17

Is dit plan dan de oplossing voor de stikstofcrisis?

Zo'n 2500 boeren willen een bijdrage leveren aan de oplossing van het stikstofprobleem. Zij hebben een plan geschreven dat vandaag is overhandigd aan stiksto...

Deel dit topic

Reacties

Zijn systeem van boeren is ook niets mis mee, alleen de "prijsgarantie" die aanzienlijk boven de wereldmarktprijs ligt is onduidelijk. Dat zal eerst uitgewerkt moeten worden en dan ook structureel.
C.Schouten kon er niet uitkomen en H. Staghouwer is mogelijkerwijs ook nog steeds aan het denken.
Gelukkig geeft John arink schimmels en bacteriën ook een kans om te groeien...
caringfarmers.nl/wp-content/uploads/…

Er zal nog veel uitgewerkt moeten worden. Vooral de weg er naar toe is onduidelijk.

Enkele punten die in het stuk staan. Grondgebonden, zonder kunstmest en geïmporteerd voer. Verder minder uitstoot met technologische oplossingen. Ook bedrijven die willen stoppen ondersteunen. Het kan niet anders dat er dan minder stikstofuitstoot is. Of het DE oplossing is? Dat kan vast doorgerekend worden.

Belangrijk is ook dat er een goede boterham is te verdienen. In het stuk staat wel dat ze dat willen. Of het lukt is niet zeker.
Belangrijk is ook dat er een goede boterham is te verdienen. In het stuk staat wel dat ze dat willen. Of het lukt is niet zeker.

Het belangrijkste onzeker 🤔

@achnaton
@Twentsch Land
Hij praat een ander om om op zijn manier te boeren, waardoor z'n eigen productie geen niche meer is. Hoe wil je dat rond rekenen, net als bio nagenoeg even duur is als gangbare melk en bio dynamisch nog lager dan dat.
Quote Reactie van @Noorderling:
waardoor z'n eigen productie geen niche meer is.

En wat hij (ze) ook vergeten is dat de biologische landbouw mee wordt beschermd door de gangbare. Als niemand z'n gewassen meer spuit, laten de gevolgen zich raden.
@Twentsch Land Consument zal meer voor de producten moeten gaan betalen. Er staan stimuleringsmaatregelen in het stuk om daarvoor te zorgen, zoals via belastingen. Ik verwacht dat je die beperkt kan toepassen. Anders wordt het staatssteun. Dus ja onzeker.
+1
@achnaton Wordt de KDW hiermee niet overschreden dan? Zolang die onhaalbare norm niet behaald is blijven we saneringsrondes zien, tot dat alle dieren het land uit zijn.
@Tinus Ben ik met je eens. Dat is precies waarom ik schreef dat het doorgerekend moet worden.
+1
@achnaton vertel er dan ook bij dat John flink wat grond van nm gebruikt, pachtprijs onbekend, en een paar honderd ton natuurafval van nm aanvoert, dat is wel duurzaam?, dat geeft geen uitstoot?,dat is wel greegistreerd?, dat kost geen fossiele brandstof? En een aantal jaren terug strooide hij Spaans stro......
@Leo,s vriend ik hoef dat er niet bij te vertellen Ik ken deze man en zijn bedrijf niet eens.
Ik heb iets geschreven op het plan dat door 2.500 boeren zou worden ondersteund. Het topic gaat daarover. Niet over deze ene ondernemer.
@achnaton Je hebt gelijk, ik bedoel jou er ook niet mee, maar ik ken hem, en zijn bedrijf wel.
+2
Een grote mond op tv, maar belazerd wel samen met Natuurmonumenten de boeren in zijn omgeving.
+1
En hij blijft net zo goed geen boer op zijn manier
En hij blijft net zo goed geen boer op zijn manier. Alles krijgen en aan de subsidietiet lurken
+1
Mooie kleur gras op die bult, dat zal de rekeneingen betalen....
@cs-agrar ja daar gaan ze wel van melken... Jammer van hun tijd dat ze op zoek zijn naar een oplossing voor een fictief probleem.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.171