Gemeenten spreken zich met ‘sympathie-voor- de-boeren-moties’ uit tegen stikstofbeleid: symboolpolitiek?

De ene na de andere gemeente die afgelopen week een stoet trekkers voor de deur kreeg spreekt in moties sympathie voor de boeren uit en wil dat hun zorgen beter gehoord worden in Den Haag. Maar wat heeft dat voor een zin? De gemeenten gaan er immers niet over. ‘Het is een beetje alsof je als gemeente Rusland veroordeelt voor de inval in Oekraïne.’

Deel dit topic

Reacties

Thomas2000
Het is een beetje alsof je als Oekraïne Rusland veroordeelt voor de inval in Oekraïne.
+4
Weidezicht
@Thomas2000 politieke verandering komt van onderaf. De mensen van een politieke partij in een dorp of stad, zijn dus wel lid van die landelijke partij, en kunnen dus hun stem laten gelden tijdens een vergadering, bijeenkomst enz. Zie de 51 procent bij vvd en de ophef binnen cda. Dus hierbij nogmaals, spreek binnen je gemeente of provincie je bestuurders aan en maak ze wakker. Het heeft echt wel zin.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
en kunnen dus hun stem laten gelden

Bij de VVD kan dat dus niet! ("Ja zeg, als ik ook nog rekening moet houden met de achterban..") 😂
stefanus
Als het kabinet steeds zegt dat ze het allemaal kunnen verantwoorden omdat ze met democratische meerderheid gekozen zijn dan kunnen ze misschien beter nieuwe verkiezingen uitschrijven tegelijk met de provinciale en dan zien we vanzelf hoe het volk er over denkt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rusland , stoet , trekkers en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0