Gündogan wil aangifte doen tegen collega-Kamerlid van FvD

Zodra ze de aanklacht klaar heeft, gaat ze naar de politie. Ze vindt dat Gideon van Meijeren zich schuldig maakt aan opruiing en aanzetten tot geweld.

Aanleiding is een speech die Van Meijeren op 2 juli hield op het Boeren Forum in Tiel. Hij zei daarin "dat het niet altijd gezond is, als er een taboe rust op het gebruik van geweld". Forum van Democratie plaatste afgelopen weekend een filmpje op sociale media.


Volgens Van Meijeren gebruikt de staat wel geweld, "fors geweld". "En als u onteigend dreigt te worden en u weigert, reken er maar op dat er busjes aankomen met mannen met knuppels en helmen, en ze slaan u wel van het terrein af."

Wetboek van Strafrecht
Hij verwees ook naar artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht, dat "bepaalt dat het is toegestaan om geweld te gebruiken als dat noodzakelijk is om je eigen of andermans lijf, goed of eerbaarheid te beschermen tegen een wederrechtelijke aanranding. Dat mogen we nooit vergeten", zei Van Meijeren.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Ja ja mevr ,

Over jou zijn ook wel onderdrukkende en denigrerende verhalen....
Kars
Een raar mens. Kan die totaal niet peilen.
Grasbaal
Geweld goedpraten is gewoon oordom..
+9
Frans1
@Grasbaal hij refereert aan de wet, die is toch duidelijk? Politiek bedrijven is verworden tot een vies spelletje om elkaar te grazen te nemen, gewoon schandalig
Melkboer16
@Grasbaal vooropgesteld ik ben van beiden geen fan maar hij heeft wel gelijk.
Komt nog wel eens voor in verkavelingen blijkbaar maar ik denk dat bij zo’n grootscheepse verbouwing van Nederland op zulke magere aannames gewoon niet gaat gebeuren.
Mevrouw Gundogans stelde laatst zelf ook nog voor om de demonstrerende boeren ff met de lange lat te bewerken.
Dus zo’n beste is dat niet 👊🏿
hans-hans
@Grasbaal met die redenatie mag nl geen wapens geven aan ...............
want hij heeft het over verdediging
+1
Bekkink
@Grasbaal vertel dat ouwehand maar ff, dat onze dierenvrienden niet mogen inbreken in stallen. Zij keurde dit ook niet af. Zo is fdf ontstaan!
+1
mlkvhoudr
Ik wil nog wel zo ver gaan dat ik een toverstafje heb, maar ik ben niet in de toverdrank gevallen dus mathematisch lijkt me de kans niet bar groot dat ik het op basis van geweld ga winnen en daarom sta ik met dit soort situaties ook altijd als 1 man achter mijn moeder😉

Nog los van het feit dat dat gaat over dat je geweld mag gebruiken tegen inbrekers en dergelijke mag gebruiken maar als je de inbreker van al zijn problemen af helpt vind de rechter dat ook niet ok

Het moet proportioneel geweld zijn
+10
Koeien boertje
Ik vind het jammer dat van meieren bij de fvd zit.
Niemand wil met boudet of wilders aan tafel maar hij heeft het vaak bij het rechte eind en schaamt zich nergens voor.
Melkveehouder.
@Koeien boertje Inderdaad.

Ik zou van Meieren graag zien aansluiten bij BBB/Pieter Omtzigt/Ja 21. Zijn stijl van debatteren is van ongekende klasse. Het oog op de bal en door niets of niemand van zijn stuk te brengen.
Grasbaal
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
Zijn stijl van debatteren is van ongekende klasse

Daar denken andere mensen weer anders over...
Melkveehouder.
@Grasbaal Wat bedoel je hier mee? Let wel, ik heb het over zijn manier van debatteren en niet of ik het wel of niet met zijn standpunten eens ben. Maar de dossierkennis die hij tijdens de debatten laat zien kan me wel bevallen.
+2
Melkmeisje
@Melkveehouder. daar zitten ze echt niet op hem te wachten
+1
Rob_MB
Lastig, lastig. Geweld goed praten zal niemand met enige verstand doen.

Maar op moment dat iemand op het punt staat je land af te nemen staat iedereen met een jachtgeweer klaar.

Althans ik wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geweld , gezond en politie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN