Banken en stikstof

Via een bevriende persoon ( adviesraad ) kreeg ik te horen dat de grote agrarische banken deze week bij Staghouwer mogen aanschuiven om over stikstof te praten. Ook vertelde de bevriende persoon dat depositie metingen geen issie meer zijn voor de grootste agrarische banken .
Dat is vreemd, want deze banken krijgen te horen van Staghouwer dat zij binnenkort mogen afboeken op hun uitstaande leningen in de gebieden daar waar de reductie percentages 46, 58, 70 en 95 % zijn. Dat gaat over miljarden. Dan is het vreemd dat voor banken depositie meting geen issue is. Want met een kapitein die de ijsberg niet ziet aankomen en zijn schip stevig op koers houdt loopt het vaak niet goed af. ( overigens met het schip ook niet)

Gevalletje kop in het zand en met de mainstream mee rennen.

Deel dit topic

Reacties

Jannus
Zeker op uitnodiging van de koekenbakker zelf,zal mij benieuwen maar weet denk ik de uitslag al
+1
J Andringa
@John Spithoven je weet niet wat de banken er voor terug krijgen, ze zullen heus geen deal sluiten die slecht voor hun uitpakt
John Spithoven
@J Andringa Volgens mij heeft de afboeking al plaats gevonden op 10 juni. Daar zal niet zoveel compensatie uit voortvloeien als hypotheek houder.....

overigens wel lachwekkend....dat ze via Agri.nl hun eigen ondergang faciliteren....
bio boer
@John Spithoven heb ik iets gemist 10 juni ?

Gokt de rabo er niet op dat de depositie metingen ander beeld gaan opleveren ?
Heeft rabo exsperts gevraagt wat ammoniak doet kwa eigenschappen in de lucht ?
+1
bio boer
@John Spithoven @JanCees
Jancees vogelaar beweerd net in ander topic dat er bijna geen ammoniak in de grond komt alleen via regen 🤷‍♂️
+1
hans-hans
jan w
Wij hebben hier een paar weken geleden met de plaatselijke VVD overleg gehad met een provinciaal statenlid van de VVD en die gaf ook aan , dat er voor de te nemen maatregelen de overheid niet zal bijdragen en dat de periferie verwand aan de landbouw voor de kosten op zouden moeten draaien en dan vooral de banken.De banken hadden zoveel grond, waar een hypotheek op ruste , dat ze voldoende financiele middelen zouden hebben om de stikstofmaatregelen te kunnen betalen.
Ik vond dit een schandalige opmerking.
Maar naar nu blijkt, dat er vanuit de EU geen mogelijkheden daar in liggen, dit zou ongeoorloofde steun zijn.
Dat geld wat de banken uitgeven komt ook voor een deel op rekening van de spaarders.
Noorderling
@jan w
Als het communistisch denken bij VVD al gemeen goed is, gaan we nog wat beleven.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan w:
de overheid niet zal bijdragen

Heb ik altijd al voor gewaarschuwd!
Farma_boerke
Er is 7 miljard beschikbaar via stikstof budget voor afwaarderen gronden, graantje meepikken.
Verder zijn regels veranderd en komt er eerst wen bail-in bij banken ipv bail-out (overheid), rekeninghouders/hypotheekhouders ed mogen dus schuiven bij problemen.
+1
dijkstra uit w
De bank heeft alle belang bij het uitkopen van boeren. Waarom? Nou de blijvers kunnen de stoppers niet finacieren. dan zou de grondprijs sterk moeten zakken. Dan kan het wel. Maar dat kan eigenlijk niet, want dan staan er teveel hypoheken onderwater. Dus de grondprijs moet stabiel blijven tot stijgen. Wat te doen met die niet finacierbare grond? Nou daar maak je weer staatsdomijnen grond van. Die verpacht je vervolgens weer aan de blijver voor een tarief wat wel behapbaar is en en past bij de natuuricl strategie die je als overheid voor ogen hebt. Zo blijft de grond prijs hoog, vooral op kosten van de belasting betaler. veel van deze grond zal mogelijk in de teokomst wel eens landschap grond kunnen worden. een catogorie tussen natuur en landbou in qua bestemming. hier zinspeelde denhaag al eens op
ted9
@dijkstra uit w Ze gaan met de stikstof miljarden lopen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vreemd , zand , stikstof , kop , aanschuiven en staghouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0