Alle opbrengsten in EU lager door droogte en hitte

De Europese gewassen hebben op de gril gelegen de afgelopen weken en dat komt de opbrengsten niet ten goede. Bijna alle gewassen zitten inmiddels onder het 5-jarig gemiddelde volgens de opbrengstprognose. De zorgen zijn naast Zuid-Europa ook groot in Midden-Europa.

Deel dit topic

Reacties

arnold
We zien dus dalende opbrengsten en door een groeiende bevolking een toenemende vraag.
Wat gaan we doen om hier of elders schaarste/honger te voorkomen?
Meer of minder produceren?
George
Heb je gelezen dat het artikel over droogte en hitte gaat?
spotmelker
@George Dus om droogte en hitte te voorkomen gaan we minder/biologisch telen?
George
Quote Reactie van @spotmelker:
voorkomen gaan we minder/biologisch telen?

Dat zeg ik dan toch weer niet. Biologisch kunnen we nooit de wereld voeden , never nooit.
spotmelker
@George was geen verwijt naar jou maar mijn eerste conclusie van dit flutartikel. En we kunnen gangbaar de wereld al niet eens voeden maar dat ligt meer aan de stropdassen dan aan het teeltsysteem.
ted9
@spotmelker Als ik het goed begrepen heb is biologisch gewas beter bestand tegen droogte toch. Aangezien de bodem structuur beter was door het niet gebruiken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen tenminste dat is wat er jaren werd gepredikt?
weurding
@ted9 begrijpelijk, waar minder groeit verdampt minder😅
spotmelker
@ted9 dat zou ik niet zomaar durven stellen, hier doet een goede ontwatering/drainage meer dan bioteelt omdat de diepere beworteling flink toeneemt. Wel zullen biotelers meer met hun bodem bezig zijn dan gangbare melkveehouders die achter de schaalvergrotingsadviezen aanlopen.
Vantveen
@spotmelker blijvend grasland en 60m3 rdm. Geloof niet dat er iets beter is voor de bodem
spotmelker
@Vantveen nu open je wel een hele brede discussie over wat er allemaal goed is voor de bodem maar ben wel met je eens dat productief grasland makkelijk 60M3 rundveemest hebben kan mits het niet met mega zwaar materiaal wordt aangewend.
+1
Jaap40
@arnold schaarste zie ik niet als een probleem. We zullen er mee om moeten leren gaan. In onrustige tijden is het lastig boeren, komende jaar wrs ook schaarste dus.
Productie verhogen? Doe maar niet svp.
+2
labella
Hoe heter, hoe beter!
+2
weurding
@labella heb je het nu over het weer?🤭
huub
Wij hebben nog nooit zoveel tarwe gedorst als dit jaar.
+2
Jaap40
@huub meer hectares zeker😇

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's droogte , eu , Gewassen en gril geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN