27

Welke melkprijs is reëel voor 2023?

Wie durft een voorspelling te wagen?

Deel dit topic

Reacties

Ik denk gestabiliseerd rond de 50 cent tussen de 45 en 55 cent of dat hoop ik voor mijn reguliere collegas terug onder de 40 cent zou niet goed zijn
Maar markt laat zich niet voorspellen op lange termijn net als het weer het kan vriezen en dooien
@bio boer 65ct
@ted9 dan moeten de zuivel noteringen wel weer omhoog
80 cent
40 cent
Welke kostprijs is reeel voor 2023 ??
@jg 60 cent
@labella zonder derogatie +3 cent kostprijs verhoging
+1
@jg kostprijs tussen de 35 en 60 cent, 47,5 gemiddeld dus.
@de Tank maw rijk worden we niet
+3
@hans1980 Ach, wat is rijk, rijkdom begint waar hebzucht eindigt.
+2
@jg Kunstmest gaat wel richting de 100 euro als dat zo door gaat met dat gas. Als dat duur blijft zal krachtvoer ook niet goedkoper gaan worden. Derogatie weg mestafvoer naar 20 a 30 euro de kub. Door droogte van dit jaar weinig voer voorraden of mislukte mais op de plaat kan nog een leuk jaar worden.
+1
@ted9 komt er ook minder melk etc. Dus word het nog duurder
@ted9
Regeren is vooruit zien.
Kunt nu vast nog goedkoop afvoeren, voorraad verlagen, kunstmest inslaan en weer je waar je aan toe bent.

Die kunstmestproductie ook niet toenemen met huidige gasprijzen. Grootste klap nodig rond maart, dan ebt de winter nog na en gaat er ook geen enorm gasaanbod zijn.

Tarwenotering is nu ook gedaald naar 300euro.
Normaal zijn dit de dure maanden met zaaizaad kopen en paar maand grasoogst gehad te hebben, diesel en oogsten, is er gelukkig nog niet heel erg aan af te zien.
Betaalt is betaalt, wat er straks komt zien we dan wel weer.
@Noorderling je hebt er maar eentje nodig die gewoon de kraan weer open doet en er is niks meer aan de hand. En dan denk je, waar hebben we ons nou eigelijk zo druk om gemaakt
@overstekend wild
Voelde het goed eens kunstmest gekocht te hebben voor 1000euro ton? 😉
+1
@Noorderling tarwe gedaald naar 300... maar waar kwam ie weg een jaar terug? Als melk naar 50 cent daalt kun je ook wel zeggen valt me tegen maar reken er maar wel op
@weurding ik weet wel wat ik liever heb 180 euro voor de tarwe betalen 35 cent voor de melk of 300 euro voor de tarwe dan 50 cent beuren ook al is de tarwe dan in vehouding duurder
@weurding
Gaat er om dat eind zomer meestal voordeligste inkopen is, krachtvoer is het goedkoopste tijdens de oogst, kunstmest zit men mee omhoog en alles wat straks gemaakt wordt voor komend seizoen, wordt met duur gas gemaakt.

Dan is het de vraag wat je er mee doet. Prijs van graan is nu ongeveer gelijk aan een jaar geleden. Was toen ook veel geld, maar er is dit voorjaar ook al oogst 2022 voor >400euro verkocht. Daar zitten enorme saldo en inkomensverschillen tussen als je 400euro met goedkope kunstmest hebt geteeld, of voor 300verkocht met 700-1000euro voor kunstmest betalen terwijl het geen uur extra werk kost.

Als je weet wat afgelopen jaar is gebeurt, kun je wel wat gaan doen of niet.
mij hoor je niet klagen als topje van de melkprijs af gaat maar structureel bovengemiddeld blijft. Maar alles is welkom.
@Noorderling prijs van graan nu ongeveer gelijk aan jaar geleden??? Echt niet, gerst was toen rond 200
@weurding 9 aug 2021

(klik om te vergroten)

@ted9 de bio boeren hebben ook zonder gekund met duur kv met 47 cent per kg melk
@bio boer Bioprijs zal ook omhoog moeten. Het is niet alleen krachtvoer en kunstmest wat de kostprijs bepaald. Water/energierekening zijn hoger. Reparaties zijn duurder en als je nu een nieuwe machine moet kopen ben je ook een klap meer kwijt.
@kearl die is nu ook 12 cent hoger idd loonwerker is ook stuk duurder vervangende inversteringen loonen en prive gewoon alles is beetje duurder bijna alles komt ook energie bij kijken
+1
Ik denk dat ik de melkafrekening van deze maand maar in ga lijsten hoger wordt ie niet denk ik.
+2
@Putjeschepper je kan verdubbelen volgend jaar🙈😉
@Putjeschepper dec. Met weidetoeslag...fc😜

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN