Illustratie van: René

Bezwaren milieuorganisaties afgewezen: circuit mag natuurvergunning houden

Het Circuit Zandvoort mag gebruik blijven maken van haar natuurvergunning. Dat heeft de Raad van State vanochtend na het afwegen van alle belangen beslist. Vier natuur- en milieuorganisaties wilden dat de vergunning buiten werking gesteld werd, maar dat verzoek heeft de Raad van State vanochtend in een voorlopige uitspraak afgewezen.

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Zal wel een moeilijke zaak worden voor de milieuclubs, het circuit heeft de nb vergunning op basis van oude rechten , zelfde situatie als veehouders, die hun vergunning hebben op basis van oude rechten voor de aanwijzing van de Natura 2000 gebieden.
+1
HansBa
@cornelissen de oude vergunning is ruimer dan de huidige vergunning uit 2019. De rechter keek naar de oude. Nou mijn oude hinderwet vergunning is ook ruimer dan de huidige ; dusss dat wordt uitbreiden!
+1
labella
@HansBa hier ook, dus ik denk dat ik de stal weer snel volplemp.
+2
Frankdeober
De rechter meet met 2 maten. In de Tubantia stond dat de rechter ook het economisch belang had meegewogen. De Raad van State noemt concreet de enorme investeringen die zijn gedaan in het circuit als factor. Daarnaast zei de rechter: om te beoordelen of de natuurvergunning tot meer stikstofuitstoot leidt, moet de nieuwe situatie worden vergeleken met de vorige. Dat is volgens de bestuursrechter een complex proces.

Heel bijzonder want de boeren investeren ook in de onderneming en dan is het de schuld van de Rabobank. En bij de uitstoot van de boeren weten ze precies wat de uitstoot is en op Zandvoort is het een complex proces. Niet EERLIJK.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Frankdeober:
Niet EERLIJK.

Vergeet niet dat "recht"ers vaak D66-ers zijn.
weurding
@kanniewaarzijn rechters zijn dus vaak link(s)
kanniewaarzijn
@weurding In ieder geval anti-landbouw, en per definitie niet eerlijk, zoals Frankdeober stelt.
Melkveehouder.
@Frankdeober Wat is eerlijk. Onze Koning is voorzitter van de Raad van State en zijn neefje Bernard directeur van het circuit van Zandvoort. Dat bijt zich echt niet.
de jonge
@Melkveehouder. ik hoor vollenbroek niet, net zoals met de ambitieuze bouwplannen van hugo de jong is de mob maar stilletjes.... ze zijn toch zo voor natuur?
+1
Melkveehouder.
@de jonge Die roert zich wel, maar het spel wordt uit het zicht gespeeld.
weurding
Het geld regeert....wie kijkt daar nog raar van op
Melkveehouder.
@weurding Niemand. Centjes Doen Alles.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's werking , uitspraak , vergunning en circuit zandvoort geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.951