7

Is LTO voor Johan Remkes nog wel de juiste gesprekspartner in de stikstofcrisis?Quote:
LTO Nederland wil om tafel met stikstofonderhandelaar Johan Remkes. De Overijsselse afdelingen zijn het daar onder voorwaarden mee eens. Maar is de ondernemersorganisatie voor Nederlandse boeren en tuinders nog wel de betrouwbare gesprekpartner die ze altijd is geweest?

Deel dit topic

Reacties

"FDF en Agractie zijn sterk geradicaliseerd en hebben geen de-escalerende rol willen spelen bij gewelddadige protestacties. Het is daarom voor de LTO een belangrijke vraag of en hoe het wil samenwerken met die clubs?", duidt Candel de spagaat van de LTO. “Omdat de landbouwsector miljoenen aan publieke steun ontvangt, bijvoorbeeld elk jaar al achthonderd miljoen euro uit het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, is het uiteindelijk in het belang van LTO om door de overheid als betrouwbare gesprekspartner te blijven worden gezien.”
+6
@Twentsch Land lul niet over de landbouw steun deze komt van de Europese unie . Dit komt vooral door Duitse en Franse landen als het aan Nederland had gelegen was deze allang opgehouden. Waarom enkel de lto zo bang voor is dat ze hun kas leeg raakt door alle subsidies die ze krijg voor onzinnige projectjes.
+2
Misschien maar beter dat je het hele verhaal leest, overigens niet door mij geschreven 😉

@Johannushoeve cv
@Twentsch Land wat daar staat is gezwets . De reden is dat de lto al jaren geen goede en krachtige leider heeft . En een organisatie is geworden van vriendjespolitiek en baantjes geven aan familie en vrinden .
@Twentsch Land Het radicale is ontstaan omdat de overheid niet voorvrede vatbaar is. Leugen en/of onkunde regeert. Een beetje boer (of boerin) pikt dat niet als je zelf gepiepeld wordt. Wat nou spagaat voor LTO? Sta voor je zaak, eerst een eerlijk verhaal!
Ik heb het heel vluchtig gelezen, maar met alle respect voor het lto wordt 1 van hun belangen behartigen vergeten
Ze hebben het wel eens over folow the money
Goed kijken naar waar het geld heen gaat
Als je echt eerlijk bent , is het eerlijk om te zeggen dat lto ook een belang met de overheid heeft omdat …… vul maar in
Die Candel heeft een wel héél merkwaardige kijk op de LTO. Moet zich er toch maar eens beter in verdiepen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , tuinders en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!