Statement Sjaak van der Tak inzake gesprek kabinet - LTO

€Vandaag heeft minister-president Mark Rutte mij opgebeld. Dit naar aanleiding van de uitnodiging om onder leiding van de heer Remkes zonder taboes in gesprek te gaan. LTO is helder geweest: een gesprek heeft alleen zin als er zonder taboes kan worden gesproken. Premier Rutte heeft mij toegezegd dat er ook voor het kabinet géén taboes zijn.

Daarmee wordt aan onze voorwaarden voor een eerste verkennend gesprek voldaan. Dat zal volgende week plaatsvinden en dan spreken we over doel, tijdspad en inhoudelijke aanpak. Na dit verkennend gesprek beraden we ons als LTO met bestuur en leden over eventuele voortzetting van gesprekken.

De zorgen in de sector zijn groot en daarom voeren we actie. Dat doet het overgrote deel van de sector op een keurige manier, passend binnen de wet en met oog voor maatschappelijk draagvlak. Ik roep nogmaals individuen die kiezen voor buitenwettelijke acties op daarvan af te zien. De druk van positieve acties helpt in gesprekken, buitenwettelijke acties zorgt alleen voor verlies van draagvlak en het telkens moeten verdedigen van de sector.”

Deel dit topic

Reacties

+2
arjank110
Het politieke spelletje wordt weer mooi gespeeld. Mensen! Trap er niet in. Tak = CDA = kabinet
+2
George
Dat tekent dan toch maar weer de zwakke knieën van LTO. Die club is weer de kikker die als eerste uit de kruiwagen springt. Maar los daarvan vind ik die rommel op de snelwegen ook totaal niet verstandig.
+1
mlkvhoudr
@George die snelwegen blokkades zijn achterlijk inderdaad
+1
richard-de-wolff
@mlkvhoudr dat ben ik met je eens maar lto is totaal ongeloofwaardig om zo snel zonder voorwaarden en zonder overleg met andere partijen zo ik nu begreep in op q het overleg aan te gaan
+1
Jan-T
Maar als ze nu dingen gaan doen die de sector niet wil.
En het kost nog steeds veel bedrijven de kop

Dan zijn ze klaar hier en is het voorbij voor de LTO afdelingen en het hoofdkantoor van de LTO.
+1
Jannus
Quote Reactie van @Jan-T:
Dan zijn ze klaar hier en is het voorbij voor de LTO afdelingen en het hoofdkantoor van de LTO.

We worden gepiepeld en daar is het Rutte om te doen


telegraaf.nl/nieuws/779136434/…
+1
laatste strijder
@Jannus Sjezus , wat is dat LTO toch in en in triest , op t prikkebord valt regelmatig t woord landverrader . Nou dit zijn de échte .om te kotsen.
Gooi alle vuilnis maar bij elk kantoortje van LTO aanhangers.
Achso
Nog niet zo heel lang geleden: wij gaan niet in gesprek.
Dan in gesprek ‚als er geen taboes zijn‘
En wat betekent die zin eigenlijk?!
Absurd
+1
Noorderling
@Achso
Anno 2022 zou er wel een livestream bij kunnen.
Kunnen we als individu ieder zijn woorden, vooral van het kabinet op waarde schatten in plaats van door een filter en media geinformeerd te worden.
Dan heb je een go/no go moment en kun je weer een plan maken. Of er is een oplossing of er moet blijkbaar nog een tandje bij. Maar daar is Rutte dan zelf bij wat de gevolgen zijn, dat er goed in prenten en laat ze maar met een goed idee komen. Je daarvoor afschermen kan ook niet, maar leg de bal bij Rutte, Kaag, vd Wal en Staghouwer, bakje koffie en achterover leunen.
kanniewaarzijn
Ik vind het een heel goed idee, dat volgen via live-stream. We hebben immers een nieuwe bestuurscultuur die openheid en transparantie hoog in het vaandel heeft. Nou, opener en transparanter kan het niet. De andere belangenclubs zouden dat kunnen eisen om mee te praten. Van de LTO hoef je dat niet te verwachten.

Bovendien: dan loopt Nederland toch nog èrgens mee voorop!
+3
Twentsch Land
Ik vindt dat we er ook recht op hebben dat er live-stream is, het gaat over ons boeren en in een democratisch land moet je het recht hebben wie en wat en hoe die je belang verdedigd.

@kanniewaarzijn
+1
Jannus
@Twentsch Land eens,transparantie op gezegden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , mark rutte , boerenprotest , remkes , bbq en sjaak van der tak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0