Trumps steun aan 'onze' boeren past in internationale radicaal-rechtse agenda



Quote:
Afgelopen weekend sprak Donald Trump zijn steun uit voor de Nederlandse boeren. Ook elders in de wereld is veel belangstelling uit de rechts-nationalistische hoek voor het boerenverzet.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
NOS heeft weer een framing bedacht !

Buitenlandse rechte partijen en personen die nauwe contacten onderhouden met wappies en extremen steunen de Nederlandse boeren ...... andersom gezegd !

De Nederlandse boeren behoren tot de rechtse extremisten.

NOS ... foei !
+2
Realisme
@Twentsch Land nos heeft niets meer met journalistiek te maken.
Grasbaal
@Twentsch Land Voor als je het gemist hebt, afgelopen zaterdag in Amsterdam ging het niet alleen over de boerenprotesten:

Quote:
Er lijkt geen boerenorganisatie bij betrokken. Wie er dan wel achter de organisatie zit? De actiegroep Nederland in Verzet van Michel Reijinga, die de afgelopen twee jaar vooral bekend werd als organisator van demonstraties tegen het coronabeleid van het Nederlandse kabinet. ,,Nederland is in nood. De vlag op z’n kop”, schrijft Reijinga in een nieuwsbrief op de site van de groep.

Deze site schreef begin deze maand al hoe bij de boerenprotesten steeds vaker en meer anti-overheidsactivisten opdoken. Zij demonstreren niet alleen tegen het stikstofbeleid, maar ook tegen ‘de toeslagenaffaire, het World Economic Forum en overbevolking’. De laatste weken heeft zich weer een nieuwe partij gemeld: buitenlandse alternatieve, rechtse media als Rebel News en The Counter Signal. ad.nl/binnenland/…
Twentsch Land
Het ging niet alleen over boeren ... idd co maar in het NOS overzicht vindt ik wel dat er een verband wordt gemaakt met de Nederlandse boeren en de buitenlandse rechtse partijen en personen.

@Grasbaal
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
De Nederlandse boeren behoren tot de rechtse extremisten

Alles wat niet in de voorgekauwde mening meeloopt is rechts, radicaal, extreem of populistisch. Of allemaal tegelijk!
Porky
@kanniewaarzijn je vergeet rasistisch
kanniewaarzijn
@Porky Klopt, nog vergeten.
+1
Albert Altena
Hier hebben ook boeren spandoeken opgehangen met teksten die alle problemen op Ă©Ă©n hand schuiven.
Het domste wat je kunt doen.
Stikstof debacle heeft niets van doen met Covid, steunfraude of Groningen.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Albert Altena:
Stikstof debacle heeft niets van doen met Covid, steunfraude of Groningen

Oplossend vermogen is er niet, dat is het probleem. Er is niemand die zegt zo gaan we het doen, die verantwoordelijkheid of initatief neemt. We blijven naar elkaar kijken in de duiventil waarbij alleen de bovenste duif, Mark Rutte niet bescheten wordt door een ander.

Na zoveel chaos, wat natuurlijk kan gebeuren door fouten, zou er toch wel enige voortgang in die dosiers gemaakt kunnen worden dat men weer wat hoop kan putten uit vooruitgang en oplossingen van de problemen?
Er is nog geen pasmelder gelegaliseerd, omdat huizen nog amper versterkt zijn kan er nu in Groningen geen gas geboord worden omwille van veiligheidsredenen, er is nog geen kind thuis uit de toeslagenaffaire.
Waaruit moet ik vertrouwen putten op een positieve afwikkeling van bovenstaande dossiers?

Dingen overkomen je in meer of mindere mate, wat je er mee doet maak je het verschil mee. En daarin kun je dus die opsomming maken.
Albert Altena
@Noorderling Heb je gelijk in, maar het maakt ons probleem nog waziger voor iedereen.
Ik heb altijd geleerd niet teveel problemen aan elkaar gaan liniëren, want dan kom je er nooit meer uit
Noorderling
@Albert Altena
en wat als je met meerdere dossiers zelf van doen hebt, kom je er dan nog uit?
Het is een grote puinzooi, heb inmiddels 10jaar ervaring met de NAM en allerlei instituten die daarna de revue gepasseerd zijn, nu de PAS er nog bij.

Die parallellen die durf ik wel te trekken dat er 0 oplossing uit den haag gaat komen. Het is pure politieke onwil die omslaat bij bij het personeel in onmacht. Melders zijn over 2 jaar nog niet gelegaliseerd en misschien over 10 jaar. Helft van de mensen is dan opgebrand en heeft ontmoediging zijn werk gedaan, toch een aantal dossiers opgelost waarmee de politiek zichzelf op de borst kan slaan.

Klinkt allemaal niet erg positief, dat is het ook niet.
Aantal mensen die al 10-15 jaar in deze ellende zit raakt moedeloos, die tijdslijn durf ik ook wel naast andere dossiers te leggen. Alleen met een grote bek, beetje juridische kennis en goede mensen om je heen met een klein beetje media aandacht krijg je zaken vlot getrokken. Diegene die dat spel niet beheersen gaan er aan onderdoor, de doorgaans fatsoenlijke en behoudende mensen. In dergelijke gevallen te naief voor deze wereld, hoe jammer dat ook is.
Porky
@Noorderling Daarom snap ik niet dat er nog steeds mensen zijn ( hier ook) die zeggen " wie moet het dan doen als Rutte weg gaat/moet"? Nou die kar is niet meer te trekken ,die ligt al jaren op zn zij.
nescio
@Albert Altena de internationale radicaal rechtse (trump)denken dus dat het een klimaatprobleem is. Daar heeft het stikstofprobleem niets mee van doen. Het is slechts een nederlands verzonnen theoretisch gecreëerd milieu probleem. Heeft NIETS met Klimaat van doen. Rutte staat er zo wereldwijd wel mooi gekleurd op.
+3
Albert Altena
@nescio In deze heb ik ook gisteren gekeken naar Op1.
Caroline wilde men ook het predicaat extreem rechts meegeven, vanwege de sympathie van die kant (Trump).
Maar ze verwierp dit met klasse.
Wat een topper.
Grasbaal
Quote Reactie van @Albert Altena:
Maar ze verwierp dit met klasse.

Ja, deed ze geweldig: op1npo.nl/2022/07/…
+2
Jan S
Quote Reactie van @Albert Altena:
Stikstof debacle heeft niets van doen met Covid, steunfraude of Groningen.

Niet voor de argeloze burger. die ziet iedere crisis als een op zich staand probleem. Maar dat zijn ze niet.
Het heeft alles te maken met de SDG doelen. Maar helaas het is de meesten niet gegeven om agenda 2030 juist in te schatten.
Probeer je eens in dit fenomeen te verdiepen. De klimaatcrissis, huizencrissis stikstofcrisis, OekraĂŻne-crissis, Covidcrissis, energiecrissis, voedselcrissis, etc, etc. Allemaal in het leven geroepen voor de BIG RESET die in 2030 moet uitgevoerd zijn. Als het aan de politieke poppespelers ligt gaan we nooit meer terug naar het oude normaal.
Albert Altena
@Jan S Probeer je eens echt in dit fenomeen te verdiepen.
Vooral in de mensen die er achter staan.
Allemaal teleurgestelde betweters.
+3
George
Ik geloof de media ook lang niet alles meer maar kan ook in veel complottheorieĂ«n niet meegaan. Ik weet wel dat dit bericht van de NOS weer wel een heleboel framewerk is. Als je niet links bent en de boeren steunt en tegen massa-immigratie bent , twijfels over de werking van de vaccinaties voor corona hebt dan ben je een complotdenker , klimaatontkenner racist en weet ik allemaal wat. Nou ja dan ben ik dat maar. 😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trump geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN