LTO praat niet met Remkes

LTO gaat het gesprek met Johan Remkes onder de voorwaarden zoals in de Kamerbrief dd. 6 juli van beide LNV-ministers beschreven niet aan. Dat hebben we in een formele brief (bit.ly/3R9I70q/) aan kabinet, Kamer en provincies laten weten.

LTO heeft afgelopen weekend aangegeven in beginsel open te staan voor het gesprek met Remkes maar onder heldere voorwaarden. Het gesprek moet over de inhoud kunnen gaan: doelstelling, tijdspad en manier waarop. Wij zijn ervan uitgegaan dat een bemiddelaar van het statuur Remkes het échte probleem zou mogen bespreken.

In reactie op Kamervragen van het Lid Omtzigt hebben de ministers definitief aangegeven dat dit niet het geval is. Er kan wat het kabinet betreft níet over doelen en uitgangspunten worden gesproken, het vormt géén onderdeel van het mandaat van de heer Remkes. Daarmee blijven de kernbezwaren van LTO overeind; het geheel blijft een dictaat en we vrezen met dergelijke grootschalige ingrepen op korte termijn kaalslag op het platteland.

Nu dit definitief helder is, heeft dit traject geen zin. LTO zoekt graag naar een oplossing. Maar dan moeten beide partijen willen bewegen.

Bron: Nieuwsbrief LTO

Deel dit topic

Reacties

+3
bertusdebeer
Goed werk van Lto
klant
@bertusdebeer ze durven het niet meer aan.
+1
Twentsch Land
Kijk aan , netjes LTO .... niet zweven maar standpunt nemen.
+2
kanniewaarzijn
"LTO praat niet met Remkes". Althans....vandaag niet 😬
+1
weurding
@kanniewaarzijn aan tafel zitten en jaknikken is ook niks
kanniewaarzijn
@weurding Je kent de slappe knieën van de LTO toch wel? Ben benieuwd hoelang de weigering gaat gelden...
+1
weurding
@kanniewaarzijn foxie foxtrot?🤭
weurding
Er is haast schijnbaar

rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/…
BertK
@weurding Zouden de prijs en condities die geboden worden al onweerstaanbaar zijn?
weurding
@BertK geen idee, doe er niet aan mee😏
+2
de jonge
@weurding nos.nl/l/2435719/ ik zie het meer als iets om zo snel mogelijk zoveel mogelijk uit te komen omdat ze dondersgoed in de gaten hebben dat er rechtszaken zullen komen die ze gaan verliezen met gevolgen voor de woningbouw en industrie en dat willen ze zoveel mogelijk voorkomen...
+2
Weidezicht
Beetje water bij de wijn, beetje handeklap en weer aan tafel eerdaags. Denken jullie dat Rutte en zijn bende gek zijn. Die wisten heus wel dat het plan van van der Wal, ongeacht welke percentages ze zou gebruiken, geen applaus zou krijgen, dus ze hebben heus wel wisselgeld ingebouwd. Dieven weten heus wel hoe ze moeten inbreken.
kanniewaarzijn
@Weidezicht Wat heerlijk om zulke "integere" bestuurders te hebben...
+1
duitser
@Weidezicht klopt. Er is eigenlijk helemaal geen stikstofprobleem. Dat hebben de boeren en critici van begin af aan gezegd. Nu zeggen de critici en boeren dat we samen aan tafel moeten voor een oplossing, en dat innovatie en voer maatregelen veel kunnen doen. Maw beetje wordt er al toe gegeven.
Nu nog 2 maand kamerrecessie ertussen en over 2 maand is het “probleem” al ingewerkt.
sorry
Sjaak toch in gesprek?

+1
nescio
@sorry als sjaak toch in gesprek gaat is het echt gedaan met lto. Krijgen ze de hoon van de sector over zich heen, als loopjongen van pinokkio
-Jan-
@nescio We luisteren graag naar sprookjes

-ujrytKxL5hW9xkikWz&index=3
kaas
Niemand praat met remkes

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onderdeel , lto , platteland , brandweer , kamervragen en remkes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0