Graag advies wat te doen met gras klaver perceel

Ik heb dit perceel vorig jaar laten rotorkopeggen en gelijk laten inzaaien nu ben ik bijna aan dit perceel toe om te gaan stalvoeren, maar veel klaver is nog kort en gras is geel wat is nu wijsheid perceel overslaan of kort maaien?
Perceel heeft deze snede alleen drijfmest gehad25m3 eerste snede alleen kunstmest omdat het perceel te nat was van het voorjaar

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
newholland6640
Kijk even op je grond monster naar je calcium magnesium verhouding en je ph. Ph zal wel goed zijn gok ik. Maar de bodem lijkt behoorlijk verdicht. Mijn vermoeden is dat dit komt door verkeelde calcium magnesium verhouding. Afmaaien en gips strooien.
mlkvhoudr
@newholland6640 kalk bijgestrooid voor zaaien deze grond is ontzettend dichtslib gevoelig we zijn er eerst met de graslandwoeler door heen geweest en toen gefreesd en daarna dus de inzaai bewerking maar grond is inderdaad al weer keihard
+1
Noorderling
@newholland6640
Dat kan alleen in het najaar, anders wordt het een erg rustig voorjaar, krijgt geen koe drachtig met zoveel zwavel: eurofins-agro.com/nl-nl/…
+1
Noorderling
Zou er niks aan doen en nu even laten bloeien en dan inkuilen. Dat moet toch een keer en blijft doordat klaver fris en groen is erg mooi voer.
Aandeel gras is minimaal dus verdunt voederwaarde ook niet heel erg. Nieuwe ronde nieuwe kansen straks, nog een gift drijfmest is misschien wel goed zodat het gras daar de rest van het jaar op kant teren, behoefte aan kali kan er wel zijn op zand.
+1
zonnebloempje
Klaver begint pas later in t jaar stikstof te binden, om hem aan te jagen 100kg kali strooien niet verkeerd denk ik, pas wel een beetje op met vers voeren want dit kan wat dunne mest opleveren veel kali werkt namelijk laxerend....als klaver gras teveel overheerst gewoon 100kg kas erop strooien ipv kali.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , advies , stalvoeren , kunstmest , voorjaar , drijfmest , klaver , rotorkopeggen , eerste snede en geel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
9.321