Draagvlak boeren smelt als een ijsje in de zon

Wie met fikkend stro, asbestafval én steun van nieuwe beste vrienden als Trump, Fox News en Le Pen snelwegen blokkeert, heeft geen vijanden meer nodig. Hoezo is dat niet intimiderend en extreemrechts? Als het draagvlak voor de boerenzaak nu niet sneller smelt dan een ijsje in een hittegolf, dan hebben de redelijken mazzel. Je zou van de anarchistische agrariërs en hun dreigementen morgen nog veganist worden.

Deel dit topic

Reacties

+1
producent
PREMIUM Het beste van De Telegraaf

Werkschuw tuig krijgt sympathie, ondernemers worden gewantrouwd
Als je dit land aangeharkt wilt houden moet je harken

Door MARIANNE ZWAGERMAN

Terwijl ons door klimaatwaanzin bevangen vakantiekabinet vanaf Schiphol uitwaaiert naar naar Bali, Washington en Curaçao proberen een paar ambtenaren met de Twitterinlogcodes van Rutte, Yesilgoz, Van der Wal en Staghouder de schijn op te houden dat Nederland wordt bestuurd. Management by tweet. ’Dit is absoluut niet de manier hoe we in dit land met elkaar omgaan,’ twitterde een van de Haagse communicatielaafjes gisteren uit naam van minister Staghouwer naar aanleiding van de boerenprotesten.

Bijlesje
Misschien kan historicus Mark Rutte na de grote vakantie zijn ministersploeg een bijlesje geven, want het ligt er maar net aan waar je de stip in de geschiedenis van Nederland zet om te bepalen hoe wij gewend zijn hier met elkaar om te gaan. Laat ik om de kalmte te bewaren niet helemaal teruggaan naar de politiek van 1672 maar ook in de jaren ’60 van de vorige eeuw ging het er ruig aan toe in Nederland. Bij de bouwvakkersrellen in 1966 bijvoorbeeld toen het pand van De Telegraaf in Amsterdam veranderde in een scene uit een burgeroorlog. Rellende bouwvakkers die werden gekort op hun vakantiegeld zochten de krant op om ’de boel in elkaar te rossen’, omdat de berichtgeving over de dood van een van de demonstranten hen niet aanstond.

Toen een groep provo’s – door De Telegraaf in die tijd standaard ’langharig werkschuw tuig’ genoemd – zich bij de bouwvakkers aansloot, vlogen de stenen door de ruiten en moesten Telegraaf-medewerkers via de brandtrappen rennen voor hun leven. Auto’s en grote rollen krantenpapier werden in brand gestoken. Het was een wonder dat er geen doden vielen, zeker omdat de politie niet ingreep. De burgemeester en de politiechef van Amsterdam en de minister van Binnenlandse Zaken moesten later aftreden vanwege deze affaire.

lees verder telegraaf telegraaf.nl/watuzegt/624656023/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stro , le , trump en fox geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN