Voorzichtig positieve reacties na versnelde financiering stikstofaanpak



Quote:
Toch zeggen verschillende boerenorganisaties nog altijd niet met bemiddelaar Remkes om tafel te willen zitten.

"Kemp zegt dat zijn actiegroep niet om de tafel gaat zitten met bemiddelaars "zolang stikstof het enige criterium is"."

KDW's van tafel en anders niet!

Deel dit topic

Reacties

+2
Twentsch Land
Snel geld vrij voor opkoop bedrijven om o.a. pasmelders voort te helpen, dat is wel honing voor LTO ... is deze set gedaan om LTO weer aan tafel te krijgen !
+1
mlkvhoudr
@Twentsch Land het is 1 van de logische stappen tempo maken op basis van vrijwilligheid
+1
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Snel geld vrij voor opkoop bedrijven om o.a. pasmelders voort te helpen, dat is wel honing voor LTO ... is deze set gedaan om LTO weer aan tafel te krijgen !

Vreselijk flauw om alles wat je negatief vind op LTO af te schuiven. Daar heeft de overheid trouwens geen LTO voor nodig .Zorg liever voor eenheid dan dat je gaat afgeven op andere boeren.
Verder zal opkoop aanvankelijk vrijwillig zijn
Daarna min of meer gedwongen door op slot zetten in van bedrijven plus er veel beperkingen in bepaalde gebieden.
En vervolgens als het volgens de overheid echt niet anders kan dan volgt gedwongen uitkoop (zegt ook van der Wal met zoveel woorden)
Belangrijk bij dit alles is natuurlijk dat de prijs van een bedrijf, en de grond in dat gebied,onder enorme druk kan komen door overheidsmaatregelen.
Lees verder het interview met van de Wal in de Boerderij
De voornemens m.b.t. Stikstof in de landbouw zitten in beton gegoten, en er kan geen kruimel af.
boerderij.nl/minister-van-der-wal-ik-doe-dit-niet-…
+10
stefanus
@arie.j Wat versta je onder eenheid als lto als eerste en enige met de overheid gaat praten ?
arie.j
Quote Reactie van @stefanus:
@arie.j Wat versta je onder eenheid als lto als eerste en enige met de overheid gaat praten ?

Ik versta onder eenheid dat je niet al bij voorbaat een andere club boeren verdacht gaat maken.
Dan speel je de overheid alleen maar in de kaart
nescio
@arie.j Niet bij voorbaat maar ALS lto gaat praten met Remkes veroorzaakt lto tweespalt
Todi
@arie.j Die 2 spalt is /was is er al langer. De toehappers [ meest landgoed boeren ed?] en de verzetters.[eigendom]
+1
achterhoeker2
@arie.j Denk toch dat het ook tactiek is van het kabinet om LTO (de gematigden) weer aan tafel te krijgen .
En laten we eerlijk zijn ; de stikstofwet gaat er gewoon komen, het is nu zaaks om de scherpe kantjes eraf te krijgen.
+4
mlkvhoudr
@achterhoeker2 ga je nu al zitten opgeven,ze zijn pas net begonnen met toegeven wij ervaren het niet zo maar we zitten echt in de comfortseat, rustig achterover leunen er komen nog zat concessies
achterhoeker2
@mlkvhoudr Ik hoop het
mlkvhoudr
@achterhoeker2 kan niet anders ze willen tempo maken dat kan alleen samen met de sector, ze hebben zichzelf klem gezet
+1
Twentsch Land
Zovaak hoor jij mij niet negatief over LTO .... kan er wel even duidelijk overzijn ! Hier al 25 jaar geen lid meer en dat is besloten om geen lid meer te willen zijn had zeker zijn redenen.

Waar het in deze omgaat is dat LTO de uitspraak heeft gedaan niet aan tafel te gaan, een man een man een woord een woord.

Het is bekend ( en niet zonder reden ) dat LTO de pasmelders hoog heeft staan, ook terecht want deze groep boeren hebben niks fout gedaan.

Gaat LTO nu toch aan tafel omdat er honing wordt geserveerd t.a.z. Van pasmelders ?

Of toch een man een man een woord een woord ?

@arie.j
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Zovaak hoor jij mij niet negatief over LTO .... kan er wel even duidelijk overzijn ! Hier al 25 jaar geen lid meer en dat is besloten om geen lid meer te willen zijn had zeker zijn redenen.Waar het in deze omgaat is dat LTO de uitspraak heeft gedaan niet aan tafel te gaan, een man een man een woord een woord.Het is bekend ( en niet zonder reden ) dat LTO de pasmelders hoog heeft staan, ook terecht want deze groep boeren hebben niks fout gedaan. Gaat LTO nu toch aan tafel omdat er honing wordt geserveerd t.a.z. Van pasmelders ?Of toch een man een man een woord een woord ?

Uitkoop , als er maar genoeg wordt geboden, daar staan zelfs sterk anti-lto boeren voor open, zo lees ik soms op dit prikkebord, dan is het niet negatief?
Verder wil LTO niet met Remkes aan tafel als die geen enkele ruimte voor onderhandelen krijgt.
Of die pat stelling blijf ben ik ook benieuwd naar.
+4
Noorderling
@arie.j
zal het echt zo vrijwillig zijn, als je 3 buren stoppen en jij toch door wilt?
dan zit je hopeloos in de weg, grondwaterpeil omhoog en sta je te kijken, wordt je alsnog uitgerookt.
Men doet het nu presenteren als vrijblijvend en vrijwillig, dat gaat er wel vanaf als er een stempel op je bedrijf rust. Banken houden nu al rekening met dergelijke scenario's door op dat beruchte kaartje te kijken, bang voor zorgplicht. En zo wordt alles van bovenaf, al doorgedrukt en is het nog een klein beetje kanten bijschaven, of je dat gevoel in ieder geval geven en de trein dendert door.

Minister overziet het geheel, genoeg boeren kunnen door. Maar het gaat om hoe het individu geraakt wordt, al die individuen zijn de sector. Maar om zo hoog over te stellen dat 2/3 wel door kan, zij het op een andere manier en er verder genoeg stoppers zijn is echt veel te kort door de bocht en heb je geen idee waar je mee bezig bent en welke impact dergelijke maatregelen hebben.

❎ ONGESCHIKT
Johannushoeve cv
@arie.j dan hoef je toch niet aan tafel te gaan zitten. Als er boeren zijn die het zien zitten om te stoppen dan deze gewoon geld bieden. Daar hoef je als belangenorganisaties niet over te praten met de regering .
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Verder wil LTO niet met Remkes aan tafel als die geen enkele ruimte voor onderhandelen krijgt.

Als er geen ruimte is hoef je niet te gaan praten. Dat heeft geen zin. Er zal heus wel ruimte komen. Zonder draagvlak is het heel lastig om iets te bereiken.
+2
Noorderling
@pieta
Quote:
Zonder draagvlak is het heel lastig om iets te bereiken.

Nu ministers en politici zich wat ongemakkelijk beginnen te gedragen, dan moet je nog even doorzetten wil je het momentum gebruiken. En daarover gaan nog wel hele discussies komen hoe ver je gaat en waar je tevreden mee bent.

Men heeft nu gepresteerd om in 3jaar en een paar maanden niks voorelkaar te krijgen. Ondanks dat iedereen verder wil, gaan we het een jaartje extra ook nog wel vol houden. Laat het maar ongemakkelijk worden, maatschappij keert zich tegen het beleid, straks provinciale staten en eerste kamen verkiezingen. Dan hebben we weer positie.

Nu Caring Farmers, nog een bio clubje en een derde aanschuift, wordt de rest weggezet als radicaal en is het weer als vanouds verdeel en heers. Alle bedrijfsbezoeken, "in gesprek" worden zorgvuldig afgestemd waarbij ministers zichzelf schouderklopjes kunnen geven. Bij Rutte zit er een luchtje aan, bij Staghouwer stinkt het zelfs, lekker verder laten knoeien zou ik zeggen.
+1
BertK
@arie.j De Boerderij is bij mij niet bepaald bekend om de kwaliteit van de informatie. De stikstofwet is er al, maar is die rechtmatig als die gebaseerd is op niet juiste informatie en misleiding? Kaarten en modellen blijken bijna dagelijks niet te kloppen, het ene ministerie rekent anders dan het andere, de ene verplichte taakstelling wordt wel meegerekend, de andere niet. Kwaliteit ontbreekt totaal! Is dat recht(matig)?
+3
HansBa
@arie.j dat op slot zetten van bedrijven/veel beperkingen in bepaalde gebieden is in mijn ogen nog gekker dan uitkoop. Dat is gewoon een wurg constructie met enorme waardevermindering voor de betreffende bedrijven.
+1
BertK
@HansBa Dag opvolger, dag pensioen.
+6
arie.j
Quote Reactie van @HansBa:
@arie.j dat op slot zetten van bedrijven/veel beperkingen in bepaalde gebieden is in mijn ogen nog gekker dan uitkoop. Dat is gewoon een wurg constructie met enorme waardevermindering voor de betreffende bedrijven

Ja, dat is het scenario waar je voor moet opletten.
Dat vrijwillig niet zogenaamd vrijwillig wordt. Met ook nog dalende prijzen wegens beperkingen.
En minister van der Wal houd ondanks alle mooie beloften ook als laatste de mogelijkheid van onvrijwilligheid duidelijk open in dat vraaggesprek
Iets anders beweren is gekheid.
Eerst zelf wetten maken en vervolgens zeggen, "we kunnen niet anders, want de wet schrijft voor"
Dat is de duilijke lijn van deze regering.
Waarbij Mark Rutte ook nog zo laf is om zich achter de rechter te verschuilen
Een rechter maakt echter geen wetten in Nederland, dat doet de regering Rutte en haar voorgangers zelf.
En als later de toepassing wat anders blijkt te zijn dan eerst gedacht, dan wil men beslist de wet niet veranderen. Dat is genoeg keer gezegd door ze.
Dus niet verschuilen achter Brussel of een rechter, deze regering wil dit op deze manier!
+3
George
@arie.j
Goed gezien Arie , maar wat jij nu schrijft roept Geert Wilders al heel lang. Dat de regering de wetten dienen te maken en niet zogenaamd de rechters.
+2
HansBa
@arie.j probleem is dat dat scenario al een feit is geworden door het beruchte kaartje. Enorme waarde vermindering in reductie gebieden boven de 12%. Hier heb je eigenlijk maar 1 koper meer.
matt
@arie.j De voornemens m.b.t. Stikstof in de landbouw zitten in beton gegoten, en er kan geen kruimel af.

Heb ik ook gelezen dat ze dat zegt het klopt niet.
mlkvhoudr
@matt betonrot?
+1
matt
@mlkvhoudr die doelen die naar voren van 2035 naar 2030,gehaald zijn.
Daar moet nog wet voor gemaakt worden.
Geen betonrot,maar eerder los grint
Jan-T
Ze geven een doekje voor het bloeden.
Vervolgens worden we voor 300 miljard bij het pootje genomen.
p.w.
Quote:

Andere organisaties uit het bedrijfsleven, waaronder VNO-NCW, MKB-Nederland en Bouwend Nederland, zien in de brief van de minister juist openingen. Zij prijzen het vooral dat het kabinet middelen vrij maakt om 2022 geen verloren jaar te laten zijn „voor natuurherstel, woningbouw en andere economische ontwikkelingen en het boerenbedrijf.”

Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland sluit zich bij hun reactie aan. „Na lang aandringen komt het kabinet onze kant op”, zegt LTO daarnaast in een eigen verklaring. Daarmee doelt de organisatie specifiek op de plannen die zijn ingediend om zogenoemde PAS-melders sneller te legaliseren

telegraaf.nl/nieuws/308923347/…
Melkveehouder.
@p.w. Als ik dat lees draait mijn maag vanwege de gedachte dat dit weer uit de koker van het CDA komt. Voormalig boegbeeld van het CDA, Maxime Verhagen van Bouwend Nederland, is de media weer aan het bespelen. Bah!
Stormwind
Zolang de KDW in de wet staat sneuvelt alles bij de rechter!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , financiering , remkes en stikstofaanpak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0