19

Wie zijn er uitgenodigd door stikstofbemiddelaar Remkes om uit de impasse te komen?

Vrijdag gaat VVD-coryfee Johan Remkes de eerste gesprekken aan met de agrarische sector om uit de stikstofimpasse te komen. Maar wie vertegenwoordigen de boeren aan die tafel? Het is een bont gezelschap van belangenbehartigers.

Deel dit topic

Reacties

+1
Inmiddels nogal doorzichtig: alles wat óf aan de voorkant óf aan de achterkant, links- of rechtsom CDA- gerelateerd is. Met CDA-er Sjaak van de Tak voorop. De oude ‘boerenpartij’ die haar achterban verloochent en verzuipt om op het pluche te blijven. Bah, bah en nog een bah!
@Melkveehouder. En wat hebben in vredesnaam de Rabobank en cbl daar te zoeken
+6
Dat heb ik mij ook de laatste tijd afgevraagd ... waarom zijn er die zich met ons boeren situatie bemoeien....heb er een antwoord op gevonden ....... ze zitten daar omdat wij boeren hun brood zijn.

@Melkveehoudernh
@Twentsch Land het spel is met de boeren niet om de boeren
@Twentsch Land Precies, zo is het! We zijn het brood/de melkkoe van onze ‘vertegenwoordigers/belangenbehartigers’.
@Melkveehoudernh dat het CBL erbij zit, is juist een goede zaak. Een deel van de oplossing kan wellicht uit de markt komen (denk bijvoorbeeld aan een marktconcept 'zuivel met minimale stikstofverliezen'. Voor zulke benaderingen heb je andere ketenschakels hard nodig.
+1
@hans-hans van Manen krijgt bijval van Erisman. Wie had dat mogen denken.
+1
@Huppel erisman zegt in mijn ogen meestal niet zulke vreemde dingen natuurlijk zit hij aan de milieu kant maar ik vind hem eigenlijk wel pragmatisch
+5Jeroen van Maanen wisselen met Rutte . (vanaf 3.55) perfect verwoord
+7
Enorm zo hij kan vertellen ... recht toe recht aan en direct zonder uh uh .

@laatste strijder
+4
@laatste strijder Van Maanen top spreker, die caringfarmers worden irritant, leg het financiele plaatje ook eens op tafel, dan mag je mee praten.
+5
@stefanus kunnen ze die caring farmers niet gaan verplaatsen naast de natura 2000 gebieden. Probleem opgelost en elders weer ruimte.
@stefanus vooral het financiele plaatje vd toekomst
Hun markt bestaat niet meer als iedereen het gaat doen
+3
Uitgangspunt moet zijn de toestand natuur in de natura 2000 gebieden.
Uitstekend verwoord door Jeroen van Manen.
Daarbij nog wel de kanttekening dat het onafhankelijk moet gecontroleerd worden en geen wensnatuur van plantjes die er voorheen ook nauwelijks of niet voorkwamen.
Daarbij speelt wel nog de factor klimaatverandering (langer groeiseizoen en droogte met hitte) een rol, en die is niet met Stikstof is te beĂŻnvloeden.
Als ik zie met hoeveel gemak veel voor deskundig doorgaande mensen elkaar maar wat napraten, dat zonder zelf te onderzoeken , dan is extra alertheid op zijn plaats.
+1
Quote Reactie van @arie.j:
Uitgangspunt moet zijn de toestand natuur in de natura 2000 gebieden.Uitstekend verwoord door Jeroen van Manen.Daarbij nog wel de kanttekening dat het onafhankelijk moet gecontroleerd worden en geen wensnatuur van plantjes die er voorheen ook nauwelijks of niet voorkwamen.

Daar zit al een groot probleem. In het verleden zijn er in Friesland al statenleden opgestapt, dit om de vorming van N2000 gebied de Grote en kleine wielen. Daar waren 4 soorten die beschermd zouden moeten worden. Daar is een trukkendoos los getrokken en hebben ze van die 4 soorten 10 soorten van gemaakt. Hier waren er wat niet mee eens en zijn toen opgestapt. Maar die 6 soorten die er niet waren , zullen er ook nooit komen.
Dus daar gaat het altijd slecht met de natuur.
+1
@paul1 Petje af voor Jeroen van Maanen.
Ik zal eens in de brievenbus kijken....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bont en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!