Oud-minister Veerman over stikstofprobleem: Nederland heeft het verbruid in Brussel

Het is een illusie te denken dat Brussel Nederland zal helpen bij het versoepelen van de stikstofregels. Volgens oud-minister Cees Veerman hebben we al ons krediet opgebruikt.

Deel dit topic

Reacties

+14
Twentsch Land
Het is een illusie te denken dat Brussel Nederland zal helpen bij het versoepelen van de stikstofregels. Volgens oud-minister Cees Veerman hebben we al ons krediet opgebruikt.

Dan wordt het tijd dat Nederland zich verdiept om uit de EU te gaan samen met wat noord Europese landen weer een N E U ( noord Europese unie ) opricht.
+8
duitser
@Twentsch Land juist. Wat zou de eu zijn zonder de noord Europese landen?
Tijd dat Brussel eens meegedeeld wordt wie de lakens uitdeelt
Porky
@Twentsch Land juist ,ff dan ook maar eens de bek los trekken, wel Eén van de grootste netto betaler zijn ,maar constant ondergescheten en kort gehouden worden door Brussel , nu ook ff op tafel slaan.
+7
nescio
Veerman zegt dat we de gebieden zelf hebben aangewezen. Dat waren zijn ambtenaren. Volgens Nico Gerrits en Rene de jong, op foodlog, is hier wel wat mee misgegaan. Veel natuurwensdenken over plantjes die er nog helemaal niet waren in die gebieden. Dit is gewoon fraude waar Veerman verantwoordelijk voor is. En onder valse voorwendselen aangewezen gebieden zou terug gedraaid moeten kunnen worden.
jammermaarhelaas
@nescio

Dat werpt een heel ander licht op Veerman zijn verhaal.
+1
Kars
@jammermaarhelaas die lul zit toch bij natuurmonumenten.
Porky
@nescio die heeft indertijd ook enkel maar zn zakken gevuld en zn eigen verrijkt met voordeeltjes waardoor ie nu met zn vingers in t vest kan lopen, minister braks zou zich omdraaien in zn graf van deze hele situatie wist
+3
Een Nexit is de beste keuze .
Jan-T
Denk dat we eerst de bril moeten opzetten en proberen te achter halen wat er allemaal voor leugens er vanuit Den Haag naar Brussel word verteld.
En veerman word gevraagd om het krantje weer te vullen met onzin.

Ben er van overtuigd dat het verhaal anders word verteld dan wat wij als agrariërs zien.
Als je informatie deelt en het een bepaalde richting op stuurt. dan gaat het ook langzaam die richting in ook als het helemaal fout benaderd is.

De discussie word verkeerd gevoerd vanuit Den Haag en zijn klunzen.
Waarom word er nog steeds kunst mest stof geproduceerd terwijl er dierlijke mest er is en de kans om groeizame kringloop te Realiseren met minder Co2 productie.
+5
Putjeschepper
Volgens mij legt Brussel helemaal geen stikstofregels op dat hebben ze hier zelf gedaan.
+2
Jannus
@Putjeschepper Veerman eet ander brood en spreekt nu die taal
+1
Weidezicht
Heeft die vervelende akkerbouwende cda er ooit wat goeds gedaan voor de sector? Swamt de laatste jaren ook maar in het rond. Geef die vent een schoffel.
+8
casev2
Als Rusland deze winter de gaskraan dichtdraaid, en heel europa verwacht dat wij volop gaan pompen in Groningen, moet je eens kijken wat er allemaal te regelen is in brussel!
+1
nescio
@casev2 Nederlandse overheid zal het gas drukmiddel eerder gebruiken tegen lto/ van der Tak. Aan tafel bij Remkes, anders geen tuindersgas voordeel meer. Europa heeft ook nog appeltje te schillen met van der Tak. Willen ruim 50 miljoen onterecht verstrekte subsidie terug van 2 tomatentelers. Lijkt er erg op dat de vertraging in derogatie verlening hier ook mee te maken heeft.
Melkveehouder.
@nescio Eindelijk iemand die het politieke spel begrijpt!👍👍
Porky
@casev2 inderdaad
+1
Melkveehouder.
Een prominente CDA-er die wordt opgetrommeld om bepaalde (gewenste) statements kracht bij te zetten. Wordt inmiddels wel duidelijk uit welke hoek de gure wind waait….
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Een prominente CDA-er

Denk dat het niet lang meer duurt voor hij ook bij Groen Links zit, net als Van Agt.
arnold
@Melkveehouder. Als Veerman werkelijk ballen heeft bied hij zijn excuus aan voor de ellende die hij veroorzaakt heeft.
Om uit te kotsen wat een loser!
+2
mlkvhoudr
Ok, we hebben dus gas, we willen graag solidair zijn met de rest van Europa en de problemen met het gas voor sommige Europese landen oplossen, weet Brussel nog iets waar ze ons te wille mee kunnen zijn waardoor wij nog meer ons 1 voelen met de andere Europeanen, zoiets als dat ons land niet op slot gaat door een foute inschatting in het verleden met wat verkeerd ingetekende natuurgebieden of zo
robbies
@mlkvhoudr ze schreeuwen nu al schande dat Poetin het durft om gas en voedsel als wapens in te zetten. Dan ben je toch compleet van lotje getikt, alsof Poetin zich gaat schikken naar fatsoensregels.

Maar zolang ze denken dat er regels zijn in oorlog, hoef je ook niet te gaan vragen voor coulance in ruil voor Gronings gas. Voor je het weet denken ze daar dat je gas inzet als wapen
+1
mlkvhoudr
@robbies dat is the name of the game wij willen ze graag helpen maar de liefde moet wel van 2 kanten komen
+2
Bekkink
In zuid europa staan veel natuurgebieden in de fik. Zo kom je er ook vanaf...
+1
laatste strijder
@Bekkink over actie voeren gesproken . Ben je ook gelijk van veel onkruid af . Win Win .
+1
Twentsch Land
Er is ook een flinke groep die hierdoor juist voor aanleg van veel meer natuurgebieden zal zijn.

@Bekkink
+6
arie.j
Ja natuurlijk, gas tekort, ieder moet bezuinigen zegt Europa.
Maar de EU gaat Nederland verplichten extra aardgas te gebruiken voor kunstmest, echt logisch hoor.
En het is niet eens nodig ook.
Het komt volgens Cees Veerman omdat Nederland mede onder zijn leiding zich onhaalbare natuur doelen op de hals heeft gehaald .
De vent moest zich schamen.
En dan heb ik het nog maar niet eens over de onnodige versnelling .
hans1980
Haat die veerman
+5
jvt
@hans1980 Mee eens. Waarbij je vanalles kunt vinden van staghouder, jetten, vd wal, brinkhorst, marianne thieme ouwehand en wat voor ratten je nog meer kunt bedenken, krijg ik bij al die personen geen matennaaier gevoel. Hun staan voor hun keuze, is absoluut niet de mijne, maar mag ook, iedereen is vrij in hun keuzes. Maar Veerman vind ik dus echte maten naaier, nestvervuiler en een afkorting met drie letters van pakweg 75 jaar terug die hier op prikbord niet gewenst is.
+4
t zal wel
Sentimentele ouwe bok geworden. lopen er veel van. zo gauw ze aan t laatste eindje beginnen en de zakken goed gevuld hebben dan worden ze groener en groener om nog maar een beetje in beeld te blijven, mee lullen en zakken vullen.
waardeloos figuur geworden
Hans van Bergen
Veerman leest gewoon weer het volgende fabeltje voor. 'We hebben het verbruid in Brussel'. Tuuk klinklare lulkoek. NL staat heel hoog aangeschreven overal ook in Brussel en vooral op milieu en klimaat gebied. De enige die NL slecht vind is die smerige klimaat kabouter van een Timmermans
+2
Albert Altena
Veerman maskeert met dit betoog zijn eigen falen...
schoon_boer
Na zijn ministerschap voorzitter van Natuurmonumenten geworden en nu voorzitter van de Stichting Aandelen Goede Doelen Loterijen, zeg maar de grootste sponsor van de milieuclubs in Nederland.

Kijk dit eens:
postcodeloterij.nl/over-ons/regels-en-toezicht/…

In het AD vorige week een heel verhaal over bedrijven die de boerenacties steunen, ik had gedacht dat er dan de volgende dag een artikel geplaatst zou worden over hoe de milieuclubs aan hun geld komen....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brussel , cees veerman en stikstofregels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0