Jeden Tag geben 6 Milchbauern auf – Das sind die Fakten



Quote:
Es gibt immer weniger Milchbauern. Trotz der hohen Milchpreise. Zu viele Faktoren zwingen die Milchbauern zur Aufgabe.

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Gaat daar ook hard
+1
Elvis
@weurding in 10 jaar bijna gehalveerd
+1
Bekkink
Steeds meer mensen en minder boeren....dan zou er toch een gouden toekomst moeten zijn voor de overblijvers...
+1
George
@Bekkink Ja ik heb nooit begrepen dat men zich geen zorgen maakte over de grote afname van boerenbedrijven. Hier werd het altijd als normaal en van alle tijden gezien , maar ik zag de spoeling hard dunner worden . Maar nu gebeurd er nog eens helemaal het onwerkelijke , die paar die er nog zijn willen ze ook nog vanaf. Maar het gebeurd ook in de landen om ons heen , vroeg of laat is het niet meer vanzelfsprekend dat we hetzelfde voedsel wat we nu kennen in overvloed tot onze beschikking hebben , dat kan gewoon niet met dit rare beleid. Maar ze willen van ons gewoon vegetariërs maken.
+2
altijdbeter
@George Ik denk dat de waarheid in jou laatste zin zit. Ze willen alleen nog maar voedsel dat in de fabriek gemaakt en ontwikkeld is van een paar basis plantaardige grondstoffen. (mais, graan, soya)
Dat werk op het land wordt door een paar man geregeld en de rest van de landbouw kan weg
+3
George
@altijdbeter
Ja en het komt dan vooral uit voormalige Oostbloklanden en Oekraïne , daar gaan grote geldstromen en subsidie naar toe om die grote akkers met modernste teelttechnieken , machines , robottrekkers te bewerken en ons van veelal plantaardig voedsel te voorzien. En hier wordt het een dichtbevolkte multiculturele samenleving die moeten kunnen recreëren in deze zogenaamde wens natuur. Daar is geen plaats meer voor echte boeren. Je merkt het aan alles , ze praten de mensen al helemaal van het vlees af om zogenaamd het klimaat te redden. Ze zijn hartstikke gek aan het worden.
j h p
@George Ze sturen erop aan dat de voedselproductie meest of helemaal al dan niet indirect in handen komt van multinationals, is de controle erop veel makkelijker.
weurding
@George net als electrisch rijden, word zo duur gemaakt, dat men op den duur van autorijden afstapt
Nevergiveup
Melk is zo richting 1,- euro.

Ze slaan elkaar straks de hersens in bij de kassa ....
Elvis
@Nevergiveup consumptie daalt al jaren, kopen liever flesje water van € 2

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0