Het kán: de stikstofcrisis oplossen en de landbouw perspectief geven

Wie de landbouw puur economisch benadert, vergeet waar het in de eerste plaats om draait: voedsel. Boeren zetten de natuur naar hun hand, zodat iedereen te eten heeft. De enige serieuze toekomst voor de landbouw is er een waarin dat inzicht centraal staat.

Deel dit topic

Reacties

Biestie
Volgens mij voldeed het plan vanuit de sector al wel redelijk aan deze eis: de stikstofcrisis oplossen en de landbouw perspectief geven
Dirk van Zetten
Eerste klap om stikstof te reduceren, is alle doorvoer weg te strepen. Dat scheelt veel scheepvaart, vervuiling en vrachtverkeer. Dus niet meer de grote exporteur van bananen, soja, kalfsvlees en cacao. We zijn een van de grootste importeurs en exporteurs van bananen, soja, cacao en nuka's/kalfsvlees. Voegt niks toe, alleen de vervuiling blijft hier.
BertK
@Dirk van Zetten Een deel zal toch naar het achterland moeten via Rotterdam, economisch en milieutechnisch meest interessant.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , natuur , eten , voedsel , toekomst en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!