Ammoniak als brandstof: Zo maak je vloeibare elektriciteit

Zouden hier nog kansen liggen? Ammoniak als brandstof.

Zo maak je vloeibare elektriciteit
Het is een wrede ironie dat duurzame energie overvloedig is in de zomer en schaars in koude en donkere winters. TU-onderzoekers denken dat probleem op te lossen door elektrische energie om te zetten in brandstof.

In het onderzoeksprogramma Power to Ammonia waarvan de TU Delft partner is, wordt overtollige duurzame stroom omgezet in ammoniak, die onder andere bedoeld is als brandstof voor de Nuon-centrale in de Eemshaven.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Meer koeien , gas erop 💪
Biestie
Ammoniak biedt sleutel tot duurzame toekomst

Abstract
In de komende jaren zal het aanbod van elektriciteit van zonnepanelen en windturbines flink toenemen. In de zomer zal er af en toe een groot aanbod van zonne- en windenergie zijn en in de winter soms een veel geringer aanbod. Daarom is er behoefte aan grootschalige opslag van duurzame elektriciteit. Sinds begin dit jaar kijkt een Nederlands consortium van bedrijven, universiteiten en onderzoeksorganisaties naar de mogelijkheden van opslag van duurzame energie in de vorm van vloeibare ammoniak. Welke mogelijkheden zijn er?

repository.tno.nl/islandora/object/…

Link naar de PDF van het verslag: publications.tno.nl/publication/34633809/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zomer , power , stroom , energie , ammoniak , eemshaven en brandstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!