Opinie: Gezonde landbouw kan niet zonder gezonde veehouderij

Nu het breed is doorgedrongen dat we met de veehouderij in Nederland alle grenzen hebben overschreden, ontstaat daarmee een voedingsbodem voor oplossingen die radicaal voor het tegendeel kiezen: complete afschaffing van de veehouderij.

Het is een bekend maatschappelijk fenomeen: wanneer iets in opspraak raakt, wint de tegenovergestelde opvatting aan populariteit. Daarom is het van groot belang om, juist nu de veehouderij van alle kanten wordt bekritiseerd, ook de gezonde kant van veehouderij te belichten. Want ook hier geldt dat noch de industriële veehouderij, zoals die door LTO en Farmers Defence Force wordt voorgestaan, noch de door veganisten bepleite afschaffing van de veehouderij, een perspectief voor de toekomst biedt.

Deel dit topic

Reacties

Todi
En gezonde veestapel kan niet zonder goed bemest land.
bio boer
@Todi zo hebben we het vee gefokt met de holstein moet idd hoge voederwaarde dichtheid hebben per kg ds
Oude koeien rassen kunnen al met minder toe alleen heb je dan ook maar 4000 kg melk 🤷‍♂️
Onze voorouders hebben ook vee kunnen houden zonder input van kv en kunstmest alleen is het altijd financeel interessant geweest om met exstra input in melk omtezetten zo hebben jaren lang voor de zelfde melkprijs kunnen produceren

zouden we nog zonder input produceren moesten we euro of meer per kg moeten krijgen
Todi
@bio boer Tja de toenmalige minister precident kreeg 50000 gulden? Nu 2 ton euro.
+1
weurding
Als je de resultaten bekijkt van het zittend kabinet vraag ik me wel eens af waar je gezonde producten voor produceert, me dunkt veel soeps hebben ze niet op het bord gehad

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , veehouderij , toekomst en farmers defence force geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0