Zeecruiseschip voor 1.078 vluchtelingen komt niet naar Zaandam vanwege stikstof

Te triest voor woorden:

Zeecruiseschip De GNV Aurelia komt vanwege de stikstofuitstoot definitief niet naar Zaandam. Dat laat burgemeester Jan Hamming in een brief weten aan de gemeenteraad. De 'hotelboot' zou zo'n 1.078 Oekraïners opvangen. Er wordt wel nog gekeken om een andere geschikte opvang te realiseren, mogelijk in de vorm van een ander schip.

nos.nl/r/289973/

Deel dit topic

Reacties

+6
hans1980
Toch nog iets positiefs aan die stikstof klucht
+2
jos 15
Als ze dat schip nou buiten de territoriale wateren leggen hebben ze geen last van stikstof.
Bijkomend voordeel ;wij niet van de bewoners.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jos 15:
;wij niet van de bewoners.

Het gaat hier om Oekraïners (echte vluchtelingen dus). Niet die grote bekken van veilige-landers die allang teruggestuurd hadden moeten worden.
Porky
@kanniewaarzijn kan wel zijn ,maar waarom mag zo,n schip wel 24/7 zn diesel aggregaten laten draaien ? Terwijl zgn vervuilende auto,s geweerd worden in veel steden, vreemd dat ik daar geen enkele milieu gekkie over hoor, dat ik het niet snap zal wel komen omdat ik niet links denk
kanniewaarzijn
@Porky Er wordt wel vaker (heel vaak zelfs) met 2 maten gemeten.
+1
casev2
@kanniewaarzijn Er word in een klein deel van de ukraine gevochten, de rest van het land gaat alles redelijk normaal door. Dus ik vraag me wel af of de noodzaak nog wel zo groot is dat er hier zoveel zitten.....
+3
Kunnen ze geen luchtballon of zeppelin op 900 meter hoogte oplaten? Dan schijnt de stikstof niet mee te tellen, out of the box denken noemen we dat.
George
Hier in Budel op het AZC mochten ook wel met de Herald of free enterprice mee. 😀
pieta
@George Budel, Ter Apel en nog een. Nieuw te ontwikkelen is een opvanglocatie in de noordoostpolder. Wanneer komt er zo'n locatie in de randstad?
Twentsch Land
Dat kan niet want daar geldt .... vol is vol.

@pieta
+1
Weidezicht
@pieta nou, hier komen ze uiteindelijk permanent wonen, dus wij hebben er zat hier. Grote steden zitten zo rond 50/50. Als ik door den haag of rotterdam rij, maak ik in half uur een wereldreis.
weurding
@Weidezicht eigenlijk ongelofelijk, als je kijkt naar bv opnames uit jaren 70 van o.a. johnny Jordaan en andere beelden, zag je nog niks daarvan, gisteren nog zwartwit clip gezien van Gert Timmermans... brandend zand en nergens water.... , wel passende titel naar huidige tijd😉
+3
pieta
Quote Reactie van @weurding:
gisteren nog zwartwit clip gezien van Gert Timmermans... brandend zand en nergens water.... , wel passende titel naar huidige tijd

Het is nu nog zwart wit schijnbaar. 😁
+1
Theo61
@Weidezicht In de stad Utrecht komende half jaar alle huurwoningen naar asielzoekers, woningzoekende Nederlanders weer effe wachten.
groeier
Quote Reactie van @Theo61:
In de stad Utrecht komende half jaar alle huurwoningen naar asielzoekers, woningzoekende Nederlanders weer effe wachten.

Dan zet je als overheid de deur wel open in zo'n dicht bevolkt land, gratis bier gaat natuurlijk als een lopend vuurtje rond. Bizar, je ziet ook letterlijk veel asielzoekers met blikjes bier af en aan lopen richting de supermarkt. Kwam gister ergens in 't nieuws dat al jaren amper controle geweest is van wat ons land binnen komt, zelf de laatste paar maanden niet.
Twentsch Land
Sprak onlangs een advocaat die ook asielzaken doet .... ze zei als ze uitgeprocedeerd zijn en het land moeten verlaten er bijna nooit ook daadwerkelijk het land ( Nederland ) wordt verlaten.

@groeier
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Theo61:
alle huurwoningen naar asielzoekers, woningzoekende Nederlanders weer effe wachten.

Ja, nu horen we Tjeerd niet: "wat heeft u liever, een huis voor uw zoon of een huis voor een asielzoeker?"
Bekkink
@pieta de halve randstad zijn al afkomstig uut t buutenland
+2
weurding
@Bekkink en tig jaar verder zitten ze in de politiek
+1
Bekkink
@weurding yesser zit er al in....
groeier
Quote Reactie van @Bekkink:
de halve randstad zijn al afkomstig uut t buutenland

En veel met werk, maar ook veel zonder baan.
+2
Melkveehouder.
Tis toch geweldig waar je stikstof niet allemaal voor kunt gebruiken.
Stikstof, het smeer- en drukmiddel van de politiek. Wonderspul!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , boot , stikstofuitstoot en Burgemeester geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0