1 augustus nieuwe peildatum?

Het eindspel in het stikstofdossier is begonnen.

Belangenbehartigers schuiven gretig aan tafel. Eeuwige roem ligt in het verschiet. SSC heeft bij herhaling aangegeven dat latente ruimte verschuiven een deel van de oplossing kan zijn. De voorzitter van de stikstofwerkgroep van het IPO, dhr. Edward Stigter, is stellig: een NB-vergunning dient elke drie jaar opnieuw beoordeeld en latente ruimte ingenomen te worden. (telegraaf.nl/nieuws/1663725397/…)

Sectorvertegenwoordigers gaan water bij de wijn doen. Piekbelasters slachtofferen, overgangszones rond natuur weggeven, generiek verplichte stalaanpassing? Of toch ongebruikte vergunde ruimte laten intrekken.....

We gaan het zien!

Deel dit topic

Reacties

+9
weurding
Voedselproductie om zeep helpen en Nederland tot grote multiculturele stad maken..... eeuwige roem? Moest straf op staan

Denk niet dat belangenbehartiging veel van tafel krijgt
+1
Twentsch Land
Zal wel ergens bij de 10 procent liggen wat voor elkaar wordt gekregen ... kunnen sommige behartigers weer roepen hoe belangrijk ze zijn dat er wat is bereikt niet beseffend dat 90 procent wordt afgenomen.

@weurding
+2
weurding
@Twentsch Land dan gaan de acties vrolijk verder denk ik
mlkvhoudr
Link van Telegraaf 17 mei kan ik niet lezen, qua stikstof opkoop vind ik er wel wat voor te zeggen valt dat boerderijen vlak naast natuurgebieden die stikstof uitstoten op natuurgebieden door de meest gangbare windrichting dat die uitgekocht of verplaatst kunnen worden. (Als Jan cees niet gelijk heeft)
En dat we wat teruggaan in dieraantallen zo'n 15 procent (geeft ook ruimte om te extensiveren en verplaatsen) in combinatie met plaatsingsruimte voor mest (dus grondgebonden qua mest) 1 op 1 contracten, samenwerkingsverbanden, synergie voordeel?niet qua voer dat is een heilloze weg, dus naar mijn idee moeten we als er minder dieren op onze grond mogen lopen vrij zijn in de gekozen teelten zo dat er wel een verdienmodel over blijft.
robbies
@mlkvhoudr beschikbaarheid van mest is in Zeeland al een probleem
mlkvhoudr
@robbies wat is de oorzaak van het probleem? Transportkosten of andere reden? Zoals geen mestbassins mogen plaatsen?
+1
robbies
@mlkvhoudr Loopt vast op transport inderdaad.
Johannushoeve cv
@robbies niet op transport maar de beschikbaarheid van mest . Deze wordt steeds minder .
+3
marcsterreborn
@robbies in Brazilië ook. Misschien minder voer daar weghalen, maar ter plekke in Brazilië laten opvreten door vee?
robbies
@marcsterreborn Prima, vreet jij maar vlees en zuivel onder de Braziliaanse voorwaarden geproduceerd. Daar volume produceren en hier consumeren is net zo goed CO2-productie. Waar dat zie je niet als je met je struisvogelkop 3 meter onder de grond zit.
+2
Julius
@robbies Blijkbaar begrijp je de bedoeling van deze goede opmerking niet.
Johannushoeve cv
@marcsterreborn hoeveel voer komt er uit Brazilië?
+1
T60401
Quote Reactie van @robbies:
eschikbaarheid van mest is in Zeeland al een problee

Heb nog wat in de aanbieding. Maar ze zijn niet heel happig moest naar mijn in ziens nog flink bijbetalen. Laat ze dan maar kunstmest kopen.
cjw73
@T60401 niet zo happig is bij vaste mest niet aan de orde. Ben de laatste 2 weken door 3 vervoerders gebeld of ik nog voorraad had. Helaas niks aanwezig.
robbies
@T60401 wat is veel als je weet dat een tientje/m3 de transportkosten zijn?
T60401
Quote Reactie van @robbies:
tientje/m3 de transportkosten

Wel minder maar boven dat tientje waren hier al uitzonderingen.
robbies
@T60401 dan gaat jouw mest niet naar Zeeland als je minder dan 10 euro betaald
Spantenknooier
@mlkvhoudr en dan hebben we 15% minder vee en dan?
Iedere koe is toch 1 te veel voor d66. Hoe wil jij meer verdienen met minder vee
+2
mlkvhoudr
@Spantenknooier 15 procent is voldoende voor de milieu doelstellingen in dit land, ik zeg niet dat de blijvers minder koeien moeten gaan houden daarvoor hapert de biologische zuivel afzet te veel ik zeg dat je de blijvers niet met en extensiveren en met 80 procent grasland eis moet opschepen. Maar dat bij extensiveren ook. Gewasderogatie hoort zodat je vrij bent in de teelt keuze, dit zal ook terug moeten komen in de perspectief brief van staghouwer.
Ik plaatste hier gisteren ook een topic over maar niet interessant bevonden door mijn mede prikkers, zal hem naar boven halen
Hooibaaltje
@Spantenknooier dat gaat dus niet.
Klussera
@mlkvhoudr perceel randen terug halen bij sloten en bomen bemwstingsvrije randen gebruiksnorm aanpassen als het aan d66 ligt blijft er bij extensief ook nog een mestoverschot
marcsterreborn
Sorry maar de kop boven dit topic klopt niet. Omdat we in dit land veel waarde hechten aan tradities, is 2 juli als nieuwe peildatum vastgesteld.
Tot zover.
laatste strijder
1 april
+4
bio boer
Je zal maar in angst leven van pijldatum het komt zo het komt
+1
PG77
@bio boer Nou inderdaad hoeveel peildata hebben we al gehad🤣
Erco
@bio boer precies, soms is het belangrijker wie je kent... voorkennis is goud waard 😉
Johannushoeve cv
@bio boer zoals john in een vorige topic al verteld heeft gaan ze uit van 2018 en staarten. Dus ieder die nu nog denkt zijn stal vol te zetten is al te laat .
robbies
@Johannushoeve cv peildatum ligt nooit in het verleden
Johannushoeve cv
@robbies pijldatum lig altijd in het verleden fosfaat melkquotum
robbies
@Johannushoeve cv niet goed opgelet jij
Johannushoeve cv
@robbies leg uit
+3
George
Laat ze maar peilen , ik kan er toch geen pijl meer op trekken.
weurding
@George 1 januari 2018... gaan we voor de 2e ronde 👌😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , schuiven , natuur en ssc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
5.594
TREFWOORDEN