Deskundigen: Vervang deel beschermde natuur door andere natuur om boeren te helpen

De eisen die Europa aan beschermde natuur stelt, zetten het kabinet en daarmee de Nederlandse boeren klem. Premier Mark Rutte zou daarom hoogstpersoonlijk in Brussel moeten onderhandelen over de Nederlandse Natura2000-gebieden. Dat stellen deskundigen tegenover deze krant.

Deel dit topic

Reacties

p.w.
Quote:
'Over de Waddenzee zal niemand twijfelen'

De waddenzee is niet stikstofgevoelig.
Deze werd ook nooit meegerekend tot het moment van de beruchte stikstofkleurplaat.
Waarom wordt de waddenzee nu opeens meegerekend als stikstofgevoelig?
Noorderling
Quote Reactie van @p.w.:
enzee is niet stikstofgevoelig.Deze werd ook nooit meegerekend tot het moment van de beruchte stikstofkleurplaat.Waarom wordt de waddenzee nu opeens meegerekend als stikstofgevoelig?

Deel van de Waddenzee heeft wel een KDW, deze wordt alleen niet overschreden, net als ook veel hexagonen in andere n2000 gebieden, alleen heb je daar niets aan als een naastliggende wel overbelast is.

Niet overbelaste hexagonen hoef je niet mee te nemen in je vergunningsaanvraag. Dat maakt dat I&W eerst dacht dat heel Nederland klem zat, maar nu er toch vlekken zijn in Nederland waar men kan doen en laten wat men wil. Bijvoorbeeld de Eemshaven, trappen ze de kolencentrale nog even op zijn staart om voldoende stroom te maken.
p.w.
@Noorderling Dank voor de uitleg!
Maar hoe verhoudt zich dat dan om ca. een kilometer langs de waddenkust (landzijde) aan te wijzen als transitiegebied (47% reductie).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , natuur , mark rutte en brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0