Brandnetels en distels belangrijk voor groei voedselbos Schijndel

De initiatiefnemer van het voedselbos in Schijndel wordt regelmatig aangesproken op het nog jonge voedselbos er uit ziet. ‘Onkruidbende!’, vindt de een. ‘Woestenij!’ en ‘verspilling van vruchtbare landbouwgrond!’, zeggen anderen.

Die kritiek is niet terecht, vindt de stichting Voedselbosbouw Nederland. Pionierskruiden, zoals distels en brandnetels, zijn belangrijk voor de groei van het voedsel in Schijndel. “Jonge voedselbossen hebben vaak een woeste aanblik – en dat is juist goed”, zegt Marc Buiter van stichting Voedselbosbouw Nederland.

Deel dit topic

Reacties

+6
Jannus
Wordt het laag hangende fruit ook niet gejat in deze dure tijden 🤗🤣
+3
weurding
En maar zeuren dat er door de stikstof een overvloed aan bramen en brandnetels is, tuurlijk, in het voedselbos is het een welkome aanvulling🙈
paul1
@weurding op een houtje bijten ja
+2
Voedselbos, vroeger werd zoiets toch gewoon een boomgaard genoemd? Of is een voedselbos een verwilderde en verwaarloosde versie van een boomgaard?
+6
George
Ze zijn het spoor compleet helemaal bijster , ze zijn compleet brul aan het worden die linkse rakkers . Er komt een tijd dat ze niks te vreten hebben en van mij mag het . Wij hebben grond en we zullen voor ons zelf kunnen zorgen .
+1
bio boer
@George als ik dit leest doet mij denken aan afrika waar de blanke boeren zijn verdreven
Hie de inheemse boeren verdreven door stadse linkse mensen en er is geen voedsel meer 😁
+1
Dirk van Zetten
Met name de financiering is grappig. Het is een vorm van piramidespel. Je legt geld in je ontvangt rente en over bijv 10 jaar krijg je het geld terug. Maar over 10 jaar zijn er alleen kosten gemaakt en nauwelijks verdiensten. Door tijdig uit te breiden in het aantal hectares voedselbos en daar geld voor te crowdfunden kunnen de eerste financiers afgelost worden. Er zijn voedselbossen die voor 700.000 euro per ha gecrowdfund zijn, een ezel kan nog begrijpen dat je die centen nooit meer terug ziet. Mooie praatjes dat je 20.000 euro per ha voedselbos aan omzet haal, wordt door de D66 en GroenLinks geslikt als zoete koek.
Moraal van het verhaal. Je kunt beter gewoon bij de boer kopen of een volkstuintje nemen. Ontmoet je ook nog gezelligere mensen dan in het voedselbos....
+1
Porky
@Dirk van Zetten helemaal perfect verwoord.
aldert
@Dirk van Zetten Ja,ik denk niet dat je slimme mensen tegenkomt in een voedselbos Wel veel veganisten waarvan de hersenen enigszins aangetast zijn .
+1
Grasbaal
De foto ter illustratie is de verlaten moestuin van een buurmeisje, ze heeft er nu 2 jaar helemaal niets meer mee gedaan. De geplante boompjes groeien wel door maar hier gaat nooit geen voedsel maar vandaan komen.... (het eerste jaar heel veel)

sorry
De perenboom overleeft het nog
+2
labella
@Grasbaal wordt wel tijd dat die een goeie beurt krijgt.😅
Jannus
@Grasbaal veelal opgepakt uit idiologie en dan blijkt het veel werk, uit armoede voor de kost plukt men de vruchten uit dankbaarheid

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voedsel , voedselbos , pionierskruiden en brandnetels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.763