Column: André Hoogendijk: De toekomst is plantaardig


Quote:
Het Nederlandse landbouwbeleid is van kop tot staart gebaseerd op dieren. Het wordt tijd voor een aanpak waarbij landbouwbeleid wordt geworteld in planten.

Deel dit topic

Reacties

+2
mlkvhoudr
Column naar mijn hart, dit moet ook in de perspectief brief staan van staghouwer, afschaffen blijvend grasland en humane teelten rendabel maken dan kunnen we echt stappen maken.
Met blijvend grasland lopen we vast
Leo,s vriend
@mlkvhoudr toen dit geschreven werd was Staghouwer nog geen minister.
+1
mlkvhoudr
@Leo,s vriend ik zie ook geen perspectief in deze minister, sterker nog ik weiger ook maar naar filmpjes te kijken waar die man voorbij komt. Heb nul vertrouwen in hem
mlkvhoudr
@Spantenknooier dit artikel
+1
Spantenknooier
@mlkvhoudr goed verhaal
Van-Epscheuten
Vooral dat idee, we moeten sturen waar we heen willen, is een gedachten die ik veel mis in de politiek, maar minstens bij onze belangenbehartigers. Schets een ontwerp, hoe moet landbouw er uit zien, over 5, 10 en over 50 jaar. Puur vast houden aan wat we nu doen is niet altijd de beste oplossing denk ik.
marcsterreborn
Heel goed verhaal. Slimme en frisse benadering.
Er gaat wel veel veranderen als we deze visie van André in praktijk gaan brengen....
Noorderling
@marcsterreborn
Nu doet men ook maar wat bij lnv, dus of het ook minder wordt.
Er zit geen verband tussen problemen en oplossingen, waardoor maatregelen ook nooit het gewenste effect hebben. Dan kun je twee dingen doen, eens nadenken of nog strengere maatregelen treffen.

Mijn mais op 20%bouwland in derogatie is niks anders wanneer een akkerbouwer deze opgeeft. Gras is niks anders als je er nu 50 of 20% bouwland bij hebt.

Sterker nog, dergelijke normen en percentages helpen niks, lnv denkt dat de boeren daarmee dwingen of lokken. Praktijk is dat papieren obstakels en problemen ook op papier opgelost worden.
weurding
Theorien zijn er in soorten en maten

ninefornews.nl/experts-world-economic-forum-zit-ac…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwbeleid , dieren , toekomst , kop en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0