Volgens CDA is stikstofkaart van tafel en de KDW ook bijna

Volgens het CDA is de stikstofkaart van tafel. Er zijn twijfels.

“Het omstreden kaartje is van tafel!”, juichte CDA-Kamerlid Derk Boswijk afgelopen vrijdag via sociale media. In een later volgend ‘statement’ van het agro-netwerk van het CDA werd op basis van de brief van minister Christianne van der Wal hetzelfde geconcludeerd: “Minister Van der Wal geeft in haar brief aan dat de kaart geen inzicht geeft op bedrijfsniveau: als individueel ondernemer hoef je je hier dus niets van aan te trekken. Dit geldt ook voor kredietverstrekkers.”

Het kabinet legt ook minder nadruk op de kritische depositiewaarde (KDW). Maar de KDW staat nog steeds gewoon in de wet. Het enige dat Van der Wal opschrijft is dat ze het van belang vindt dat er ook in de natuurgebieden zelf gekeken wordt naar de staat van de natuur.

Deel dit topic

Reacties

+8
BertK
Zolang KDW nog in de wet staat en we met Aerius rekenen, is er niks veranderd.
+1
Bekkink
Ze hadden ook tegen kunnen stemmen.
Konden we in september weer naar de stembus.
+4
Ascon
Die brief zegt dus eigenlijk niets en gejuich is niet op zijn plaats. Je niets van het kaartje aantrekken omdat het niets zegt over de consequenties op bedrijfsniveau betekend dus niet dat het kaartje verscheurd is. Net zo min als dat de KDW zijn komen te vervallen. Zoveelste luchtbel van CDA, gebakken lucht. CDA standwerk op de markt.
BertK
@Ascon Was het maar standwerk op de markt, daar zie je nog wat je krijgt. Een eerlijk product voor een nette prijs is op de markt nog goed te doen, een eerlijke politicus of politieke partij is lastiger te vinden.
+4
rene-de-jong
CDA-Kamerlid Derk Boswijk is nogal fanatiek tijdens zijn reces, zou het zijn laatste zijn of krijgt hij heeeeeeel lang reces.

Het CDA had veel eerder op moeten staan toen ook wel al bekend was dat deze bagger ons te wachten stond.
Instemmen met de WSN is wel eens voor gewaarschuwd door deze en gene & dat de natuur er nog niet zo slecht aan toe is idem.

Dirk zal het best goed bedoelen maar als je echt ergens voor staat dan moet je niet meeheulen met de meerderheid maar achter je standpunt staan. (punt)

Banken doen inmiddels al rare dingen en verschuilen zich ook achter anderen, een eerste faillissementsaanvraag is inmiddels een feit.
Maar gelukkig is dit 'niet bij mij' of 'niet bij ons' kunnen de meesten (nog) roepen.

Zo kan Derk dat ook en kan gerust nog even een weekje of 3 weg met zijn mobieltje mee om te twitteren hoe goed zijn CDA het doet of deed.
de jonge
@rene-de-jong faillisementsaanvraag van een melkveebedrijf door de bank die nog wel netjes zijn rente en aflossing betaald??
HansBa
Dat stikstof kaartje heeft zijn werk al gedaan...
+1
Jaap40
@HansBa precies, met een enorme schade achterlatend
de Tank
"dat ze het van belang vindt dat er ook in de natuurgebieden zelf gekeken wordt naar de staat van de natuur."

Het is ook wel een licht die vd Wal. Het is als een dokter die niet naar de patiënt kijkt om te bepalen wat die mankeert.
+1
kanniewaarzijn
@de Tank Dat krijg je met dubbele agenda's. Die natuur interesseert ze geen barst.
Noorderling
@de Tank
Voor elke oplossing is er een probleem.
Hoef je ook niet zo nauwkeurig naar het probleem te kijken als de uitkomst al vast staat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , natuur , boerderij , natuurgebieden , christianne van der wal en Stikstofkaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!