VIDEO: Fritz Haber - The Man Who Killed Millions and Saved Billions

Interessant filmpje over de geschiedenis van stikstof, en het belang ervan voor het voeden van de planeet.
(De ondertitels kunnen aangezet worden, en dan even bij auto translate voor dutch kiezen)
Wat wel veelzeggend is is de uitspraak rond 10:50 dat de helft van de stikstof in je lichaam afkomstig is uit stikstof gemaakt met het Haber(-Bosch) proces.

Fritz Haber (Breslau, 9 december 1868 – Bazel, 29 januari 1934) was een chemicus uit Duitsland. Zijn naam is vooral verbonden aan het Haber-Boschproces, dat gasvormig stikstof bindt aan waterstof tot ammoniak. Dit proces is de basis van de kunstmestproductie en heeft grote invloed gehad op de productiviteit van landbouwgrond over de gehele wereld. Hij kreeg er in 1918 de Nobelprijs voor.

Fritz Haber is the scientist who arguably most transformed the world. Part of this video is sponsored by Wren. Offset your carbon footprint on Wren: ​

Deel dit topic

Reacties

BoerBart
Interessant, de kracht van innovatie, Rudy Rabbinge roept het al jaren.
TBO's moeten hier Iers mee. Want zeuren over een veranderende wereld, gedreven door een heimwee naar de oertijd, lost niks op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , auto , landbouwgrond , stikstof , ammoniak , man , waterstof en carbon geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0