Opnieuw afval gedumpt op snelweg, vermoedelijk met asbest

In Groningen is opnieuw afval gedumpt op de snelweg. Dat gebeurde vanochtend rond 04.00 uur op de oprit Marum, op de A7 richting Drachten. De gedumpte stapel van pallets en ander hout werd vervolgens in brand gestoken, meldt Rijkswaterstaat.

De brand is inmiddels geblust. Omdat er vermoedelijk asbest tussen de rommel zit schakelt Rijkswaterstaat een speciaal team in om het afval op te ruimen, schrijft RTV Noord.

Rijkswaterstaat is extra alert op afvaldumpingen op de wegen. Vooralsnog zijn er geen stortingen gesignaleerd op andere plekken in het land.
De afgelopen tijd zijn er regelmatig boerenprotesten op en bij snelwegen, waarbij afval en mest wordt gedumpt. Actievoerders protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Deel dit topic

Reacties

+4
pa
Stelletje stakkers ga alsjeblieft naar huis We hadden/hebben best veel goodwill. WEES DAAR ZUINIG OP
+6
Twentsch Land
Denk dat het op moment meer niet boeren dan wel boeren zijn die dit soort afval dumpen. Er zijn er altijd die gebruik/misbruik maken van situaties.

@pa
+2
Hooibaaltje
@Twentsch Land als het een boer is , dit betwijfel ik . Dan is het een domme boer.
+1
Twentsch Land
Kijk een boer die alleen rijdt met afval op of dicht bij een autoweg valt enorm op, denk niet dat iemand dat waagt, mede weg gebruikers zullen ook gelijk de politie bellen.... in een groep geloof ik ook niet want dan wordt die door andere boeren er op aangesproken ( ken tot nu toe nog niet 1 boer die achter het dumpen van asbest, banden enz enz staat ) dus de kans is nogal groot dat er wat zijn die met vrachtauto, busjes of gewoon auto afval dumpen.

@Hooibaaltje
+2
Jannus
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Denk dat het op moment meer niet boeren dan wel boeren zijn die dit soort afval dumpen. Er zijn er altijd die gebruik/misbruik maken van situaties.

Dat denk ik ook,er zijn copycats actief denk ik en de boeren krijgen de schuld,

ik zou zeggen dat men elkaar goed kent en 1 keer is 1 keer en niet meer (of nooit geweest) en dus zoek uit waar dit vandaan komt want aan de sporen kun je wel zien of daar trekkerbanden gestaan hebben.

STOP ERMEE WANT WE DONDEREN VAN ONS PODIUM EN DAT WIL MEN JUIST
+6
Boertje25
Ik mis wel is bewijs dat het door boeren gedumpt word. Is me ook verteld dat een bergingsbedrijf heeft gezien dat er later door een busje autobanden en extra rommel is gedumpt over de pakken kuil en mest, wie zegt dat dat geen politieke inhuurtuig is zodat zeons nu easy kunnen framen.
hans-hans

Volgens mij is dit het zelfde geval
+3
hans-hans
@hans-hans is geen boeren afval volgens mij , (het kan wel natuurlijk) maar ik zie geen stro of mest en dan kun je niet echt spreken van boeren actie
bio boer
@hans-hans golfplaaten je komt er moeilijk van af ook als ze asbestvrij zijn willen afvalverwerkers ze niet 🤷‍♂️
+1
casev2
Durf m'n geld er onderhand wel op in te zetfen dat de dader van deze actie nog nooit een melkstal of varken/kip van dichtbij heeft gezien. Hoogste tijd om die lui een keiharde duw de andere kant op te geven!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's speciaal , asbest , brand , groningen , afval , rijkswaterstaat , Snelweg , stikstofplannen , richting en boerenprotesten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!