Boerenactiegroep FDF: dit krijg je als je mensen zo boos maakt

"Als je mensen zo ontzettend boos maakt, dan krijg je dit", zegt secretaris Sieta van Keimpema van actiegroep Farmers Defence Force over de nieuwe boerenacties rond snelwegen. "Daar moet je niet raar van opkijken. Iedereen zou dit doen, als je van je land en uit je huis wordt gejaagd." Ze reageert daarmee op de kritiek van wegbeheerder Rijkswaterstaat, die waarschuwt dat deze manier van actievoeren gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Deel dit topic

Reacties

+18
labella
Ik begin de acties steeds leuker te vinden en dit is nog maar de amuse.😀
+8
Albert Peters
Dit is geen actie maar schandalig
+9
david2
@Albert Peters dat duimpje was zeker NIET de bedoeling, moeten nog veel meer en nog heftiger actie's komen, niets meer te verliezen in dit k*t land
Albert Peters
@david2 als het zo n naar land is vertrek dan naar waar het beter is
+8
weurding
@Albert Peters typisch een uitspraak van een 74 jarige die zich nergens meer zorgen om hoeft te maken
apel
@Albert Peters Leg dit even uit. Wat doet u in de landbouw? Wat doet u voor het milieu en klimaat? Waar verdiend u uw geld mee? Mss dat ik dan uw reactie snap.
+2
verse koe
@Albert Peters wat een arrogante opmerking. AOW moet per direct stoppen. Wat vind jij daar van?
+1
de jonge
@Albert Peters ach weer zo,n dooddoener omdat mensen opkomen tegen onrecht moeten ze maar gaan verkassen?? de acties kunnen nog wel eens veel harder worden en er zijn steeds meer burgers die in de gaten krijgen dat het bij lange na niet deugt welke agenda eruit gerold is..
+6
Jan S
Quote Reactie van @Albert Peters:
als het zo n naar land is vertrek dan naar waar het beter is

Nederland is een prima land, alleen de regenten zijn helemaal van de pot gerukt met hun communistische beleid. Daar moeten we vanaf, zodat we weer in vrijheid kunnen leven.
Achter de geraniums lijkt alles kennelijk nog mee te vallen.
Porky
@Albert Peters hohoho, het is bij jou wel heel zwart wit, neem aan dat jij je vrouw ook niet op straat jaagd als er onenigheid is?
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Peters:
Dit is geen actie maar schandalig

Hoe schandalig vind jij (het gedrag van) de overheid dan?
Albert Peters
@kanniewaarzijn die heb je zelf gekozen
kanniewaarzijn
@Albert Peters Dat is geen antwoord op de vraag.
+9
ntd79
@Albert Peters oh is dat zo. Kijk dan even in de verkiezingsprogramma's van VVD en CDA. Dit stikstofbeleid is niet democratisch gekozen, maar een gijzeling van dat ziekelijke volk van d66
+1
verse koe
@Albert Peters volk als jij sloopt een land. Den nou eens na jongen.....
+5
Porky
@Albert Peters dat is niet waar ,als je rechts stemt en je krijgt links dan klopt er iets niet waar je als individu niet de hand in hebt
+1
mlkvhoudr
@Albert Peters ik snap niet dat er niemand in zo n groep zegt nou jongens dat moeten we maar eens niet doen dat vuurtje stoken en mest op de snelweg spuiten
+5
Weidezicht
@mlkvhoudr ik snap de woede, en eigenlijk heb ik zoiets van doe maar lekker door zo. Sloop de boel maar. Ben alleen vandaag al 10 keer aangesproken door mensen en familie van buiten de landbouw, die tot op heden voor alles symphatie hebben, willen luisteren nasr mijn verhaal, ook echt begrijpen dat het nergens over gaat, ook totaal geen respect voor rutte meer hebben, een enkeling ook spijt van stem op Kaag, maar die dit van vanmorgen toch niet erg waarderen. Actievoeren wordt wel een beetje kunst en vliegwerk.
+2
Twentsch Land
Op deze manier is het bekend hoe het geheel gaat aflopen, we hebben namelijk een voorbeeld !

De gele hesjes.

In het begin heb ik mij verdiept in de gele hesjes.....ik kon voor wat standpunten begrip hebben totdat ze baldadig werden en zelfs met vernielingen en intimidatie begonnen....vanaf dat moment niet meer wat gelezen of aangehoord van die groep......zag ze toen als een vervelende meute die geen aandacht meer moesten krijgen.

@Weidezicht
Weidezicht
@Twentsch Land daar ben ik ook bang voor.
+1
Achso
@Twentsch Land tenzij de algemene onvrede zo groot is dat dit een onstopbare veenbrand gaat worden.
Iedereen is nog even op vakantie en totdat de nieuwe rekeningen op tafel liggen of dat de eerste huizen koud zijn.
Ik hou mij adem in..
+2
Porky
@Weidezicht klopt wat je zegt, dit zijn onbezonnen acties waarmee de sympathieën als water door je vingers glippen
pa
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
@Albert Peters ik snap niet dat er niemand in zo n groep zegt nou jongens dat moeten we maar eens niet doen dat vuurtje stoken en mest op de snelweg spuiten


Mag er in deze groep geen ander geluid???
Jan S
Quote Reactie van @pa:
Mag er in deze groep geen ander geluid???

Kennelijk niet op de hoogte, hoe het er in deze groepen toegaat. Het gaat er inderdaad heel anders toe als bij de LTO waar het bestuur beslist voor alle leden en ook niet leden.

In deze groepen beslist iedereen voor zich zelf of hij/zij al dan niet met de acties mee doet. Vrijheid is hier nog echt.
+1
mlkvhoudr
@Jan S toch fijn voor uitzicht dat we dan nog meer zwakzinnige acties kunnen verwachten
sorry
Quote Reactie van @mlkvhoudr:

@Jan S toch fijn voor uitzicht dat we dan nog meer zwakzinnige acties kunnen verwachten

nou..er zaten nog goede stekpalen tussen
Todi
@sorry Klein groep er bij?
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
toch fijn voor uitzicht dat we dan nog meer zwakzinnige acties kunnen verwachten

Vertel eens wat moeten we doen om deze oorlog tegen de regenten te winnen (binnen de door deze regenten opgestelde wetten die ons met handen en voeten bind)?

Ik kan niets verzinnen. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar jouw ideeën daarover.
+1
mlkvhoudr
@Jan S ik wil hem niet winnen, ik wil een compromis, voor nu is dat zelfs nog te veel gevraagd voor de regenten in den haag, daarom zeg ik nu dan ook gewoon rustig afwachten, ze willen tempo maken, maar dat kunnen ze niet zonder ons, dus eerst moet er bewogen worden in het haagse
+2
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ik wil hem niet winnen, ik wil een compromis, voor nu is dat zelfs nog te veel gevraagd voor de regenten in den haag, daarom zeg ik nu dan ook gewoon rustig afwachten, ze willen tempo maken, maar dat kunnen ze niet zonder ons, dus eerst moet er bewogen worden in het haagse

Volgens mij zijn we (boeren), maar vooral de LTO al sinds 1 oktober 2019 aan het praten/onderhandelen. En ze zijn nog geen centimeter verder dan op 1 oktober 2019.Ze zijn alleen maar achteruit geboerd met de dreigende onteigeningen en beroepsverboden.

Ik mag hopen dat je zoveel realiteitszin heb dat je inziet dat dat ook niet zal gebeuren met deze mensen en partijen die de wetten maken en proberen af te dwingen.

Met dieven en leugenaars sluit je geen compromissen. Die zijn per definitie onrechtvaardig, want onder dwang gesloten.

Je kan wel afwachten, maar als jij binnen de wet actie wilt voeren onteigenen ze de boel zo onder je kont vandaan. Daar sta je dan met je omgekeerde vlaggetje en je bor; "No Farmers, No Food". Zij eten er geen boterham minder om, maar voor jouw gaat die tekst dan wel in vervulling.
mlkvhoudr
@Jan S anarchist,,🙂
+2
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
anarchist,,

Inderdaad ik ben geen regering Rutte nodig om me te vertellen wat ik doen moet. Maar velen kunnen de eigen verantwoordelijkheid niet meer aan. En dan is het heerlijk dat men zich kan verschuilen achter de wetten van de overheid, een ordervolger te worden. En als het dan mis gaat zegt men: "Ik heb gewoon gedaan wat mij is opgedragen" of "Ik wist er niets van"
mlkvhoudr
@Jan S ik weet het Jan dat jij een bloedhekel aan autoriteiten hebt, maar met de wet overtreden schieten we onszelf alleen maar in de voet
+4
Jan S
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
maar met de wet overtreden schieten we onszelf alleen maar in de voet

Ja ik heb een bloedhekel aan mensen die denken over anderen te mogen/moeten beslissen zonder daar de mensen te vragen wat ze zelf willen.
Doen wat de overheid van ons verlangt terwijl je het daar niet mee eens bent, daarmee schiet je jezelf in de voet.

Je mag nog geen vlag in de lantaarnpaal hangen, dan overtreed je hun wet. Verreweg de meeste wetten zijn nergens voor nodig, enkel bedoelt om de bevolking te controleren en in de greep te houden.
Maar als we de regering willen controleren willen ze de stukken niet afgeven of anders lakken ze alles zwart. De overheid die we nu hebben heeft veel te veel macht en misbruikt die. En dat zijn de meeste Nederlanders onderhand wel zat. Maar omdat ze ook totaal gehersenspoeld zijn met het idee dat ze zich aan elke wet, ook onrechtvaardige wetten, moeten houden, blijven ze lekker op hun krent zitten en gaan zitten wijzen naar degenen die de kastanjes uit het vuur halen. Oliedom volk is dat.

Hoeveel onrechtvaardigheid van de overheid ga jij nog slikken voor dat je gaat verzetten? Waar is voor jou lijn?
Jan S
@mlkvhoudr Misschien is het goed om het boek : Het meest gevaarlijke bijgeloof van Larken Rose eens te lezen. Dan kom je er wel achter dat overheden vele miljoenen doden op hun geweten hebben, maar ook hoe ze dat voor elkaar krijgen.
mensenrechten.org/het-meest-gevaarlijke-bijgeloof/…
Gratis in PDF en ook in het Nederlands te lezen.
pa
Quote Reactie van @Jan S:
Vrijheid is hier nog echt.


Als er maar niemand andere gedachten heeft gaat het goed??
Jan S
Quote Reactie van @pa:
Als er maar niemand andere gedachten heeft gaat het goed??

Als iemand er anders over denkt doet ie niet mee. de volgende keer is er weer een actie waar hij anders over denkt en doet weer mee. Vrijheid blijheid. Niemand wordt gedwongen. Dat is bij onze regering wel anders. Allemaal dwang onder bedreiging van boetes en sancties.
+1
GJKlaassen
@Jan S ja, maar op het nieuws zijn het boerenacties, worden aannemers uitgemaakt voor NSB-er en met de dood bedreigd omdat ze de zooi moeten opruimen. Door boeren? Ik kan het me niet voorstellen....(er doen vast ook anderen mee) maar het zijn wel boerenacties.

Dus als ieder voor zich deze keuze maakt, laat dan ook even een briefje achter met je naam er op. Dan heeft niet de hele sector het gedaan.
mlkvhoudr
@pa ik heb geen idee wie dit organiseert dus ik kan er niks zinnigs over zeggen
+3
kaas
@Albert Peters wat de overheid doet is schandalig die is er mee begonnen dit is daar een reactie op
+2
Melkveehouder.
@Albert Peters Je mag het gerust schandalig vinden, maar het gezegde ‘die wind zaait zal storm oogsten’ lijkt me een juiste verklaring voor dit gedrag. Dus richt je pijlen op de overheid.
Bennie Stevelink
De vlaggenactie riep veel sympathie op. Deze actie roept veel weerzin op.
Naar verluidt is Marc van den Oever betrokken bij Nederland in Verzet. Wordt met deze actie het boerenbelang gediend of wordt dit juist misbruikt voor de agenda van Nederland in Verzet?
de jonge
@Bennie Stevelink ach met je obsessie voor fdf en nederland in verzet, nog even en heel nederland is extreem en extreem in verzet volgens jou omdat ze het met de rotzooi die den haag gemaakt heeft niet eens zijn... Vertel mij eens wat voor positiefs er tot nu toe gerealiseerd is door de aanpak die jij beoogt als de enige oplossing..Als deze partij er niet gekomen was, was de latente ruimte en alles daaromheen al in 2019 afgepakt
+2
robbies
@Bennie Stevelink
Quote:
naar verluidt

Suggestief Bennie.
Dacht dat jij op fora kwam voor hogere waarheidsvinding?
Bennie Stevelink
@robbies
Quote:
Dacht dat jij op fora kwam voor hogere waarheidsvinding?

Wat is de waarheid? Wordt hiermee boerenbelang gediend of het belang van Nederland in Verzet?
+6
robbies
@Bennie Stevelink jij vertrekt vanuit de suggestie dat van Den Oever bij een club betrokken is die niet het boerenbelang dient en zet dat hier weg als waarheid. Dat is gewoon ordinaire roddelpraat. Niet de eerste keer dat je je daarvan bedient.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Naar verluidt is Marc van den Oever betrokken bij Nederland in Verzet.

U gaat een rechtzaak aan de broek krijgen
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Naar verluidt is Marc van den Oever betrokken bij

Marc van den oever heeft meerdere malen aangegeven de strijd nooit op te zullen geven. In het Engels betekent dit No Surrender. Ik vermoed dat Marc zich aangesloten heeft bij de motorclub No Surrender.
de jonge
+2
jan-cees
@Bennie Stevelink Vertek complot wappie Stevelink naar verluidt?? Dat drop je hier zelf omdat je iemand zwart wil maken of heb je weer LTO corvee?
Melkveehouder.
@Bennie Stevelink Je moet bij BNR nieuwsradio gaan werken. Daar was vanmorgen ook weer zo’n propagandistische interview op de radio met iemand van de FIOD over de ‘tonnen winst die van den Oever zou opstrijken met merchandise’. Pure stemmingmakerij zonder ook maar één steekhoudend argument.

Moet zeggen dat die FIOD man met 40 jaar recherche ervaring ondanks uitlokkende opmerkingen van de BNR reporter zich niet liet verleiden om concreet iets verkeerds over van den Oever te zeggen. Hoe vaak die schooier van BNR ook herhaalde ‘dat het toch wel allemaal vreemd was hoe de financiële kant van de merchandise door van den Oever gedaan werd’
Framing ten top van deze ‘onafhankelijke nieuwsradio’!
+13
ntd79
@Bennie Stevelink eerder zou ik deze acties ook veroordeeld hebben, maar dat heb ik de laatste maanden totaal niet meer. Dit heeft niks meer met beleid te maken, dit is gewoon een complete eliminatie van de veehouderij in Nederland. Al slopen ze de hele A1 eruit.
+1
hans1980
@ntd79 klopt zo denk ik er ook over totaal niets te verliezen
Hoe harder de media tekeer gaat des te groter de druk wordt
+1
Newholland12
Ter dump aangeboden: 120 ton pure mest
+1
kanniewaarzijn
david2
@Newholland12 er ligt hier en daar ook nog wel een hoopje puin🤣
+4
Grasbaal
Oproep Caroline:


+1
BertK
Dit soort acties moet je niet willen, maar oorzaak is vooral de minachting en het misleidende beleid van het kabinet.
+1
spotmelker
@BertK het zijn in feite REacties
+1
Jan-T
Zolang het kabinet in de ontkenningsfase blijft zitten dat ze gewoon door kunnen gaan met hun praktijken om de boeren te pesten.
Dan mogen de boeren toch ook door blijven vechten voor hun bestaan.

Het is aan den Haag om te zeggen we gaan de problemen met elkaar oplossen waarbij de KDW en de stikstof wet word aangepast.
Zolang dit niet word vermeld mogen de boeren door gaan met rotzooi gooien.
Rotzooi vind ik minder gevaarlijk dan een kabinet die eigenwijs is.
weurding
@Jan-T Ierland volgt Nederland, ook daar moeten boeren weg, stuk gelezen, is wel in t duits
uncutnews.ch/was-ist-hier-los-irland-schliesst-sic…
Newholland12

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sieta , rijkswaterstaat en farmers defence force geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
62
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0