Liveblog | Gelderland blijft bij eigen stikstofbeleid

De protesten tegen het de plannen van het kabinet om de uitstoot van stikstof te verminderen houden aan. Niet alleen de agrarische sector maar ook de provincies gooien de kont tegen de krib. Volg hier het liveblog met de laatste ontwikkelingen.

Deel dit topic

Reacties

+3
jan w
En toch zou ik het beleid van de provincie in de gaten houden. Men geeft aan om niet te onteigenen e.d. Maar dat het daar ook niet alleen om stikstof gaat. Maar om het goedkoop binnenharken van grond.
Er is gisteravond actie gevoerd bij het provinciehuis. Daar kwam het ook naar voren van een melkveehouder uit de gelderse vallei waarvan ze heel graag het bedrijf op willen kopen. Men was daar al 2 x geweest. Deze boer wil wel stoppen met zijn 150 koeien , maar de grond wil die zelf houden. Hier was niet over te spreken, ze wilden de grond.
Het gaat dus niet over stikstof, maar het verwerven van goedkope grond.
+1
kearl
@jan w Dat is vanwege de landelijke opkoopregeling. Het rijk betaald als er aan (veel te) veel eisen worden voldaan. Gevolg is dat er niks door gaat.
Nevergiveup
@kearl nee , normaal heeft de verkoper het heft in handen.
kearl
@Nevergiveup Niet met de huidige opkoopregeling. Daar moet je aan eisen voldoen. Beroepsverbod zit er bijvoorbeeld ook in.
+1
Zwaagdijk
Ketting beding bij verkoop van je grond. Bij bestemming wijziging in de aankomende 50 jaar moet er betaald worden. Met inflatie correctie..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , uitstoot , stikstofbeleid , gelderland en liveblog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0