De Heus bedankt vriendelijk voor uitnodiging Remkes: 'Boeren zijn aan zet'

Het Edese veevoerbedrijf De Heus gaat voorlopig niet in gesprek met he kabinet. Het bedrijf ontving een uitnodiging via gespreksleider Johan Remkes, maar vindt dat de overheid eerst met boerenvertegenwoordigers moet gaan praten.

Deel dit topic

Reacties

+10
Twentsch Land
Goed zo De Heus.....jij hebt fatsoen door niet op de eerste plaats te gaan zitten maar het vrij laat voor die het toe komen....pluimpje voor jou 👍🏻
+3
richard-de-wolff
Zijn commerciële jongens die weten hoe de hazen lopen
jan w
Snap eigenlijk ook niet waarom die partijen ook zijn uitgenodigd?
+2
Haijtink
@jan w Omdat ze ook een groot belang hebben bij een sterke agrarische sector Jan. Maar de Heus heeft geen zin in trekkerblokkades aan de deur, dus we doen lekker niet mee. Alle andere periferie net zo. Mogen allemaal niet meer meepraten omdat 1 club meent dat ze het zelf wel op kunnen lossen. Daarbij komt dat de heus de grootste omzet toch uit het buitenland haalt, dus zal ze ook niet zoveel meer doen hoe het in Nederland gaat. Zo lees ik het tenminste... klinkt dus stoer, maar ze laten ons gewoon vallen.
grös
@Haijtink
Ja, had ook niet anders verwacht. Alle voerfabrieken hebben er belang bij dat alles bij het oude blijft, die zitten echt niet te wachten op allerlei oplossingen die hun omzet verlagen, meepraten kan hun ook alleen maar klanten kosten.
jan w
@Haijtink De maandag na stroe hebben we in Steenderen een bijeenkomst gehad met een VVD statenlid van de provincie Gelderland.
Die gaf na die avond buiten aan , toen we nog aan het napraten waren over de avond dat de provincie's geen geld hoefden te verwachten van Den Haag en dat de periferie de kosten zou moeten dragen van de sanering van de landbouw. De Rabobank had geld zat en hypotheken op gronde dat ze dat makkelijk zouden kunnen betalen.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @jan w:
nderen een bijeenkomst gehad met een VVD statenlid van de provincie Gelderland.Die gaf na die avond buiten aan , toen we nog aan het napraten waren over de avond dat de provincie's geen geld hoefden te verwachten van Den Haag en dat de periferie de kosten zou moeten dragen van de sanering van de landbouw. De Rabobank had geld zat en hypotheken op gronde dat ze dat makkelijk zouden kunnen betalen.

Het communistisch gedachtengoed zit er al goed in bij politiek en RABO zelf.
Binnenkort maar solliciteren om nog koeien te kunnen melken op "mijn eigen" sovchoz.
Jannus
Quote Reactie van @jan w:
dat de periferie de kosten zou moeten dragen van de sanering van de landbouw.

Quote:
Snap eigenlijk ook niet waarom die partijen ook zijn uitgenodigd?

Snap je het nu wel??
kanniewaarzijn
Zo hoort het.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN