Landbouweconoom reageert op 7 stellingen over boeren, milieu en de voedselmarkt



Quote:
Geen debat zo verhit als het landbouwdebat. Of het nu gaat over stikstof of de economische waarde van de landbouw; iedereen heeft een mening.

Deel dit topic

Reacties

+7
Van mevr. Berkhout heb ik wel vaker wat gelezen en gehoord. Zij weet van de rand en de hoed en kan dat ook goed uitleggen aan het grote publiek. In dit interview geeft ze bijvoorbeeld een goede lezing van het belang van de agrarische sector voor Nederland.

Helaas maken maar weinig van de grote dagbladen gebruik van haar expertise.

Dit is overigens ook een uitstekend stuk om door te sturen naar bekenden die niet zo op de hoogte zijn van het maatschappelijke en economisch belang van de sterke agrarische sector in Nederland.
+3
Bennie Stevelink
@somerled-delremos wat mij vooral opviel aan het interview is dat mevrouw Berkhout reageert vanuit het perspectief van de voedselproductie terwijl veel criticasters reageren vanuit het perspectief van een recreatief platteland.
Melkveehoudernh
@Bennie Stevelink is dat ook niet omdat mevrouw Berkhout econome is. Terwijl veel anderen puur vanuit natuur behoud/stikstof redeneren. Ik vindt ook dat de discussie zich erg vernouwd. Ik vindt ook dat mevrouw Berkhout terecht wijst op Europa ipv puur en alleen ons landje. Zou het niet wijzer zijn om ons te realiseren dat stikstof gevoelige natuur nu éénmaal niet past in ons dichtbevolkte vruchtbare land. Deze natuur kun je toch ook elders in Europa de ruimte geven waar de uitgangs situatie een stuk beter is
+1
George
Eindelijk eens een goed bericht bij de NOS.
kearl
Man, eindelijk een genuanceerd artikel. Dat ik dat nog mag meemaken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's milieu en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN