Illustratie van: René

Agrifirm: 'Snelheid maken met benutten van boerendata'


Quote:
Data, oftewel metingen en gegevens, zijn de basis om vooruitgang te boeken in de land- en tuinbouw. Vandaag hebben we te maken met steeds meer en steeds verfijnder data, die we ook nog eens supersnel kunnen analyseren. Om daar maximaal van te kunnen profiteren, is het opzetten van een standaard voor het delen van data een absolute must. Agrifirm gebruikt daarvoor JoinData en roept alle agrarische ketenpartijen op om hetzelfde te doen. Met als doel: een betere benutting van data die de agrarische sector duurzamer en efficiënter maakt.

Deel dit topic

Reacties

+3
bio boer
Zie jumbo als alle data delen met koepelorganisaties zo dat de concurrent er ook beter van wordt 😜
Wolswinkel
@bio boer precies!
+1
bio boer
@Wolswinkel is wel grap dat we zo veel agrariche kennis hebben gedeeld met de rest van de wereld waar ze met die kennis veelgoedkoper kunnen werken als hier 🙈
bio boer
@bio boer nu zijn ze daar natuurlijk ook niet achterlijk maar hebben ze vast geholpen en is het sneller gegaan
stefanus
Bedrijven gebruiken data om er vooral zelf beter van te worden (verdienmodel), als bedrijven graag data willen moeten ze er maar voor betalen ipv dat boeren hier een rekening voor krijgen en je loopt risico dat organisaties of overheid deze misbruiken. Ik ken geen enkele bedrijfstak waar men zijn eigen bedrijfsgegevens zo makkelijk en tegen kosten afgeeft als de landbouw.
bio boer
@stefanus we zien elkaar niet als concurrentie wat we eigelijk wel van elkaar zijn min of meer toch vertelen we vol trots aan elkaar wat het beste resultaat geeft
stefanus
@bio boer Niks mis mee zolang het onder ons blijft, is soms wel vermoeiend als boeren alleen maar over boeren kunnen praten.
weurding
@stefanus t is als een oude regenhaspel, overal zitten lekken
labella
Blijf met je poten van mijn data af!!
+1
weurding
Alle data blootgeven is als een molensteen om je nek, je wordt gewurgd met dat waar je zelf aan meewerkt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tuinbouw en agrifirm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN