Stikstof tunnel visie - Allereerst, stop met rommel op de snelweg gooien

Door Jaap Majoor,

Allereerst, stop met rommel op de snelweg gooien. Dit zet alleen maar kwaad bloed bij de burgers.

Er zijn veel onderzoeken over stikstofuitstoot. De Université Libre de Bruxelles heeft nu 9 jaar lang een grootschalig onderzoek gedaan via satellietbeelden waarmee de NH3 uitstoot op aarde in kaart is gebracht.

De NH3 uitstoot wordt met kleuren aangegeven. Wanneer de kaart rood is, betekent dat daar de NH3 uitstoot het meest is. Heel bijzonder, een strook over België, Nederland en Duitsland verkleuren hier en daar heel licht rood. Als je Europa ziet, zijn delen van Spanje en vooral de Po vlakte in Italië donkerrood gekleurd. Verder zijn delen van Afrika, Zuid Amerika en Azië hele stukken donkerrood gekleurd.

Volgens de natuurinstanties en politiek Den Haag is de uitstoot in Nederland verschrikkelijk hoog, zo erg dat de boeren moeten verdwijnen. Totaal tegenstrijdig met de satellietbeelden. Rapporten kun je een richting op sturen, maar satellietbeelden liegen niet.

De enige conclusie is, dat Nederland er helemaal niet zo slecht van af komt, ondanks onze hoge bevolkingsdichtheid. Waarom blijven onze politici en milieuorganisatie zo halsstarrig volhouden, dat Nederland een stikstofprobleem heeft. Als je West Europa ziet, moeten eerst Spanje en Italië op het matje komen.

De natuurinstanties moeten, voordat zij roepen, dat stikstofuitstoot de natuurgebieden vernietigen, eerst de hand in eigen boezem steken. Volgens de satellietkaart is de NH3 uitstoot in Duitsland’s
grootste natuurpark, de Lüneburger heide zeker zo hoog als bij ons. Daar lees je nergens dat er een NH3 probleem is. Alleen zij onderhouden de heide veel beter. Zij hebben zelfs vrijwilligers om ongewenste opslag van boompjes uit de heide te steken. Bij hun geldt: geen woorden maar daden. Bij ons geldt: geen daden maar woorden. Door onze instelling, geen daden maar woorden, hebben wij een stikstofcrises gecreëerd en zal inderdaad de natuur ten onder gaan.

De boeren protesten op dit moment, keur ik ook zeker af, maar ik begrijp de boeren heel goed. Hoe kun je gehoor krijgen bij de politiek, die voor geen enkele rede vatbaar is en nergens naar wil luisteren. Hoe krijg je de politiek uit die tunnel visie? Dhr. Remkens moet onderhandelen met de boeren, maar hoe? Er is niets te onderhandelen. Want hij heeft een duidelijke boodschap meegekregen van Den Haag: Niets toegeven, want wij willen niet naar andere inbreng of oplossingen luisteren. Tja wat dan?

Jaap Majoor - Laag Zuthem.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , amerika , stikstof , burgers , uitstoot , politiek , natuurgebieden , den haag , stikstofuitstoot en richting geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0