Europese Commissie verleent boeren vrijstelling van braaklegging en vruchtwisseling

De Europese Commissie heeft gisteravond een voorstel aan de Landbouwraad bekend gemaakt om onderdelen van het nieuwe GLB een jaar uit te stellen. Een GLB-derogatie voor één jaar dus. Reden: voedselprijzen.

Zeer waarschijnlijk gaan de EU landbouwministers hier volgende week schriftelijk mee akkoord. En dat Nederland deze derogatie dan ook gaat benutten, in ieder geval voor die 4% van het bouwland die non-productief moest worden (in code: GLMC8).

Quote:
De Europese Commissie verleent boeren tijdelijke vrijstellingen van braaklegging en vruchtwisseling in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor het jaar 2023. Dat maakte de EU-autoriteit vrijdagmiddag bekend.

"Op verzoek van de EU-lidstaten stelt de Commissie vandaag een tijdelijke afwijking op korte termijn voor van de regels inzake vruchtwisseling en het in stand houden van onproductieve grond op bouwland", staat in de verklaring: ec.europa.eu/commission/presscorner/…

Bron: topagrar.com/management-und-politik/news/… en met dank aan Klaas Johan Osinga

Deel dit topic

Reacties

+5
George
Kijk als de voedselprijzen wat oplopen dan gelden er plotseling andere voorwaarden. Kortom boeren mogen niet te veel verdienen. En de Russen krijgen de schuld. 😀
Maar met de uitmergeling van de boeren door dit waanzinnige beleid van de laatste 20 jaar was dat toch wel gebeurd.
+1
overstekend wild
De contraproductiviteit en werkverschaffingsregels zijn ineens niet zo belangrijk als het even niet uitkomt
Bekkink
Dus nog meer honger creëren!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Bouwland , onderdelen , derogatie , landbouwbeleid , grond , glb , gemeenschappelijk landbouwbeleid , europese commissie , vrijstelling , regels , klaas , vruchtwisseling en braaklegging geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0