Illustratie van: jehan

Mestrobot monteur door stier aangevallen

Ik hoorde net dat gisteren een buurtgenoot (monteur bij JOZ) is aangevallen door een loslopende stier terwijl hij aan het werk was aan een mestrobot.

Hij ligt in het ziekenhuis met onder andere letsel aan zijn nek. Ik hoop dat het allemaal meevalt.
Wordt vervolgd....

Deel dit topic

Reacties

brabo
hoe weet je dan welke stier de koe gedekt heeft ?
want ik neem aan dat jer soms ook wel eens een vaarskalf van aan houdt
brabo
geen stamboek is iets anders dan niet weten wie de vader is.
stamboek interresseerd me niet, maar ik zou toch wel willen weten van welke stier ik een vaarsje aan de melk krijg.
anonymous_8
Een melkprijs van 43 cent bij aanschaf van een melkrobot?
anonymous_8
Volgens mij heeft het risico weinig met 1, 2 of 3 stieren bij de kudde te maken. Ook als je er meer hebt, is er altijd 1 de baas.
Nog veel belangrijker volgens mij is de jeugd/opvoeding van een stier. Stieren die zijn opgegroeid in een sociale kudde, dus met moeders, tantes etc die ze een fatsoenlijke opvoeding hebben gegeven, veroorzaken veel minder snel problemen (althans dat is mijn ervaring) dan stieren die zijn opgegroeid met alleen leeftijdsgenoten.
cs-agrar
het verhaal kan aardig kloppen Co, hoorde vandaag ook soortgelijk verhaal, robotmonteur aangevallen door stier in Wieringerwerf. Kwam van iemand die bij de betreffende boer was geweest.
Grasbaal
bron: buurvrouw
Wimsumar
Beste Oevermans: Veilig kunnen werken, daar heeft u gelijk aan. Daarnaast is een goede aansprakelijkheidsverzekering onontbeerlijk. (Dit geldt ook voor de werkgever van de monteur ?)
Als de mestschuifrobot voor de zoveelste keer defect is, weet de monteur de weg wel en gaat mogelijk liever zelf wel op zoek om een chagrijnige boer te omzeilen.
Wimsumar
Beste Gerrit: Dat kan ik al, ander voorstel A.U.B.
Wimsumar
Beste Koeboer: Dat ben ik niet (geheel) met u eens. ALs een tochtige koe ''te intiem''wordt (je wil bespringen) gaat dat niet abrupt, dat voel je aankomen en heb je kleine bedenktijd. Mocht je toch tegen de grond gewerkt worden door een tochtige koe dan houd deze waarschijnlijk op. Een stier valt aan met andere bedoelingen en eenmaal tegen de grond gewerkt dan gaat de stier door (of hij moet afgeleid worden door een tochtige koe )
N.B.: Ik spreek niet uit ervaring. Ik wil geen stier in de stal: De D.H.Z. K.i. is veel te mooi werk om uit handen te geven
Wimsumar
Beste Kaas e.a.: Ja het wordt eigenlijk tijd voor een vakbond ( zelfs een PARTIJ) voor de robot. Ze zijnze altijd een vaste baan zonder shitvoorwaarden eneen strakomlijnd werk-rooster beloofd.
Karsjen Tamminga
Die van ons doet het onder tussen prima
Wil hem niet meer missen we zijn samen metdelavaleen half jaar aan het veranderen geweest
IN DIE TIJD HET DING WEL EENS VERVLOEKT
Erco
ook koeien zonder stamboek geven witte melk
Erco
ja maar soms zijn koeien met een week of 2 weken alweer tochtig... zo'n korte tussenkalftijd zit ik ook niet op te wachten en hoe zit het met droogzetten? zie je het altijd als een koe gepakt wordt?
Albert
Buurman door de lucht zien vliegen na aanvaring met de stier,zelf een por van zo'n beest gehad,andere buurman heeft 4 wekwn niet kunnen melken na het halve perceel door om de nek van de stier heeft gehangen...
koeboer
een bordje dat er een stier tussen de koeien loopt is verplicht [www.ex-cellent.nl]
koeboer
Zelf bijna altijd een strier tussen de koeien.Je moet donders goed opletten in de stal,het blijft een stier.Maar ik heb een paar koeien als die tochtig zijn een groter gevaar zijn dan de stier.En als je de stier niet vetrouwd moet je hem rap weg doen.
paul1
jaaaaaaaa, en roostervrije dagen, hebben ze niet eens..............
jan w
Ik ben van mening, mocht je een stier tussen de koeien willen hebben lopen, dat je dan wel moet zorgen voor voldoende maatregelen. Zelf zou ik het niet acceptabel vinden om een monteur is een stal zijn werk laten doen, waar een stier aanwezig is.
Maak zelf ook gebruik van een stier bij de pinken, maar ik heb er wel ontzag voor.
kaas
die boer heeft vast wel geweten dat er een monteur kwam zet er dan een hek tussen anders is het vragen om problemen
laatst nog gehoord van een vijzel monteur moest ook op de roosters bezig en er liep ook een stier tussen de koeien en de boer wou er eerst ook geen hek tussen zetten want die stier was volgens hem niet kwaad.toen de moteur zij dat hij weer weg ging als er geen hek tussen werd gezet werd de boer een beetje narrig maar in het laatste heeft hij er wel een hek tussen gezet .ik vind dat de veehouder zelf zo veel verstand moet hebben en als er een vreemde komt de stier afzonderen
kaas
zijn daar dan zo veel problemen mee danen wat voor problemen
kaas
een stier kun je nooit vertrouwen
kaas
nou ik hoor ook wel eens dat de mestrobot buiten de stal is kijkdus maar uit als hij kwaad word weet je nooit wat er gebeurt nou ja dan is het wachten dat de accu leeg is dan kalmeert hij wel weer
kaas
hij maakt er gewoon een rommel potje van .kan best finaceel aantrekkelijk zijn en een mooie korte tussen kalftijd
kaas
ja spot er maar mee ,ik heb zelf ook altijd een paar stieren maar het blijft altijd uit kijken
duitser
Het blijft sowieso altijd uitkijken met levend vee. Hier ook een stier tussen de koppel, blijft altijd oppassen, maar zorg dat je de baas blijft. Maar ook tochtige koeien kunnen levensgevaarlijk zijn. Wel is het zo dat wanneer er vreemden de stal betreden de stieren vaak anders gedragen dan wanneer ikzelf tussen de koeien kom.
jeroenk
Grap of niet, op het moment dat je iets door een ander in je stal moet laten doen, en er loopt een stier, dan zorgje dat dat kreng vaststaat of iets dergelijks. Ik vind het ronduit misdadig om een monteur, of een ab-er of wie dan ook, tussen de koeien aan het werk te zetten als er ook een stier in de koppel loopt.
Als je er zelf tussen wil lopen met zo'n beest in de koppel, moet je dat zelf weten. Mij niet gezien.....
Jan S
😀
Jan S
😀
Jan S
😀
Jan S
😀
hookwood
Daar heb je als monteur weinig aan als ie midden in de stal is blijven staan.....


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 01/04/2010 13:26 door J.R. Jalvingh.
wolfje
nee renes dat heb je als je een stier tussen de koeien laat lopen, niet de zaken omdraaien.
anonymous_139
De enige oplossing is om de boer aansprakelijk te stellen voor eventuele letselschade.
Ronduit misdadig om geen maatregelen te treffen. Mensen horen veilig te kunnen werken op je bedrijf.
kasé
Een goeie zaak. Wij zouden alleen al vanwege het gevaar nooit een stier tussen de koeien willen ook al hebben we de laatste jaren meer problemen met de vruchtbaarheid maar als je er wel voor kiest is deze waarschuwing uiterst belangrijk. We krijgen steeds meer apparaten in de stal en in een stal ben je bij een onverwachte aanval direkt aan de beurt.
kasé
aL WEL EENS HEHOORD DAT IE IN DE MELKROBOT STOND MAAR NOG NIET GEHOORD DAT IE DE SLAAPKAMER AL GEVONDEN HAD
anonymous_196
Hoelang moeten we wachten tot dat de robot de boer aanvalt
anonymous_219
Een keer van een ki man gehoord, hij was bezig met een pink te insemineren in het land.Stond er eens een pink achter hem. Hij wist niet hoe snel hij zich uit de voeten moest maken, pink werd toch wel drachtig want de stier was de ki al voor geweest. Maar nu kon de pink toch weg voor export, en hun maar denken dat die drachtig is van een goede ki stier......
anonymous_228
Als het andersom was geweest had ik het ook op een andere dag niet geloofd ekoos
anonymous_246
Co , zeker op deze bijzondere 1e dagvan de nieuwe maandhad ik wel een bronvermelding van je verwacht!!!
anonymous_297
PRECIES WIM , ALS JE WIL LEREN VLOEKEN MOET JE EEN MESTROBOT AANSCHAFFEN.
anonymous_359
MANNEN ZE ZIJN ALLEMAAL HET ZELFDE
renesloot
Ja, datheb je er van als je de robot tussen de koeien laat opladen. Wij hebben speciaal een robot hokje /ruimte (uitbouw aan stal ,manshoogte met verlichting) vooral voor een eventule monteur. De monteurs zijn allemaal lyrisch over deze ruimte .Hij draait nu 1,5 jaar ,vooral het eerste jaar veel trammelant mee gehad JOZ .Afgelopen winter niet meer gezien ,dan is het pas een leuk ding.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier , mestrobot en veilig werken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
1