Illustratie van: Wilco vd Kuilen

Flevoland: geen gebied met te hoge depositiewaarde

De provincie Flevoland hoeft niet te handhaven op overschrijding van de kritische depositiewaarde (KDW) in Natura 200- gebieden. Reden is dat nergens de de achtergronddepositie deze KDW overschrijdt. Dit antwoord de provincie op een verzoek van de stichting NewMob.

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
Lees de originele brief waar dit artikel over gaat, lijst hem in , deze gaat van pas komen....

(klik om te vergroten)

John Spithoven
@John Spithoven Het gaat over deze passage

(klik om te vergroten)

kanniewaarzijn
Quote Reactie van @John Spithoven:
deze gaat van pas komen..

Maak je niet blij met een dooie mus. Provincie Flevoland liegt nog harder dan Rutte. We hebben hier veel brieven waar dingen zwart op wit staan, heeft geen enkele waarde.
rene-de-jong
Dit geeft dus aan hoe bezopen er naar de natuur gekeken wordt.

Handhavingsverzoek vanwege schade door grote grazers aan broedparen (de reden voor aanwijzing) en vervolgens een riedeltje over KDW als afwijzing benoemen.

Hoezo geobsedeerd door stikstof....
Theo61
@rene-de-jongis het misschien voorsorteren op vliegveld Lelystad ??
demelkboer
@rene-de-jong straks gaan die gasten nog in Afrika een handhavingsverziek doen omdat een leeuw en gazelle opvreet
+1
John Spithoven
Dus alle bedrijven in Flevoland, die geen vergunning hebben.......uw emissie zorgt niet voor depositie in stikstofgevoelige N2000 in Flevoland, want die zijn er niet in Flevoland. Dus handhaving is niet aan de orde in Flevoland. Nog wel een verzoek aan de GS in Flevoland, passen jullie de kaart even aan uit de startnotitie?
John Spithoven
Dus die paarse transitie gebieden in de NOP en de licht groene 70 % reductie gebieden langs de randmeren, kunnen jullie die even wijzigingen, GS van Flevoland? Op basis van jullie brief hebben deze geen status meer.

Volgens mij, GS van Flevoland, snappen jullie er geen zak meer van!!!!

(klik om te vergroten)

de jonge
@John Spithoven moet de newmob even bij alle provincies zien klaar te krijgen,haha
Vario512
@John Spithoven GS van Flevoland zal wel zeggen dat de Flevolandse boeren moeten reduceren, omdat hun ammoniak op de Veluwe terecht komt.
John Spithoven
@Vario512 De vraag van New Mob was om handhavend op te treden tegen activiteiten binnen de provincie Flevoland die depositie veroorzaken en niet vergund zijn. En de provincie zegt dat ze dat niet hoeven te doen. Want ze hebben geen KDW doelstellingen binnen de provincie. Op basis van bovenstaande twee constateringen zie ik niet waarom er langs de randmeren en in de NOP reductie doestellingen zijn.
sorry
Zullen rvs dit goedkeuren?
Vario512
@John Spithoven Dus de volgende stap van Newmob is dus naar de rechter?
+1
John Spithoven
@Vario512 Er lopen nog verzoeken in 11 provincies. En wat ik in het artikel lees van BB is dat de directeur van New Mob het hier niet bij laat zitten......
Vario512
Quote Reactie van @John Spithoven:
Er lopen nog verzoeken in 11 provincies. En wat ik in het artikel lees van BB is dat de directeur van New Mob het hier niet bij laat zitten......

Mooie actie van JanCees.
mlkvhoudr
Geen stikstofgevoelige natuur in Flevoland is mij duidelijk, de reductie langs de randmeren is voorsorteren op kader richtlijn water onder de noemer van stikstof naar mijn idee daar moet gewoon eerlijk over gecommuniceerd worden, in onze gebied namelijk precies het zelfde grapje geen stikstofgevoelig gebied in de buurt toch een behoorlijke reductie doelstelling, ik denk dat we met iets minder vee en zelf meer eigen eiwit verbouwen een eind komen maar wat ik me bij dit bericht afvraag is waarom gaat het over achtergrond depositie? En waarom gaat het over achtergrond depositie in de provincie Flevoland? Is elke provincie dus alleen verantwoordelijk voor de emissie in de eigen provincie en zou het "stikstofprobleem" dan opgelost zijn als we alle dieren uit Nederland in Flevoland gingen houden? Of moet ik het zo lezen dat boeren alleen voor hun deel in de achtergrond depositie "gehandhaafd" kunnen worden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's flevoland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN