Protestvlaggen en zakdoeken moeten weg in Deurne, anders doet gemeente het

Omgekeerde Nederlandse vlaggen en rode zakdoeken die uit protest aan onder meer lantaarnpalen in de gemeente Deurne zijn opgehangen, moeten uiterlijk zondag worden weggehaald. Mocht dit dan nog niet zijn gebeurd, dan gaat de gemeente dat doen. Burgemeester Greet Buter laat dit weten.

De vlaggen en zakdoeken zijn opgehangen uit protest tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Buter snapt de frustratie van de boeren en dat ze die willen uiten, maar accepteert deze methode niet.“Voor de gemeente en voor veel inwoners is de Nederlandse vlag een symbool van eenheid en van democratie. Het omgekeerd ophangen hiervan, kan als beledigend ervaren worden. Daarom hoort dat niet thuis in de openbare ruimte. Ook kunnen vlaggen die losraken tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden”, zo verduidelijkt Buter.

Formeel was voor deze actie zelfs toestemming nodig van de gemeente. Buter laat verder weten dat ze graag met mensen wil praten over deze actie.

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Dat had ik van zo'n grote agrarische gemeente als Deurne nooit verwacht.
Weidezicht
Is buter van de VVD? Het zijn veel vvd burgemeesters en provinvie mensen die druk zijn dat die vlaggen weg moeten.
+1
labella
Er is geen wettelijke grondregel die zegt dat het verboden is om een vlag omgedraaid te tonen .
Vroeger werdt het gebruikt op boten op zee als er nood was en hulp nodig was en nu wordt hij gebruikt tegen deze regering . Deze burgermeester heeft niets te vorderen om deze vlaggen en zakdoeken te verwijderen .
+1
Twentsch Land
Er zijn wel wat vlaggen aan het verleppen.... ik ben dus voorstander dat deze worden verwijderd !

En ik ben ook voorstander dat er gelijk een nieuwe vlag wordt opgehangen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zondag , protest , stikstofbeleid , vlaggen en Burgemeester geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0