Provincie Flevoland koopt stikstofruimte om aantal PAS-melders te legaliseren

De provincie Flevoland heeft de mogelijkheid gekregen om stikstofruimte op te kopen in de Noordoostpolder. Met de stikstofruimte kan de provincie een aantal PAS-melders uit de Noordoostpolder helpen. Deze mogelijkheid is ontstaan doordat het Rijk een agrarische onderneming in de Noordoostpolder heeft gekocht. Het Rijk wil op de locatie van de agrarische onderneming een aanmeldcentrum voor asielzoekers realiseren.

De provincie Flevoland heeft stikstofruimte gekocht in de Noordoostpolder. Middels de ‘doelenbank ten behoeve van legalisatie voormalige PAS-melders provincie Flevoland’ die op 25 mei jl. is ingesteld kan de provincie hiermee een aantal PAS-melders uit de Noordoostpolder helpen. "Hiermee zetten we als provincie Flevoland een eerste stap in de legalisering van een deel van onze PAS-melders. Zowel het college als Provinciale Staten vinden het van het grootste belang dat deze groep, die al jaren in onzekerheid verkeert, duidelijkheid krijgt. Daarom heeft de Provincie de doelenbank ingesteld, specifiek om PAS-melders te kunnen helpen", zegt gedeputeerde Hofstra. De stikstofruimte in de Noordoostpolder is ontstaan doordat het Rijk een agrarische onderneming in de Noordoostpolder heeft gekocht. De Provincie Flevoland heeft het COA gewezen op beschikbare grond in Bant. Na overleg met de provincie en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid heeft het COA besloten deze kavel te kopen.

Deel dit topic

Reacties

demelkboer
Of zo het ze gaan om een asielzoekers centrum in Bant te realiseren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's flevoland , kopen , veiligheid , grond , pas-melders en noordoostpolder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0