Hoe stikstof onze natuur inpakt, terwijl het lijkt alsof er geen vuiltje aan de lucht is

Stikstof is de grote vijand, maar waar is de schade eigenlijk te zien? Op de Melicker Hei in Nationaal Park De Meinweg, vlak bij de Roermondse industrie, is het weelderig groen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar schijn bedriegt.

Deel dit topic

Reacties

+2
Grasbaal
Veel bramen = veel CO2 verwerking = beter voor het klimaat (aldus de geleerden). Wat is nu belangrijker voor ons?; een beter klimaat of een veelzijdige natuur met meer bijna vergeten bloemen?.
BertK
@Grasbaal Kan allebei toch?
Jean-PierreK
@Grasbaal , enkele kilometers zuidelijker, wil men juist bramenstruiken voor de hazelmuis... maar daar moet de stikstofuitstoot nu ook fors omlaag. Dat zal de hazelmuis wel weer niet leuk vinden...
bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/…
Ik kan het artikel niet lezen, maar op de foto is te zien dat die bramenbossen pal naast de zware industrie liggen. Hoe is de bramenbossituatie in het natuurpark op een halve km afstand vanaf die zware industrie?
+4
weurding
Velen wil voedselbossen.... groeien er gratis bramen is het weer niet goed ,stikstofpissers
spotmelker
@weurding willen die "velen" dat ook financieren? Dan zien ze vast door de bomen het bos niet meer.
+1
weurding
@spotmelker nee, tendens is dat wensen niks mogen kosten😉
+1
kanniewaarzijn
@weurding Mag wel wat kosten, maar uit de portemonnee van een ander.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lucht , groen , stikstof , natuur , schade en CO2 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0