Boeren zorgen voor eten… en voor honger


Quote:
‘U moet goed weten, boeren zorgen voor eten’. Een waarheid als een koe. Maar boeren zorgen met hun overschotten niet alleen voor een stikstofcrisis, maar ook voor het verstoren van markten waar boeren niet in de voedselvoorziening kunnen voorzien. Dus u moet goed weten, boeren zorgen voor honger!

Bron

Deel dit topic

Reacties

T60401
Tuurlijk ook wij de boeren zorgen voor de hongersnood in de arme landen. moet niet gekker worden. Je staat tegenwoordig nergens meer van te kijken.
+4
Hans van Bergen
Dit is wat die communisten al 40 jaar uitkotsen. Zelf produceren ze alleen hun eigen stront en likken ze subsidie potjes leeg alsmede de postcode loterij. Stoppen met eten Marc. Gewoon stoppen met eten.

Daarnaast het riedeltje dat boeren al 40 jaar weten dat ze op moeten flikkeren en dat het dus geen verassing is. Alle rooie wetenschappers columnisten publicisten stukjes schrijvers allemaal houden ze hun handje op en kotsen ze een keer over boeren heen. We hebben dit soort volk vaker gezien in de geschiedenis en we onthouden wie het waren

Dit is Marc Strerreborn oid die we hier ook vaak mogen verwelkomen??
Grasbaal
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Dit is Marc Strerreborn oid die we hier ook vaak mogen verwelkomen??

Nee, dit is een andere Marc
George
@Grasbaal weet je dat zeker?
marcsterreborn
@George ja dat weet Co zeker
+1
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
ja dat weet Co zeker

Co wel ik niet , je lijkt in je ideeën toch juist de persoon die dit artikel heeft geschreven.
robbies
@marcsterreborn Dacht dat jij zelf ook boer was.
+5
Frans1
@robbies daar geloof ik geen moer van. Verder dan oneliners komt hij niet, zo gauw je verder vraagt blijft het altijd stil. Een hol vat
DJ-D
nieuwscheckers.nl/ja-een-hondendrol-per-hectare-pe…

Daarom zijn we zogenaamd wappies Marc? Omdat we dit onterecht vinden. Rekenmodellen verzinnen met zulke minuscule waardes al als schadelijk te vinden. Daarom als vervuiler criminaliseren en dat is een reden om zo maar uitgekocht te worden.
aldert
Lijkt wel een wedstrijd kromlullen tegenwoordig.
Ted6
Marc, zo maar even uit belangstelling zou je je CV hier ook willen delen ?
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Ted6:
zou je je CV hier ook willen delen ?

Hier kun je meer lezen wie of wat Marc is: marcvandersterren.nl/over-marc/
weurding
@Grasbaal zijn broers hebben een florerend bedrijf 3 km vanaf hier
IJsseldelta
@weurding Florerend? Waarin?
weurding
@IJsseldelta akkerbouw en kalkoenen, zwiggelte
+1
de hoef
@weurding waarschijnlijk is deze marc veel gepest vroeger, ik kijk er niks van op als het toch marcster is , heb dat altijd al 1 van mijn minst favorieten gevonden hier op het prikkebord
weurding
@de hoef ken hem niet
BertK
Wie stuurt de voedselstromen? De boer of de gekozen politicus (= de kiezer?)?
huub
Quote:
Ik schaam me voor de boeren die hun boerenslimheid laten infecteren door de agrocommunicatie van de Rabobank, van Wageningen Universiteit, van FrieslandCampina, BASF en alle andere multinationale afnemers en toeleveranciers en van Albert Heijn en consorten.

Als er één concern is waar je niets van hoort dan is het RFC. Bij het gros van de consumenten staat dagelijks een RFC product op tafel, merk of huismerk. Dat is een perfecte manier om te communiceren. Begin er niet over dat ze 'achter de schermen volop bezig zijn' want daar zien we tot nu toe 0 resultaat van.
+1
matt
Lage opbrengstprijzen waar de supermarkt op haar beurt van profiteert. De supermarkt die de consumentenprijzen hoog houdt om geld te kunnen verdienen over de rug van de boer. Alles draait immers om macht en de kleine boer heeft geen macht. Coca-Cola heeft macht. Die zet de supermarkt onder druk en eist de mooiste plek in het schap terwijl de supermarkt nauwelijks tot geen marge mag rekenen. De supermarkt mag blij zijn met de klandizie in de winkel. Want zonder Coca-Cola blijft de klant weg. En omdat de supermarkt geen winst kan maken op die mooie flessen vol goedkoop geproduceerd suikerwater, zet de supermarkt de boer onder druk die moest kromliggen en moest investeren in stallen, grond, voer en beesten.
Wat een flauwekul huismerk cola,staat er toch gewoon langs en word hier
Altijd gekocht.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN