Illustratie van: Grasbaal

Barbara Baarsma (Rabobank) rolt plan uit van CO2 rechten


Deel dit topic

Reacties

+1
producent
PREMIUM
Het beste van De Telegraaf

Felle kritiek op klimaatballon Rabobank-econoom: ’Persoonlijk CO2-budget gevaar voor vrijheid’
Door MIKE MULLER EN EDWIN TIMMER

AMSTERDAM - Het plan om elke Nederlander een jaarlijks maximum CO2-budget te geven, zoals Rabobank-econoom Barbara Baarsma voorstelt, betekent een ’direct gevaar voor onze vrijheid en democratie’.

Baarsma wordt bedolven onder kritiek na haar bijdrage op radiozender BNR. Om het klimaat te redden, moet elke burger het voelen in de portemonnee, meent de econoom, die tevens medeauteur is van het D66-verkiezingsprogramma. „Laten we de prikkel eens op scherp zetten”, stelde ze. „Ik ben groot voorstander van beprijzing.”

Haar idee betreft een jaarlijks maximaal uitstootbudget voor Nederland verdeeld over alle inwoners. Wie weinig uitstoot, kan zijn rechten verkopen aan derden die wel willen vliegen, vlees eten of een verwarmd buitenzwembad aanleggen. „Iemand die niet wil vliegen, omdat die daar bijvoorbeeld geen geld voor heeft, die verkoopt aan mij uitstootrechten. Zo kunnen mensen met een smalle portemonnee ook iets verdienen aan vergroening”, aldus Baarsma.............................
telegraaf.nl/nieuws/655100800/…

Die gasten van D66 infiltreren ook overal, en ze doen mee met een wedstrijdje wie heeft het domste idee.
+2
stefanus
@producent Valt never nooit te controleren dus snel verder naar het volgende dwaze plan, Rabo kan beter flink bezuinigen in aantal economen.
+8
jordi 1455
@stefanus In China hebben ze het social credit systeem en er zijn gewoon lieden die dat hier willen en er geld aan verdienen. Bij een te lage social credit score kun je in China bijvoorbeeld niet reizen of geen geld lenen. De vraag is of mensen dit carbon credit system gaan accepteren en ik bang dat ze het gaan accepteren, kijk maar hoe weinig verzet was tegen de lockdowns en de vaccinatie pas was.
stefanus
@jordi 1455 Als er nu weer een lockdown zou komen, zal er veel verzet ontstaan, weerstand was er genoeg. In China hebben ze geen privacywet en wat ander soort bewind dus die vergelijking is net zo dwaas als dit plan.
+4
jordi 1455
@stefanus Het is naïef om te denken dat wat in China gebeurt niet hier kan gebeuren. Ondanks dat onze overheid is gebonden aan een grondwet, wil het nog niet zeggen dat ze die respecteert.
+1
de jonge
@jordi 1455 zoals hugo de jonge zei:: een grondwet is natuurlijk niet absoluut....
+4
Spuit11
Zeilmaker schrijft er al járen over.

interessantetijden.nl/?s=Co2+budget

Maar ik hoor de deugkneusjes al weer; "een kapotte klok slaat ook 2 keer per dag gelijk"
+4
Spuit11
Twentsch Land
En over 10 jaar allemaal een stikstof en fosfaat meter aan de kont ..... wie weinig uitstoot betaald minder belasting ......
+6
de jonge
@Twentsch Land kaag is niet voor niets ook bezig met de digitale euro... alles is met een reden...
+1
Twentsch Land
Al vaker gezegd.....we gaan in een hele grote gevangenis leven......de basis is al gelegd vanaf ieder verplicht een legimitatie bij zich moest hebben.

@de jonge
+1
stefanus
@Twentsch Land Die burgeroorlog waar gertjan segers het over had komt steeds dichterbij dankzij dit soort dwazen.
+4
de jonge
@Twentsch Land jup en ze gaan het geld verdringen zogenaamd om het criminelen moeilijker te maken, hahaha. Volgens mij is er juist meer criminaliteit met het digitale geld dan met contant geld,en toch zijn er nog mensen die erin trappen en die echt menen dat het tegen criminaliteit is dat je nog maar 3000 euro bij je mag hebben, zooo naief.
+2
George
Quote Reactie van @de jonge:
up en ze gaan het geld verdringen zogenaamd om het criminelen moeilijker te maken, hahaha. Volgens mij is er juist meer criminaliteit met het digitale geld dan met contant geld,en toch zijn er nog mensen die erin trappen en die echt menen dat het tegen criminaliteit is dat je nog maar 3000 euro bij je mag hebben, zooo naief.

We zijn ook wel een beetje naïef , ik betaal bijvoorbeeld nog vaak contant , maar de jong hier doen alles pinnen. Laatst zat ik op terras in Monschau en daar wilden ze alleen contant geld , betalen met de kaart was niet mogelijk en gelijk hebben ze. Zat er een Belgisch stel en die stonden op als ze niet met de kaart konden betalen. Dus de mensheid werkt er volledig aan mee om het echte geld af te schaffen.
+6
de jonge
@George jammer genoeg wel, terwijl ze er onbewust dus aan mee werken dat het systeem zo ingericht word dat je straks afhankelijk van de bank en de staat bent of je wel of niet bij je geld kunt... men zou weer meer contant moeten gaan betalen..
arie.j
Quote Reactie van @de jonge:
@George jammer genoeg wel, terwijl ze er onbewust dus aan mee werken dat het systeem zo ingericht word dat je straks afhankelijk van de bank en de staat bent of je wel of niet bij je geld kunt... men zou weer meer contant moeten gaan betalen..

Moet wat lachen om je naïviteit.
Maak jij soms contant geld?
Nee toch, dat haal je via de automaat ook van de bank, dus als bank zouden besluiten om dat tebeperken hebben ze je evengoed.
Contant betalen vind ik vrij omslachtig en lastig, reden van de grotere bedragen is vaak zwart geld ofwel belasting ontduiken. in buitenland werken ze veel met fooien in de horeca, dat zou deechte reden van contant op die plaats wel eens kunnen zijn.
Hier betaal ik zelfs een ijsje met m'n kaartje, lekker gemakkelijk, altijd gepast en genoeg geld bij je.
weurding
@arie.j ook fooi kan je pinnen, al komt het dan wel in de boeken
de jonge
@arie.j juist contant geld is gedrukt en als ik het in mijn beurs heb is het van mij en hoor ik overal te kunnen betalen, op het moment dat jij geen cash geld meer in huis hebt en je pasje werkt niet meer, heb ik nog steeds mijn softijsje en jij geeneens een waterijsje. en mbt de dooddoener zwart geld waar geen belasting over zou worden betaald, denk je nou werkelijk dat er geen trucjes uitgehaald kunnen worden met financien over de bank? over naief gesproken,haha en hoeveel belasting zou er al over betaald zijn bij iedere geldoverdracht dat de ene persoon de euro naar de andere persoon heeft doorgegeven in ruil voor ...
+2
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
reden van de grotere bedragen is vaak zwart geld ofwel belasting ontduiken

Ik denk dan eerder aan crimineel "zwart" geld. Wat de gewone werkman zwart binnen haalt wordt vaak gewoon privé besteed. Dan ontvangt de overheid al weer belasting. In ieder geval de omzetbelasting maar ook IB/Vpb en waarschijnlijk ook nog wat andere belastingen zoals accijnzen, assurantiebelasting, energieheffing etc.

Ik ben overigens fervent voorstander van contant. Niet dat wij nooit met de pin wat afrekenen (supermarkt/kleding) maar gewoon omdat niet alles bekend hoeft te zijn.
de jonge
@pieta er is ook zat ""crimineel"" geld wat over bankrekeningen gaat, kijk alleen maar naar de bonnetjesaffaire, sywert van linden etcetc ... de mening dat er dan dus minder crimineel geld zou komen slaat in mijn ogen dat ook totaal nergens op en het is net wat jij stelt, de gewone man die er wel eens wat naast beurt maakt het heus weer op en daar vaart de economie juist wel bij..
kanniewaarzijn
@de jonge Zwart geld is de smeerolie van de samenleving.
+4
weurding
@de jonge de criminelen maken de wetten....
Jawis
Je zult maar bij die bank een financiering hebben........
+4
Putjeschepper
@Jawis u weet waar rabo voor staat?
Ruimte alle boeren op.
+3
hans1980
@Putjeschepper vroeger kon ik nog lachen om zulke grappen , nu weet ik dat met menes is
Jannus
Quote Reactie van @hans1980:
nu weet ik dat met menes is

Schat in dat we met zijn allen naar de maan gaan
Twentsch Land
In een filmpje kan dat al 😉

@Jannus
+1
jordi 1455
De rabobank heeft al een carbonbank en zou natuurlijk aan de handel aan carbon credits verdienen omdat voor de transacties zal moeten worden betaalt, net als gewone transacties. Aan contant geld verdienen de banken niets.
rabobank.com/about-us/carbon-bank/
Julius
Praktisch lijkt mij dit plan moeilijk uitvoerbaar maar theoretisch gezien nog niet zo verkeerd. Al is het alleen maar dat het gedrag van mensen en de gevolgen hiervan inzichtelijk wordt.
+5
Twentsch Land
Gedrag van mensen en de gevolgen hiervan inzichtelijk wordt.

Nog meer !?!? ... man schei uit.

Julius
+6
Noorderling
@Julius zolang je met vliegen voor 3euro een boom compenseert en dedain33 aflaten wil introduceren raakt het echt niet mensen die het zou moeten raken of dat de beperkt worden.
+5
de jonge
@Noorderling o echt zie je het nu nog niet? de staat kan op deze manier ons hele leven inplannen, de co2 normen worden steeds strenger en als bv een biefstukje meer punten kost dan een vegaburger gaan de mensen wel voor de vegaburger anders kost het teveel punten.. een glas gewone melk meer punten dan soyamelk, gaat men aan de soyamelk.. we worden in de toekomst volledig gecontroleerd en gestuurd door de staat, en dat heeft met iets te maken met wat ik niet mag plaatsen,dan word het direct verwijderd, maar genoeg voor word gewaarschuwd door mensen die door de staat zover zijn geframed dat ook die taktiek gelukt is...
+1
de jonge
@de jonge Geen kip en kwark, maar planten eten. Vijf vragen over de eiwittransitie, waar Groningen als eerste stad een eigen wethouder voor heeft
Aan de energietransitie zijn we intussen gewend, maar er dient zich een nieuwe aan: die van de eiwitten. Kersverse wethouder Kirsten de Wrede gaat zich in Groningen hard maken voor de zogenaamde eiwittransitie.
+1
de jonge
@de jonge en daar is het eerste voorbeeld al...
Jawis
@de jonge ik hoor kaag al zeggen...we moeten de broekriem aanhalen......
Jan S
Quote Reactie van @de jonge:
Kirsten de Wrede

Omen est nomen
haar naam is een voorteken!
+4
paul1
Enge gedachte, hoe verzint ze het.
Rabo is d66 bolwerk geworden.
+1
de jonge
@paul1 ing heeft de app ook al klaar, word in de toekomst wereldwijd, we gaan china achterna...
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
word in de toekomst wereldwijd, we gaan china achterna...

Daar zijn we toch zelf bij? We kunnen alles blijven slikken, maar we kunnen ook eens opstaan tegen dit soort mafketels. Het is tenslotte een kleine minderheid die honderden miljoenen mensen hun wil wil opleggen.
+8
de jonge
@kanniewaarzijn de staat heeft de mensen die dit steeds al hebben gezegd gebombardeerd tot wappies en onnozelen en daar wil het gros niet bij horen toch? zelfs nu het open en bloot duidelijk word zijn er nog steeds mensen die het niet willen geloven en je kunt het met hen eens zijn of niet maar baudet en van meijeren hebben dit al meer dan 2 jaar gezegd, en daarmee heeft de staat precies hetzelfde gedaan,.demoniseren. De mensen die zich verder niet in de politiek verdiepen geloven alles wat oa op de nos te zien is zonder ook maar een debat gevolgd te hebben en lopen klakkeloos achter onze zogenaamde leiders aan........
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
mensen die dit steeds al hebben gezegd

Maar ik bedoel, nu de daad bij het woord voegen: Als men bv contant geld wil verbieden, kunnen we met z'n allen contant geld blijven gebruiken. Als iedereen dat doet, ook bedrijven (winkels, horeca), kunnen ze niks beginnen. Dàt bedoel ik met "we zijn er toch zelf bij".
+1
weurding
@de jonge feit dat er weinig commentaar op jou relaas komt geeft al aan dat velen (beginnen te) twijfelen😇
Leo,s vriend
@de jonge Jammer dat je baudet er weer bijhaalt, je wet wel, die man die zijn eigen scholen wil oprichten, zodat hij de jeugd kan kneden naar zijn hand.
En dat in relatie tot jou verhaal................ Pffffff
de jonge
@Leo,s vriend als jij je nu eens ergens in verdiept voordat je meedraait in de framerij, dan kun je niet anders dan toekennen dat hij en gideon van meijeren al 2 jaar waarschuwen voor wat er nu gebeurt en ook voor de wef en ook voor schwab, dat werd door de politiek eerst in alle toonaarden ontkent en later werd net gedaan of hielden ze daar wel eens een nietszeggend theekransje, dus waarom zou ik dat niet mogen aanhalen? als zij daar niet over waren begonnen hadden we daar nu nog niets over gehoord en waren de plannen van tristacity ook niet naar boven gekomen dus of ik hen nu wel of niet erbij aanhaal ,dat bepaal ik gelukkig zelf nog wel, net zoals ik aanhaal dat hugo de jonge heeft gezegd dat de grondwet ""natuurlijk niet absoluut is"", en net zoals carola schouten heeft gezegd dat zolang zij minister was van landbouw , de veestapel niet gehalveerd zou worden........
de jonge
@Leo,s vriend en weet je trouwens wel wat de kinderen tegenwoordig op de ""gewone""scholen leren dan... oa over de landbouw en boeren...en blijkbaar vind je dus ook dat deze scholen ook niet zouden mogen dan? katholiek;
protestants;
islamitisch;
joods;
hindoeïstisch.
montessori;
dalton;
jenaplan;
vrijescholen.
+2
de jonge
@de jonge heb maar even wat voor je opgezocht van een debat van juni 2021!! Tegen mevrouw Westerveld en tegen alle anderen hier zeg
ik dat het louter en alleen gaat om gehoorzaamheidstraining, en dat het werkelijk niets te maken heeft met oprechte
bezorgdheid om de volksgezondheid. Dat blijkt alleen al uit
het simpele feit dat ook wie kan aantonen reeds antistoffen
tegen cojona te bezitten, en daarmee dus beter beschermd
is tegen de Chinese griep dan welke synthetische
immuunstimulans dan ook kan bewerkstelligen, zich alsnog
moet laten "prikken", zoals het wordt genoemd in die woest
makende kindertaal waarin de machtshongerigen tot ons
spreken.
En dit is allemaal nog maar het begin. De volgende stappen
laten zich raden. Straks, in het najaar, als de volgende "golf"
of de nieuwe "variant" zich aandient, kan de app controleren
of we ons wel aan de dan geldende lockdown gaan houden,
of we de dan geldende avondklok niet schenden, en of we
de nieuwe vaccinupdate wel nemen en ja, of we niet stiekem
omgaan met de nieuwe melaatsen, de ongevaccineerden,
de mensen die nog geloven in vrijheid.
Het gerenommeerde onderzoeksbureau TNO blikte gisteren
alvast vooruit op toekomstige toepassingen van deze duivelsapp. Elke Nederlander, zo berichtte het nieuws, krijgt
straks een eigen "CO2
-budget". Voor reizen, vlees eten en
energie geldt een maximum aan CO2
-uitstoot. Wie eroverheen gaat, moet bijbetalen. In het voorstel van TNO heeft
elk huishouden straks een bepaalde hoeveelheid CO2
te
besteden. "Wie niet vliegt", zo wordt gemeld, "kan vlees
eten. Wie elektrisch rijdt, en dus afziet van rijden in benzineof dieselauto's, zal weer wat langer mogen douchen." Einde
citaat.
Mevrouw Gündoğan (Volt):
Ik vind de bijdrage van de heer Baudet onwijs kostelijk.
Meneer Baudet maakt zich hier tot in de eeuwigheid belachelijk. Ik heb nog nooit zo veel onwaarheden achter elkaar
gehoord. U moet vooral doorgaan, meneer Baudet, alle
complimenten! U zet zichzelf compleet buiten de linie om
überhaupt nog een zinnig gesprek mee te voeren. U hoeft
hier ook niet op te reageren, gaat u vooral voort met uw
schertsvertoning!
En ook mevrouw gundogan doet lustig mee aan het framen, maar heeft hij gelogen in 2021 over het co2 budget??
+3
kanniewaarzijn
@de jonge Voordat het allemaal zover komt, gaan er heel andere dingen gebeuren. We gaan een opstand krijgen die z'n weerga niet kent! Het broeit en broeit en broeit...en daar hebben de "boven ons gestelden" geen antenne voor...
+1
t zal wel
@kanniewaarzijn klopt daarom hebben wij zoveel krediet bij de burgers, wij doen wat zei denken. nog ff en de centen zijn bij het gros op, energie, eten enz. over enkele maanden gaan we weer stoken...., de goedkopere producten in de supers zijn al t eerste op. tijd doet zn werk wel ff geduld en we zijn met velen.......
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de jonge:
en blijkbaar vind je dus ook dat deze scholen ook niet zouden mogen dan?

1> Hou op met beweringen die je niet waar kan maken
2> Ik vindt? nee, verdraai mijn woorden niet.
3> ideetjes opgooien is iets anders als serieuze plannen.
4> Ik zal wel onwijs naïef zijn, jammer dan, leeft wel lekker.
+1
Jawis
@paul1 doen ze slim....overal belangrijke functies inpikken...goed afgekeken van pvda, die zich compleet heeft verkeken....die leveren alleen nog burgemeesters....
+1
hans1980

+1
Barbara Baarsma is de linkse trol van de Rabo. Vermagert ze of is dat slechts verbeelding? Het lijkt wel of ze geen vlees meer eet en alleen nog maar aan de vegatroep zit.
weurding
@Ян де веехоудер ja, ze is al bezig haar footprint te verlagen, kan ze meer vliegen, en als dat ok nog eens per kg gaat.... win win😏
+1
mlkvhoudr

Grasbaal
Op hol geslagen, tis wel nieuws van een jaar oud wat nu opeens wordt opgepakt;

de jonge
@Grasbaal ing heeft de app ook al klaar..
+2
de jonge
@de jonge met alle gevolgen van dien..we worden straks volledig gecontroleerd en gestuurd...Geen kip en kwark, maar planten eten. Vijf vragen over de eiwittransitie, waar Groningen als eerste stad een eigen wethouder voor heeft
Aan de energietransitie zijn we intussen gewend, maar er dient zich een nieuwe aan: die van de eiwitten. Kersverse wethouder Kirsten de Wrede gaat zich in Groningen hard maken voor de zogenaamde eiwittransitie.
+1
kanniewaarzijn
@Grasbaal Een echte D66-er, zich zorgen maken (ahum) over het klimaat, maar beslist zelf gewoon blijven vliegen.
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
over het klimaat, maar beslist zelf gewoon blijven vliegen.

Ja dat lossen die echte dan op door een stukje grond te kopen en daar een paar bomen te planten. Dan doen ze het voor hun gevoel heel erg goed. Hier is dit voorjaar een stukje grond verkocht aan een familie die veelvuldig gaat vliegen en op reis. Die gaan dat aanplanten met bomen om zo hun vlieggedrag te compenseren met nieuw bos. 😂
+1
kanniewaarzijn
@George En dat bos gaat straks dan de biocentrale in zeker?
George
@kanniewaarzijn Geen idee.
hans1980
En dan doet geertjan seegers net alsof WEF een onschuldig praat groepje is...
+2
de jonge
@hans1980 waarom moet alles worden gerigistreerd in opdracht van de staat? het begint al met de mens, koud op de wereld en je krijgt direct een nummer voor het I&r systeem voor mensen zeg maar,je bent verplicht een geborene op te geven,waarom eigenlijk? dan gaan we naar de dieren, alle dieren moeten tegenwoordig gerigistreerd, alle grond en hoe het in gebruik is word geregistreerd, de bloemetjes en de bijtjes en de kikkers en weet al niet meer word allemaal geteld en gerigsitreerd, trekkers, werktuigen, boten caravans auto,s etcetc allemaal gerigstreerd, mest,kunstmest allemaal gerigsitreerd, alle financiele transacties bij bedrijven moeten worden gerigsitreerd, alcohol en tabak aan banden...en dan mag mij iemand vertellen wat voor positiefs uit al deze registraties is gekomen, of is het toch gewoon een middel van de staat om de mens te gebruiken voor onderdrukking,want als je je aan 1 van deze registraties niet houd ben je strafbaar,,, als je het nagaat is het toch eigenlijk bizar dat het zover is gekomen. en dan kun je wel nagaan wat het doel is van de zogenaamd zo makkelijke co2 app. Wanneer gaan de mensen de ogen nu eindelijk eens open..
+1
stefanus
@de jonge Zonder registratie wordt het ook een puinhoop in het land, terug naar de oertijd net als met natuur, wordt er ook niet beter op. Niemand is verplicht een telefoon te nemen, alleen maar gemakszucht.
de jonge
@stefanus noem mij eens de voordelen op dan die het volgens jou heeft opgeleverd....
+1
stefanus
@de jonge Dat je in een veilige omgeving kan leven, ook als jou wiegje in een huis stond waar armoe en ziekte voor komt. Maar voor de duidelijkheid de overheids bemoeienis heeft wel z'n grens bereikt.
+3
de jonge
@stefanus wat heeft de veiligheid met al die registraties uit te staan?? volgens mij word het er niet meer of minder veilig van als er word geregistreerd hoeveel bloemetjes er op een bepaalde dag staan, het enige wat ik wel zie is dat al die registraties worden gebruikt voor geldelijk gewin van de staat en het inpassen met beperkende maatregelen zoals zij het willen...
+1
stefanus
@de jonge Als je morgen een ongeluk krijgt en je raakt geheel verlamd dan ben je waarschijnlijk wel blij dat je ergens geregistreerd staat in dit land, dat bedoel ik met veilige leefomgeving.
hans1980
@stefanus dat bestaat toch al 150 jaar
Gaat om dat je bestedingen en leefgewoonten oa zuivel en vlees consumeren wordt gekoppeld aan een CO2 creditscore
Dus je begint met bv 100 een jaar lang vlees en zuivel en je zakt naar 20 een vlucht is 50 dan maar minder vlees en zuivel

D66 en de groenen blij
+1
stefanus
@hans1980 Ja helemaal eens, maar het ging hierom dat elke vorm van registratie zinloos is.
T60401
Quote Reactie van @hans1980:
n jaar lang vlees en zuivel en je za

Ik zie handel buiten de boeken om. 💰 💰 💰
hans1980
Rabobank is coöperatief, kunnen we die Barbara (D66)met haar anti landbouw profiel niet de laan uit sturen?
rabobank.nl/over-ons/in-het-kort/
+2
RSIB
@hans1980 rabo is allang geen echte cooperatie meer, de plaatselijke ledenraad mag nog mee beslissen over welke club in de omgeving gesponsord wordt en dan houdt het wel z'on beetje op. Er wordt van bovenaf gedicteerd.
cjw73
@RSIB klopt, net zoals bij veel andere coöperaties zit er een holding boven, waar de leden geen inspraak in hebben.
hans1980

t zal wel
@hans1980
t arme kind, tis haar echt in de bol geslagen..
+1
Jan Sweforum.org/agenda/authors/…

Babara Baarsma natuurlijk ook indienst van het World Economic Forum (WEF)
Let op: Ook de Rabo bank ontkomt niet aan de "Great Reset".
De Rabo Bank wordt Carbon Bank
+1
van Ittersum
Een aantal (voornamelijk bioboeren, denk ik) zijn al bezig om deze CO2 ten gelde te maken. Dus zo nieuw is het niet. Alleen dat er banken zijn die hier ook mee bemoeien...
Twentsch Land
Kijk aan ... van Ittersum, hoe gaat het met U ?

@van Ittersum
Frankdeober
Het is een achterlijk idee van Barbara. 80% van het energieverbruik, dus CO2 uitstoot wordt door de industrie gedaan. En nu zullen de burgers het probleem oplossen.
+1
stefanus
@Frankdeober Is ook een zinloos idee maar industrie produceerd voor de burgers. Als burgers minder zinloze spullen kopen is er al een goedkoop begin gemaakt.
+2
pieta
@stefanus Uiteindelijk betaalt de burger het eigenlijk altijd. Maar alvast wat consuminderen is een goedkope maatregel.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
Maar alvast wat consuminderen

Spijker op z,n kop!!

Hier in de omgeving ook van die d66 aanhangers, hele huis, tuin, en als ze het hebben de oprit verlicht, 24/7, en als je daar een opmerking over maakt kijken ze je glazig aan.
Hoezo energie besparen?
+3
Twentsch Land
D 66 is daar geen uitzondering in ..... ver weg de meeste mensen vinden van alles hoe het moet maar dan wel bij een ander .... worden ze er toch mee geconfronteerd is het verbazend hoe ze kunnen veranderen.

@Leo,s vriend
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Twentsch Land:
ver weg de meeste mensen vinden van alles hoe het moet maar dan wel bij een ander ...

Klopt, maar toch, ik ken vvd ers die ECHT vvd er uithangen, en onze groen links oud wethouder is ECHT principieel groen.
+1
Twentsch Land
Ja die zijn er ook maar wel in geringe hoeveelheid.

Maar ik hou daar wel van, die rondlopen en dat zijn de meesten met de mentaliteit zoals de wind waait waait mijn jasje daar kom je lang altijd niet verder mee.

Had op het voort gezet onderwijs een leraar ( PvdA ) die toen al enorm milieu Freek was ..... auto’s vond hij uit den boze .... wat op de fiets kon deed hij op de fiets en anders openbaar vervoer.....had daar best respect voor @Leo,s vriend
de jonge
@stefanus en de staat gaat bepalen welke producten hoeveel punten gaan kosten, dan weet je toch wat er gebeuren gaat........
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @stefanus:
Als burgers minder zinloze spullen kopen is er al een goedkoop begin gemaakt.

Maar als de "Baarsma's" in dit land de "gewone mensen" gaan betalen als compensatie voor hun uitstoot, gaan de "gewone mensen" weer consumeerderen, met als gevolg...enz,
+3
pieta
@kanniewaarzijn Ik vind niet dat geld de reden mag zijn dat je veel uit mag stoten. Ik zie liever andere maatregelen. Ik weet ook niet zo makkelijk hoe het wel kan. Maar iemand met geld zijn uitstoot af laten kopen ben ik principieel op tegen.
Julius
@kanniewaarzijn Dan heb je het plan niet goed begrepen. De bedoeling is dat de opbrengst gebruikt moet worden voor het isoleren/verduurzamen van de woning of andere CO2 besparende activiteiten. Zodoende kunnen mensen met een kleine beurs ook mee doen aan de energietransitie.
Noorderling
@Julius
en wat als die mensen vaak in een huurhuis zitten, omdat ze op de huidige koopmarkt deels schuld door investeerders en pandjesbazen niet meer mee kunnen komen in de koopsector?
Verder uitmelken, aflaten laten kopen en opdraaien voor de investering die de huiseigenaren niet over hebben voor hun huurders?
pieta
@Julius De eigenaren van die huizen kunnen ook verplicht worden voor een bepaalde datum te isoleren. Ben je eigenaar van zo'n huis en kun je het niet betalen dan subsidieer je het gewoon.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Julius:
voor het isoleren/verduurzamen van de woning of andere CO2 besparende activiteiten.

Daar moeten ze toch ook weer dingen voor kopen?
+2
stefanus
Dit dwaze plan zou dan moeten worden uit gevoerd door de belastingdienst, wie een heel klein beetje weet hoe die functioneert zal al snel tot de conclusie komen dat de halve wereld is vergaan tegen die tijd dat ze dat voor elkaar hebben. Als co2 het probleem is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rabobank , CO2 en world economic forum geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!