Helft minder reductie? Van der Plas (BBB) en Omtzigt willen spoeddebat over stikstofbeleid

Quote:
Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) wil een spoeddebat over het stikstofbeleid. Ook namens zelfstandig Kamerlid Pieter Omtzigt zegt ze een verzoek hiertoe in te dienen naar aanleiding van nog niet gepubliceerde berekeningen van het ministerie van Financiën.

Iemand al bedacht dat voor iedere kuub steenkool, olie of gas je minder verstookt ook minder NOx de lucht in gaat? In den Haag blijkbaar niet!

Ook RIVM die berekend heeft hoeveel er gereduceerd moest worden in bepaalde gebieden met de uitgangspunten zoals LNV die aanleverde voor het kaartje blijkbaar niet. Lekkere wetenschap, leuk om te weten wat wetenschap voorstelt in Nederland!

Deel dit topic

Reacties

+2
BertK
Als dit klopt:
- parlementaire enquête gewenst
- plan LC 2019 volstaat
+1
stefanus
@BertK Omtzigt heeft al eerder gevraagd naar de financiele onderbouwing voor de 25 miljard want die was er nog niet en precies op de eerste dag van reces wordt dat bekend. Kabinet wil geen rust deze zomer.
+1
Huppel
@stefanus Bovendien, men gaat bij de huidige plannen uit van 74% reductie in plaats van de wettelijk vastgelegde 50%. Die strengere 74% moet volgend jaar nog door de 1e en 2e kamer.

In een motie is dan wel door de 2e kamer voor de 74% gestemd, maar het blijft gewoon een lange vinger naar de 1e kamer! Die staat nu buiten spel
stefanus
@Huppel Dit moet nog door de eerste kamer dus krijgen ze waarschijnlijk middelvinger terug afhankelijk van de uitslag bij de provinciale verkiezing overigens. Dus HEEL belangrijk om 15 maart 2023 te gaan stemmen.
+1
rene-de-jong
Dat er geen wetenschap aan de basis ligt van de droge depositie en KDW lijkt me een grotere miskleun, de gehele verzonnen wetenschap rond deze theorieën zorg namelijk vooral voor de kaart.

De droge depositie wordt via LML buisjes en met maar 3 COTAG palen (die alleen werveling in de lucht meten) met ingewikkelde formules verzonnen tot depositie.

Het RIVM kan hiervoor géén wetenschappelijke onderbouwing geven, eenvoudig omdat deze er niet is.

In een parlementaire dinges staan ze dan ook met de B vol tanden, of uiteraard 'geen active herinnering'
+3
rene-de-jong
Hier legt Jaap Hanekamp in een video nog helder uit dat KDW (ook) geen wetenschap is
jaaphanekamp.com/blog/science/…
mlkvhoudr
@rene-de-jong vanmorgen onder de koffie even bekeken, hij zegt dat de fout marge heel hoog is, de natuurbeschermers zeggen dan dan moeten we de normen strenger maken om schade te voorkomen
hans-hans
@mlkvhoudr

pieter omtzigt : zegt dat aantoonbare model fouten worden geweigerd recht te zetten (of het zo is weet ik niet)
30 sec tot 45 sec zegt hij dat
Twentsch Land
Wordt dit de koehandel ?

Zwaar ingezet en misschien wel nu naar een halvering van de inzet.
stefanus
@Twentsch Land Misschien gaan ze er al van uit dat de klimaatdoelen niet gehaald worden wat eigenlijk ook wel te verwachten valt.
matt
@stefanus als ze de boeren opruimen hebben ze ook mee de klimaatdoelen gehaald,zo denken ze
Jannus
@matt vd Wal moet ergens reduceren om de brand pic nic Almelo te compenseren
demelkboer
Zoals al eerder gezegd: wie betaalt , bepaalt

25 miljard om een sector uit te kopen die we hard nodig hebben op geo politiek vlak is decadentie x 10
+2
jg
@demelkboer Geen derogatie is veel goedkoper voor de overheid.
demelkboer
@jg die komt er wel op klei en veen maar op zand niet. daar daat dat dus wel at vee schelen en er zal wel wat intensiev veehouderij worden uitgekocht. Maar dta hoeft voor de sector geen straf te zijn.

Je zult straks zien dat de drijfmest verwaarding als kunstmest vervangen heel snel gaat. Met deze gas prijzen zitten ze in buiten land echt te springen om nutriënten. Beetje akkerbouwer die geen mest heeft is zo 700 800 euro aan stikstof kunstmest kwijt per ha
jg
@demelkboer Lees bijv artikelen en reacties op foodlog eens goed.
demelkboer
@jg foodlog gaat daar niet over, de Eurocommissaris
Boertje25
@demelkboer gebruik die 25 miljard euro als subsidie voor bio vergisters met mineralen stripper en t probleem is opgelost. Beetje jammer dat ze die groene kunstmest tegenhouden.
Theo61
Kaag heeft wat uit te leggen.
p.w.
Koude douche.....
jndkgrf.nl/2022/07/…
p.w.
Koude douche.....
jndkgrf.nl/2022/07/…
BertK
@p.w. Nee, maar de rechtbank heeft Nederland al veroordeeld tot het halen van de klimaatafspraken. Het zou tegen hun eigen uitspraken in gaan om met stikstof er op te rekenen dat co2 reductie niet gehaald wordt. Niet te snel juichen, maar hopen mag!
stefanus
@BertK Als het klimaatdoel niet gehaald wordt en de overheid kan laten zien dat ze er alles aan gedaan hebben dan kan de rechter er ook niet veel aan doen.
producent
Dit is de kans voor VVD, CDA en CU om het regeerakkoord open te breken op het stikstof dossier, vanwege onjuiste informatie verkregen tijdens de formatie. En gelijk afrekenen met D66.
Theo61
@producent Als dat bij de formatie al bekend was moet Hoekstra (CDA) met de billen bloot, en heeft Kaag weer een excuus.
producent
@Theo61
Als die informatie nu bekent wordt en wat komt er nog meer naar buiten, maar niet tijdens de formatie ( ambtenaren he ) bekent was kun je nu nog ingrijpen.
stefanus
@producent Dit is pas na de formatie in gang gezet.
producent
@stefanus
Ja, dus is er tijdens de formatie verkeerd beleid gemaakt, omdat er belangrijke informatie achter gehouden is.
En wanneer het toen wel bekent was, is dat het einde van Rutte 4
stefanus
@producent Beleid wordt bepaald tijdens de formatie en vervolgens wordt dat uitgewerkt in de kabinetsperiode, dat heeft niks met achterhouden van info te maken, helaas.
+1
de Tank
@producent Ik heb hier al zoveel voorbij zien komen wat het einde van Rutte 4 gaat betekenen. Wensdenken is niet alleen aan de groene club voorbehouden.
+2
pieta
@de Tank Rutte en cs zullen niet zo snel opgeven want zo het nu lijkt komen ze niet terug.
de Tank
@pieta Ik zie 1 vd 4 partijen in de coalitie niet zomaar de stekker er uittrekken. Ik ga er vanuit dat we het er voorlopig mee moeten doen.
+1
pieta
@de Tank Wellicht dat het onwerkbaar wordt na de PS-verkiezingen, wellicht nadat Rutte langstzittend premier is, etc. Maar weten doe ik het ook niet.
Jawis
@producent hoe naïef bent u????
p.w.
Quote:
'De verkansie zit er alweer op. Het waren twee fantastische dagen, maar nu weer aan het werk aub. Want de boerburgeroorlog komt nu wel erg dichtbij'

geenstijl.nl/5165889/…
Rob_MB
Het gaat om land.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's olie , lucht , gas , lnv , rivm , wetenschap , stikstofbeleid , den haag , boerburgerbeweging en caroline van der plas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0