CDA’ers pakken Hoekstra aan om stikstof: ’Dit kan onze partij kapot maken’

CDA-leider Wopke Hoekstra heeft tijdens een ledenraadpleging over stikstof in Nijkerk ongenadig ervan langs gekregen. Meerdere CDA-leden verwijten hem onzichtbaarheid en een gebrek aan leiderschap. Ze willen dat hij terug gaat naar de tekentafel en het stikstofroer drastisch omgooit. Maar daartoe toont de christendemocraat zich niet bereid.

Deel dit topic

Reacties

sorry

+10
paul1
D66 maakt de dienst uit in het kabinet, dat is wel duidelijk
+6
Johannushoeve cv
@paul1 ach rutte doet alles om zijn record te pakken en de cda in den haag vindt het goed als maar op het pluche kan blijven zitten.
Frans1
@Johannushoeve cv die periode is eindig, en dan?
stefanus
@Frans1 En die periode is niet lang meer, en die overblijven kunnen bij de vvd aansluiten.
+1
Willem123
PROBLEEM STIKSTOF IS OPGELOST gisteravond Op 1 , Lely heeft iets uitgevonden, als de overheid een beetje opschiet en voor zondag op maandag een goedkeuring geeft,dan kunnen we maandag gewoon thuis blijven.
+4
Nevergiveup
@Willem123 Dat willen ze niet , boeren moeten van hun land verdreven worden 🤷
+1
Willem123
@Nevergiveup weet ik ook wel , ze moeten nu kiezen , dat moet ik ook , als ik maandag ons familie bedrijf van verschillende generatie in stand wil houden.
+1
Willem123
@Nevergiveup het ging toch over stikstof , PUNT UIT
kearl
@Willem123 Nee, het draait om Tjeerd z'n natte droom
Willem123
@kearl dat mag niet geburen, ik kan wel uit mn vel springen....
cs-agrar
Quote Reactie van @Willem123:
PROBLEEM STIKSTOF

moet je wel een probleem hebben. En dat kan er best zijn, maar dat ligt niet bij boeren, er is een groot verschil tusen "groene"en "grijze" stikstof
+2
weurding

+2
stefanus
@weurding Punt van gedwongen onteigening moet eerst van tafel voor er weer gesproken wordt.
+4
BertK
@stefanus KDW's ook. Worden al vijftig jaar lang dik overschreden, überhaupt wonder dat in N2000 Iers anders dan brandnetels en bramen te vinden zijn als je in de stikstof religie gelooft.
+2
Spuit11
@stefanus Het is ze juist te doen om onteigening in stand te houden. Nu zijn het boeren die op een ongelukkige plek zitten, straks wordt iemand anders onteigend van zijn auto omdat hij bv diesel rijdt, een cv ketel heeft etc. Als onteigening voor een boer geldt, dan is dat een vrijbrief voor iedere onwelgevallige burger
+4
Melkveehouder.
@weurding Niet de boerenprotesten zijn een aanval op de democratie, maar bewindslieden die de stem van hun kiezers negeren zijn een aanval op de democratie. De peilingen van Maurice de Hond spreken in casu boekdelen!
weurding
@Melkveehouder. Ik beweer dat ook echt niet😇
+1
Frans1
@weurding Jesse Klaver is het toppunt van democratie🙈 niet in een coalitie deelnemen omdat je je niet aan wilt passen aan de andere gekozen partijen.. populistische knurft
+3
Melkveehouder.
Rutte en Hoekstra zijn de zonnekoningen die aan de rand van de afgrond staan. Ze ondermijnen de democratie omdat ze de kiezers negeren. De tijd gaat zijn werk doen.
Kars
@Melkveehouder. Over een goei maand is rutte langstzittende premier. En dan wil ik wel voorspellen dat D66 KAAG voor de trein gegooid zal worden.
Tot die tijd zal er nog niks veranderen. D66 wordt de grootste verliezer, alleen denken ze nu de grootste overwinnaar te zijn. Ik wacht nog een maandje en ga genieten hoe KAAG in de val gaat lopen.
Koeien boertje
@Kars de meeste d66 stemmers hebben dat strategisch gedaan ipv GroenLinks of PvdA.

De volgende x gebeurt dat misschien met GL.

Je hebt er mee te maken maar je hoeft als vvd cda cu niet je hele programma voor op de kop te gooien voor hun
Weidezicht
@Kars ik heb juist het idee dat Kaag dan Rutte voor de bus flikkert. Zo, jij hebt je zin, langszittende, nu dat op je naam staat, bek houden en wrgwezen. Maar maskt niet uit, ik kan ze beide missen.
+8
weurding
Dat Hoekstra zijn hele CDA te grabbel gooit zegt toch genoeg, er zit ergens iemand die de touwtjes strak in handen heeft, diegene ie complotten nu nog ver weg gooit moet zich langzamerhand de oren toch rauw gekrabd hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kapot en stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!