#stikstofbeleid wordt meer en meer onhoudbaar


Deel dit topic

Reacties

+3
jan 10
Gaat de zelfde kant op als Boris Johnson.....
+1
Nevergiveup
@jan 10 al vind ik die nog wel meer voor zijn land doen , hij heeft alleen een beetje moeite om zich aan zijn eigen wetten te houden
+1
kanniewaarzijn
@Nevergiveup Ik zou hem ook best willen ruilen voor Rutte.
Jan-T
Beantwoorde vraag kabinet omtzigt

(klik om te vergroten)

Deze beantwoorde vraag zegt genoeg hoe ze alles op scherp gaan zetten.
+1
Huppel
Het hele stikstofvoorstel hangt vast aan slechts 1 motie zo bleek gisteren!!!

- De gestelde kaart/doelstellingen opgelegd aan de provincie gaan uit van een hogere doelstelling 74% dan die nu geldt 50% waarover in de tweede kamer tot nu toe nog geen besluit is genomen (Althans niet meer dan een aangenomen motie waar naar wordt verwezen).

- De ministers weigeren nu om de verscherpte doelstelling nu voor te leggen via he gebruikelijke wetgevingstraject maar willen dat pas achteraf doen. De huidige doelstellingen lopen daar dus op vooruit. Daarover zeggen ze zelf:

Quote:
Aan de genoemde analyses en toetsen wordt kortom invulling gegeven binnen het vervolgtraject. Wij achten het niet opportuun om in aanvulling daarop ook deze
brieven nog aan de door u voorgestelde (procedurele) toetsen te onderwerpen.

Met andere woorden, we gaan uit van de nog niet aangenomen hogere norm van 74% en we gaan pas achteraf dit toetsen. En dat voor een voorstel wat gemoeid gaat met het uitgeven van meer dan 20 miljard en verbouwing van het platteland... . . Dat wordt denigrerend "niet opportuun" genoemd..

-Vervolgens zeggen Staghouwer en van der Wal dat wanneer de provincies niet doen wat zij hen opleggen (de nog niet behandelde hogere doelstelling) zij de provincies daar toe willen kunnen dwingen; maar dat is juridisch helemaal niet mogelijk.

- Toch zijn Staghouwer en van der Wal niet zeker van hun zaak gezien het antwoord op vraag 13; wat gebeurt er wanneer de tweede kamer achteraf niet akkoord gaat met de aangescherpte doelstelling? Daarover zeggen ze dat ze eigenlijk niet weten hoe het dan moet:

Het kabinet acht het niet opportuun om nu al vooruit te lopen op scenario’s die de vraagsteller schetst, maar indien zich dit voordoet dan zal de minister voor Natuur en Stikstof bezien of en zo ja welke consequenties dit voor het NPLG en de gebiedsprogramma’s zou moeten hebben.

En de coalitie walst door ten koste van iedereen
Noorderling
@Huppel
Hoogmoed komt voor de val.
Huppel
@Noorderling eens, het is schrijnend.
weurding
Ook in Amerika snappen ze er niks van


+1
hans1980

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofbeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN