LIVE | Boeren vertrekken voor politiebureau Leeuwarden: ’Op verzoek van moeder Jouke (16)’

De politie heeft tijdens de boerenprotestactie langs snelweg A32 bij Heerenveen drie mensen aangehouden. Ze worden verdacht van een poging tot doodslag, meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Naar aanleiding van deze boerenprotestactie, stonden woensdag honderd boze boeren voor een cellencomplex in Leeuwarden ’om de jongen te bevrijden waar de politie op schoot’. Dit gaat over de 16-jarige jongen op wiens trekker de politie dinsdag schoot in Heerenveen en momenteel nog in de cel zit. De trekkers zijn ondertussen vertrokken, dit zou de moeder gevraagd hebben aan de boeren. Volg de ontwikkelingen in dit liveblog.

Deel dit topic

Reacties

labella
De moeder zal wel weer gedwongen zijn!
Grasbaal
@labella

Quote:
De actievoerders die met zo'n twintig trekkers naar het politiebureau in Leeuwarden gingen waar een 16-jarige jongen vastzit, zijn daar na zo'n twee uur rond 16.30 uur weer vertrokken. Aanleiding zou een verzoek van de ouders van de verdachte zijn, die de situatie "niet zouden willen laten escaleren", zo laat actievoerster en melkveehoudster Nynke Koopmans weten.

Naast het verzoek van de ouders heerst het vermoeden in Leeuwarden dat andere groepen zich bij de actie willen voegen. "We komen hier voor Jouke, niet om onrust te stoken", aldus Koopmans, die zegt dat ook de Mobiele Eenheid en politie te paard klaarstaan.
labella
@Grasbaal U gelooft dit, ik ben niet zo goedgelovig meer!
+6
Grasbaal
@labella ik geloof Nynke Koopmans, als je overal je vraagtekens bij zet dan heb je een zwaar leven...
+2
Twentsch Land
Als je alles gelooft ook want dan kom je nog wel eens op de koffie 😉

@Grasbaal
+5
achnaton
Iedereen duikt er bovenop, of dat helpt? Moeder ziet in dat haar zoon ook niks met deze onrust opschiet. Verstandige beslissing.
+2
Twentsch Land
Ik snap de moeder in deze wel en het is goed dat ze deze oproep doet, in deze is de moeder ook de best aangewezen persoon om het verzoek te doen.
+1
mestyle
Opzich wel.jammer dat die andere 2 wat minder gesteund worden. Die zitten voor hetzelfde vast
+3
Nevergiveup
@Siete Als het nu weer zo is dat ze eigenlijk nagenoeg niets fout gedaan hebben , zeker die jonge niet dan is dit de derde keer dat dit gebeurd in sinds stroe.

Als Rutte nu nog niet het lef en fantsoen heeft eens excuus te maken in een bijzondere onzekere tijd tegen deze corrupte politie en direct het hele stikstof gate schandaal on hold te zetten dan hoop ik toch dat hij snel eens zijn verdiende straf krijgt ....
mestyle
@Nevergiveup

Net wat de veroordeelde criminelen zeggen voor leiding geven aan hun club zegt rutte natuurlijk dat hij niet verantwoordelijk is voor wat 1 agent doet. Alleen worden de andere leiders wel vervolgd en hij lacht een keer achterlijk
stefanus
@Nevergiveup Gaat ie zeker niet doen, ambtenaren mag je niets verkeerd aan vinden. Daar heeft ie nog gelijk in ook, het ligt aan de baas zelf. Rutte komt in de dikke van dale, betekenis rutte - blunder na blunder na blunder
+8
Twentsch Land
Kijk aan .....door agenten is gisteren een vals frame verhaal op twitter gezet....duidelijk is dat er niet is ingereden....buitengewoon ernstig dit omdat er gericht is geschoten.

@Siete
+1
Nevergiveup
Gisteren twittert politie dat er poging tot doodslag is gepleegd.

Corruptie viert hoogtij in den Haag en politie.

Dit is de derde flater na stroe.

Kom er maar in Bennie en Marcsterreborn
+1
stefanus
@Nevergiveup Voeg daar hypocriet maar aan toe.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trekker , politie , trekkers , heerenveen , leeuwarden , a32 , liveblog , Snelweg en jouke geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0