentsch Land
Nee dat brengt geen voordeel ....hun belang heeft niet met stikstof van doen.

@stefanus
@Bennie Stevelink Grasbaal , Walker1 . Na een beetje onderzoek , blijkt dat door de organisatie aldaar zelf Willem Engel heeft uitgenodigd om bij deze demonstratie aanwezig te zijn .
Door de aanwezigheid van deze man is natuurlijk koren om de molen voor de burgermeester om verklede Romeo's als boeren en een agressieve politie eenheid in te zetten om de boeren negatief heen te zetten inclusief de geboefte van Willem Engel .
+1
walker1
@Hans is Hobby boer Nou, als de boeren zelf Willem Engel uitgenodigd hebben, dan zijn het grote sukkels en die verhalen die rond gaan over Romeo's is ook grote kletskoek. Ik weet redelijk goed hoe de ME en Romeo's werken, de boel bewust laten escaleren is wel het laatste wat ze doen.
newholland6640
@Bennie Stevelink

Wellicht siert het jou als belangenbehartiger om je bij de feiten te houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.803