PAS convenant: Verwijtbaar handelen ondertekenaars?

Nadat in 2014 het PAS convenant werd getekend door de belangenclubs, ging de PAS wetgeving op 1 juli 15 is. De huidige impasse/chaos is te herleiden naar dat moment en de cruciale fouten.

In 2013 gaf Franca Damen het volgende advies.
francadamen.com/natuurbescherming/…

Kort samengevat: Het uitgeven van vergunningsruimte geeft een toename van depositie. En net zoals nu , was dat toen ook in strijd met de Nederlandse interpretatie van de habitat richtlijn, artikel 6.3 en de Natuurbeschermingswet artikel 19.

Je kunt geen vergunningsruimte uitgeven die niet in het systeem zit. Boeren hebben op basis van valse verwachtingen geïnvesteerd . Ontwikkeling van bedrijf kon alleen met extern salderen. En als er geen ruimte voor handen was, dan was je omgeving vol!!!!! Belangenclubs zijn daar mede verantwoordelijk!!!! Verwijtbaar handelen?

Nu schuiven volgende week vrijdag weer partijen, zonder enig mandaat aan tafel bij Remkes en Rutte. Waarbij ze voortvarend te werk gaan met PAS 2.0, de innovatie.

Een mogelijke deal zou kunnen wezen geen 30 % veekrimp, maar 10 of 20% . En de rest reductie middels innovatie. Prachtig. En de MOB zorgt daarna wel weer voor de laatste krimp, zodat doel alsnog uitgevoerd wordt.
Ik heb er maar 1 woord voor: struisvogelpolitiek!!!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

spotmelker
@John Spithoven Struisvogelpolitiek past goed bij Onbenullenlegioen...
+1
John Spithoven
@spotmelker Tegen de juridische adviezen in willens en wetens leden de afgrond in duwen. Franca, toen werkzaam bij Linssen advocaten, was zeer duidelijk!!!
John Spithoven
@John Spithoven trouw.nl/politiek/…

Doelen blijven staan en innovatie is het wisselgeld. En op dat punt gaat de berekende natuurherstel en de juridische houdbaarheid van innovatie elkaar geweld aan doen. En de PAS 2.0 wordt een feit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's prachtig , schuiven , advies , innovatie , natuurbeschermingswet , salderen , wetgeving , remkes en mob geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0