Batshit crazy: Rechter legt bouw 5000 huizen stil op aandringen van natuurorganisaties

Weer minimaal 10.000 mensen die naar een eigen huis blijven smachten, en dat allemaal voor de vleermuizen, wat zullen de verzamelde natuurorganisaties trots zijn:

Een nieuwe tegenslag voor de gemeente Groningen bij de aanleg van nieuwbouwwijk De Suikerzijde. De voorzieningenrechter heeft de bouw opnieuw stilgelegd vanwege de mogelijke gevolgen voor de natuur. Tot blijdschap van de verzamelde natuurorganisaties.

Deel dit topic

Reacties

+4
Melkkoetje
Ze zijn hier in Nederland kompleet vande pot gerukt
+5
Weidezicht
@Melkkoetje is wel goed voor de meningvorming vd burger omtrent al die natuurclubjes. Een massale boycot vd postcodeloterij zou ook niet gek zijn.
Jannus
Quote Reactie van @Weidezicht:
al die natuurclubjes.

Veelal leuke optrekjes mensen met veel pegels uit het westen die neerstrijken achteraf en dan hun domeintje beschermen onder het mom van natuur
+2
Porky
@Melkkoetje ja ze hebben liever dat de mensen geen huis hebben dan dat een vleermuis geen holletje heeft ,ze zijn KNETTERGEK hier in nederland, geloof het of niet , hier is zelfs een lantaarnpaal verzet omdat ie in de aanvlieg route van een vleermuis stond, hoe gek kun je zijn , alsof ie dr niet omheen vliegt.
GJKlaassen
@Porky zolang je geen 'pok' hoort...
Of zal het 'tok' zijn?🤔
Grasbaal
Naast de enkele zeldzame plantjes (niemand weet hoeveel) die dreigen te verdwijnen beginnen de vleermuizen ook al meer planologische beperkingen te krijgen en dus geld te kosten. Bij ons wordt er nu een zeer onveilige provinciale weg verbouwd, maar uiteraard wordt er wel met de vleermuizen rekening gehouden met speciale "vleermuisschermen", t mag wat kosten maar de bouw kan wel doorgaan zo. Volgens de experts zullen tussen de 0 en 1,5 miljoen vleermuizen hier gebruik van maken (tis niet te meten)...



aldert
@Grasbaal En wat moet dat scherm dan doen met vleermuizen ? Die fladderen net zo vrolijk links en rechts eromheen.
Kars
@aldert beetje dom hek. Vleesmuizen werken met geluiden om omgeving te herkennen
Grasbaal
@Kars Dat hek staat in plaats van een rij bomen die gekapt zijn, zodoende blijft de route hetzelfde..
+2
Grasbaal
Hier een ingezonden brief in de krant waarin het nog beter wordt uitgelegd:

Vleermuisnavigatiescherm Opmeer

Langs de A.C.de Graafweg bij Opmeer werd voor de verkiezingen een wel erg groot aanplakscherm opgericht, maar ik had het verkeerd begrepen. Volgens de projectleider van de renovatie van deze weg is het een vleermuisnavigatiescherm.

Er zijn bomen gekapt waar vleermuizen geen verblijfstatus in hadden en er is door vleermuisdeskundigen onderzocht of de weg op een vliegroute voor vleermuizen ligt wat niet is geconstateerd . Maar als er vandaag geen vleermuizen vliegen misschien morgen wel.

Als een Spanbroekse Dwergvleermuis toevallig morgen naar een Benningbroekse kennis op visite wil wie zijn wij dan om dat met de aangepaste weg te belemmeren. Zodoende een scherm voor de duur van drie jaar waar volgens de deskundigen tussen de nul en anderhalf miljoen vleermuizen gebruik van gaan maken.

Het kost een paar centen (150.000 euro) maar dan heb je wel wat.
Ik kan het niet erger verzinnen.

Klaas Aaij - Spanbroek
+2
de Tank
@Grasbaal Is dat dezelfde deskundige die de N depositie berekend heeft?
Boertje25
@Grasbaal je komt eigenlijk toch gewoon niet meer bij van het lachen..
achterhoeker2
@Boertje25 Nee het is niet om te lachen, er worden beslissingen genomen door mensen die niet praktisch/logisch kunnen denken.
En dan verbaasd doen als mensen gaan protesteren.
+1
weurding
@achterhoeker2 zie kabinet, maar wel leuk om te lezen dat je eigenlijk toch wel iets in protesten ziet😉
kanniewaarzijn
@Boertje25 De "lol" zal voorlopig nog wel even blijven; niemand grijpt in!!
GJKlaassen
Prima besluit...

Zo gaan bij steeds meer mensen de ogen open dat we beter op boerenverstand dan op idealen kunnen leven.
Grasbaal
Alles opzij voor de Fuut en vleermuis: Kersverse wethouder in Groningen ziet 10.000 woningzoekenden langer op een huis wachten door de geoorde fuut: 'De gemeente is geen bulldozer'. Hij is zeer teleurgesteld dat een van de grootste woningbouwlocaties in Groningen opnieuw vertraging oploopt: dvhn.nl/groningen/…
Jannus
@Grasbaal voor datacentra lijkt de fuut en de vleermuizen wel interesse te hebben en logisch,wie wil er geen snel internet
+1
JohnDeere7serie
De vleermuis in kwestie was niet bereikbaar voor commentaar
Grasbaal
'Dit helpt niet bij het doel om de vijftigduizend mensen die een sociale huurwoning zoeken, aan een huis te helpen', zegt bestuurder Bas Krajenbrink van die organisatie. Hij verbaast zich over de volharding van de natuurorganisaties. 'We zien allemaal hoe groot de woningnood is. Deze procedures helpen er niet bij om die op te lossen.'

'Ik hoop toch dat de organisaties de ernst van de situatie op de woningmarkt inzien', zegt Krajenbrink. 'En ik hoop op wat redelijkheid en billijkheid. Natuurlijk zijn er bepaalde belangen, maar uiteindelijk moeten we het wel met elkaar doen. De gemeente heeft bovendien aangegeven te willen investeren in de natuur. Ik hoop dat we er op een goede manier uit komen. Het is jammer dat de natuurorganisaties zo hardnekkig de procedures ingaan.'

Bron: rtvnoord.nl/nieuws/939522/…
Weidezicht
@Grasbaal natuurorganisaties gaan wel ff onderhandelen, jullie bouwen, wij 250 ha boerengrond om om te zetten naar natuur. En wie is de verliezer?
jordi 1455
Quote Reactie van @Grasbaal:
Dit helpt niet bij het doel om de vijftigduizend mensen die een sociale huurwoning zoeken, aan een huis te helpen', zegt bestuurder Bas Krajenbrink van die organisatie. Hij verbaast zich over de volharding van de natuurorganisaties. 'We zien allemaal hoe groot de woningnood is. Deze procedures helpen er niet bij om die op te lossen.''Ik hoop toch dat de organisaties de ernst van de situatie op de woningmarkt inzien', zegt Krajenbrink. 'En ik hoop op wat redelijkheid en billijkheid. Natuurlijk zijn er bepaalde belangen, maar uiteindelijk moeten we het wel met elkaar doen. De gemeente heeft bovendien aangegeven te willen investeren in de natuur. Ik hoop dat we er op een goede manier uit komen. Het is jammer dat de natuurorganisaties zo hardnekkig de procedures ingaan.'

Het schijnt dat natuurorganisaties aardig wat kastelen bezitten, misschien moet de overheid dreigen met onteigening.
Grasbaal
Uitleg door de Ecoloog:

Nut en noodzaak van dit vleermuizenscherm, door Ecoloog Kars Klein Wolterink aangeduid als ’lijnvormig element in het landschap’, lijden volgens hem geen enkele twijfel. „Vleermuizen bewegen zich door middel van sonar. Geluiden die zij voortbrengen, weerkaatsen op het gaas en dat blijkt een uitstekend alternatief voor bomen. Dit scherm van gaas in plaats van doek dat kapot kan waaien, blijkt een heel bestendige oplossing. Die kunnen we elders in het land bij soortgelijke projecten ook toepassen.”

Meer noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220901_55775176/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , bouw , groningen , natuur , vleermuis , vleermuizen en vleermuisscherm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0